25 Μαΐ 2011

Tι απάντησε ο Μπούτας στον Σκανδαλίδη (από το Ριζοσπάστη)



Αλλού αυτά, κ. Σκανδαλίδη!

Ο κ. Σκανδαλίδης είναι «χαρισματικός» στις πολιτικές ψευδολογίες και «ειδικευμένος» στις πολιτικές προβοκάτσιες. Εκπαιδεύτηκε στη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και στα υπουργικά πόστα που, κατά καιρούς, κατείχε. Κι αποτελεί μέγα πολιτικό ψεύδος κι αντιστροφή της πραγματικότητας να ισχυρίζεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να σώσουν την αγροτική ασφάλιση από την ιδιωτικοποίηση! Οπως είναι πολιτική προβοκάτσια, εμμέσως πλην σαφώς, να αφήνει να εννοηθεί ότι το ΚΚΕ, αντιδρώντας στο νέο νόμο της κυβέρνησης και για τον ΕΛΓΑ, «δουλεύει» για την ιδιωτικοποίηση της αγροτικής ασφάλισης!!

Τι είπε, συγκεκριμένα, στη Βουλή ο κ. Σκανδαλίδης, προκειμένου να δικαιολογήσει τις τεράστιες αυξήσεις που επιβάλλονται στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ, χωρίς, μάλιστα, να παρέχεται εγγύηση για αποζημιώσεις σε περίπτωση ζημιάς; «Προσπαθούμε - είπε - να σώσουμε τον ΕΛΓΑ και θα περιμέναμε από το ΚΚΕ να βάλει πλάτη σ' αυτό. Να σώσουμε τον ΕΛΓΑ για να μην πάνε στην ιδιωτική ασφάλιση οι αγρότες». Ποιος τα λέει αυτά; Ο υπουργός μιας κυβέρνησης που θέλει και προωθεί την ιδιωτικοποίηση των πάντων, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου. Και ποιον κατηγορεί ότι δεν βοηθάει ν' αποφευχθούν οι ιδιωτικοποιήσεις; Το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που όχι μόνο αντιτίθεται στην πολιτική εξυπηρέτησης των ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων σε βάρος των συμφερόντων του λαού, αλλά την πολεμάει, παντού και πάντα, με κάθε τρόπο και με όλες τις δυνάμεις του.
Ο κ. Σκανδαλίδης θέλει να κρύψει το γεγονός ότι είναι ο νέος νόμος για την αγροτική ασφάλιση που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ - κάποια άρθρα του ψηφίστηκαν και από τη ΝΔ και από τον ΛΑ.Ο.Σ - ο οποίος την οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, στα χέρια των ιδιωτών. Και κάνει ό,τι η γάτα με τις ακαθαρσίες της... Ομως, οι αγρότες το έχουν πάρει χαμπάρι και γι' αυτό ξεσηκώνονται σ' όλη τη χώρα με σύνθημα «Οχι στον νόμο έκτρωμα για την αγροτική ασφάλιση - όχι στο "χαράτσι" για τον ΕΛΓΑ». Ζορίζεται πολύ ο υπουργός επειδή οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι δεν υποκύπτουν στον κυβερνητικό εκβιασμό, αρνούμενοι να υπογράψουν, εν λευκώ, εξουσιοδότηση στον ΕΛΓΑ για να εισπράξει τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, το «χαράτσι», από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Κι επιχειρεί, με ψέμματα, να «θολώσει τα μάτια» των αγροτών, ώστε να μη βλέπουν την πραγματικότητα. Ψέμα ο ισχυρισμός του πως η κυβέρνηση είναι υπέρ του να μην πληρώνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι για τη δήλωση ΟΣΔΕ. Αν, πράγματι, αυτό ήθελε, δεν θα άφηνε Ενώσεις Συνεταιρισμών να παρανομούν «χαρατσώνοντας» τους παραγωγούς για τη δήλωση ΟΣΔΕ.
Οσον αφορά στις προβοκατόρικες «μπηχτές» του κ. Σκανδαλίδη κατά του ΚΚΕ, θα του λέγαμε «αλλού αυτά», γιατί «στο τζάμι λάσπη δεν κολλάει» και θα τον συμβουλεύαμε να μην τα βάζει με το ΚΚΕ. Αλλωστε, κανέναν δεν πρόκειται να πείσει με τα ψεύδη και τις προβοκάτσιες του, αφού όλος ο αγροτικός κόσμος ξέρει καλά ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει και παλεύει για ΕΛΓΑ κρατικό φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει το σύνολο της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου, για το 100% της ζημιάς από όλους τους φυσικούς κινδύνους και όλες τις αρρώστιες. Στο πλαίσιο της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ για Λαϊκή Εξουσία - Λαϊκή Οικονομία μπορεί να προωθηθεί μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, κατά των συμφερόντων των μονοπωλίων, για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Μια αγροτική ανάπτυξη με κοινωνικοποίηση της συγκεντρωμένης γης, συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής και δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών που θα προωθούν κοινές καλλιεργητικές εργασίες με κρατική στήριξη. Ετσι, θα διασφαλίζεται σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα για τους αγροτοκτηνοτρόφους, επαρκή, φτηνά και υγιεινά τρόφιμα για τη διατροφή του ελληνικού λαού, καθώς και οι αναγκαίες πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία.

Βαγγέλης Μπούτας









(αναδημοσίευση από το Ριζοσπάστη 24-5-2011 http://goo.gl/D5Atc)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...