30 Μαΐ 2011

Χωρίς συναίνεση [ και χωρίς...αυταπάτες! ]


"16 εκατομμυρια ειναι είναι πλέον οι άνεργοι στις 16 χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ, αν και η κατανομή της ανεργίας είναι όλο και πιο άνιση", διαβαζει κανεις στην ιστοσελιδα του europeanrevolution.net ενος απο τα μεγαλυτερα δικτυα που στηριζουν τις εκδηλωσεις διαμαρτυριας σε 6, προς το παρον, οπως διαβασα, χωρες της ΕΕ (Ισπανια, Αγγλια, Ιταλια, Γαλλια, Ελλαδα και Πορτογαλια). 
Ειναι καλο να το θυμομαστε κι αυτο, παντως, οπως και τους λογους που οδηγησαν σε τετοια κινηματα διαμαρτυριας για τις χωρες οπου εχει ενταχθει το ευρω, συχνα χωρις τη γνωμη του κοσμου.

Ενα νεο, ομως, κεφαλαιο διαμαρτυριων ξεκινα, τωρα, οπως φαινεται (και) στην Ελλαδα, χωρις φυσικα να γνωριζει κανεις, απο τωρα, που μπορει να βγαλει ολη αυτη η ιστορια.

Παντως τα ΜΜΕ βρηκαν ευκαιρια να ... "αναζωγονηθουν" με ενθουσιωδεις τιτλους ειδησεων και live streams με ενημερωση απο τις πολεις και τα "στρατοπεδα" των συγκεντρωμενων, που αν και... "αγανακτισμενοι" ειναι πολυ καλα οργανωμενοι και που ελπιζω να μην αδιαφορησουν για το ζητημα των μεταναστων σ αυτες τις συγκεντρωσεις επειδη οπως διαβαζουμε ενω ολα τα βλεμματα ειναι στραμμενα αλλου, καποιοι βρισκουν ευκαιρια και βγαζουν το ρατσιστικο μενος τους πανω στους μεταναστες! 
Ελπιζω μονο να μην ειναι απο αυτους που κυκλοφορουν στις διαμαρτυριες αυτες με τις σημαιες στο χερι, γιατι τοτε κανενα προοδευτικο ατομο δε θα ηθελε να εχει σχεση με τετοιου ειδους "διαμαρτυριες".....

Κατι αλλο που δεν πρεπει να μας αφηνει ανυποψιαστους ειναι το γεγονος οτι τα ιδια ΜΜΕ που συνηθως ενοχλουνται και αγανακτουν απο τις κινητοποιησεις του ΠΑΜΕ κλπ, δειχνουν να... "ηρεμησαν" λιγο, εφ οσον εχουν τωρα κατι πιο..."σοβαρο" να ασχοληθουν και να καταμετρησουν, απο τα παλαι ποτε ...γιαουρτωματα, λιγες μολις εβδομαδες πριν, που ομολογουμενως δεν ειναι και ο πιο...politically correct τροπος διαμαρτυριας και αυτο το ξερουν ολα τα ...καλα media, βεβαια! (Βεβαια, οι πωλητες γιαουρτιων ισως εχουν αλλη γνωμη, αλλα ποιος τους ρωταει....).

Οντας, ομως, μακρια απο τις ...εξελιξεις, δεν μπορω, να ξερω τι ακριβως "παιζεται" με αυτο το νεο κινημα, στο οποιο ολοι επαιρονται ακριβως για το οτι δεν ειναι δημιουργια κανενος κόμματος, κατι που σηκωνει μεγαλη συζητηση. Ομως χαρακτηριστικο ειναι οτι στην Ελλαδα, τουλαχιστον, ξεκινησε αμεσως μετα τα ....ειρωνικα σλογκανς των Ισπανων και το ποσο τυχαιο ειναι ενα τετοιο γεγονος θα το αφησουμε να αιωρειται προς το παρον σαν ερωτημα....


Απο την αλλη, ομως, σκεπτεται κανεις, οτι και ο "ανεκμεταλλευτος" αυτος χωρος που τωρα εχει καταληφθει απο τους "αγανακτισμενους" υπηρξε  ενας χωρος αδικαιολογητα "κενος" τοσο καιρο, αλλιως δεν θα υπηρχε περιπτωση να ειχε καταληφθει απο τετοιου ειδους κινηματα, αλλα απο χιλιαδες ψηφοφορους ενος κομματος, του μονου αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα, που η πολιτικη του θα επρεπε να αντιπροσωπευει ολους τους.....αηδιασμενους, (σωστοτερος για μενα ορος!) απο τη πολιτικη μιας κυβερνησης ασχετων και επικινδυνων. Το γιατι δεν εχει γινει μεχρι τωρα πιστευω οτι ειναι και θα επρεπε να ειναι μια ευκαιρια για προβληματισμο ολων μας.

Δεν ξερω αν πραγματι, οπως διαβαζα καπου, "η Αριστερα μπορεί να αισθανθεί «σαν το ψάρι μέσα στο νερό» και όχι «σαν τη μύγα μέσα στο γάλα» μέσα σε τέτοια κινήματα", ειναι κατι που δεν μπορει κανεις να το προεξοφλησει απο τωρα, αλλα φανταζομαι οτι θα φανει στη πορεια.

Αυτο που ξερω, ομως, ειναι οτι επιβαλλεται να μελετηθουν τετοιου ειδους κινηματα, οπως και να επαναπροσδιορισουμε το δικο μας ρολο κατω απο αυτες τις συνθηκες, αν θελουμε να μην μεινουμε εξω απο τις εξελιξεις και αν θελουμε να καταλαβουμε τα επικαιρα μηνυματα που στελνονται, εστω και με αυτο τον "ακατεργαστο", ακομη, τροπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...