6 Ιουν 2011

Το κράτος ενισχύει την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, προκειμένου να δικαιολογήσει τις αδικαιολόγητες ελλείψεις στο σύστημα υγείας


Διαβάζοντας το παρακάτω δημοσίευμα
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231112146
παρατηρούμε ότι ο κ. Λοβέρδος, εκφράζει κάποιες έντονες ανησυχίες σχετικά με τους παράνομους μετανάστες που εισέρχονται στην Ελλάδα. Λέει ότι είναι πιθανόν να είναι φορείς επιδημιών στις οποίες δεν είναι "εκπαιδευμένοι" οι οργανισμοί των ευρωπαίων, όπως η χολέρα και άλλες, κάτι που ενδεχομένος θα θέσει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει α) ότι αυτά τα λέει στην σύνοδο των 27 και β) Ότι μιλάει για μετανάστες από την Αφρική(και την Ασία).
Με τη σειρά μου έχω να του κάνω μερικές ερωτήσεις που αν θέλει μου απαντά:
- Κύριε Λοβέρδο(και η ερώτηση αυτή απευθύνεται και στους υπόλοιπους 27), όταν αποφασίσατε να ρίξετε τα βομβάκια σας στην Λιβύη για να προστατέψετε τον κόσμο από τον στυγνό δικτάτορα Καντάφυ(φιλαράκι σας μέχρι χθες) δεν τα περιμένατε αυτά; Τι νομίζατε δηλαδή, ότι ο κόσμος θα κάθετε να υπομένει την διάλυση της χώρας του και την επερχόμενη λιμοκτονία, επειδή σας έχει εμπιστοσύνη;
- Αφού σας ενδιαφέρει τόσο η υγεία των ελλήνων, γιατί κλείνετε 1-1 τα νοσοκομεία και τα ιατρικά κέντρα, γιατί μειώνετε το προσωπικό, γιατί μειώνετε τον εξοπλισμό στα νοσοκομεία; Γιατί βγάζετε φάρμακα από τις λίστες των επιδοτούμενων φαρμάκων, γιατί βάζετε εισιτήριο στα νοσοκομεία, γιατί οι νόμοι σας ευνοούν τις ιδιωτικές κλινικές;

Και δεν μπορώ παρά να σχολιάσω και το παρακάτω απόσπασμα απο τα όσα είπε ο Λοβέρδος
"Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι το κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα απαιτεί κοινή ευρωπαϊκή λύση. Η λύση αυτή πρέπει να είναι συνολική και μόνιμη, όχι αποσπασματική και πρόσκαιρη("τελική λύση "μήπως; Άσε την δοκίμασε και ο Χίτλερ δεν πιάνει).
Η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου έχουν ανάγκη την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, είτε με νέα θεσμικά και χρηματοδοτικά εργαλεία, είτε με την τροποποίηση και διεύρυνση των παλαιών, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την πρόκληση. Με άλλα λόγια, τόνισε, έχουμε ανάγκη μία υγειονομική «FRONTEX», ικανή να θωρακίσει τον ευρωπαϊκό πληθυσμό."

Ιδέα: Να ζητήσουμε από τους Αμερικάνους να μας φτιάξουν το δικό μας Ellis Island!!!
Πέρα από τα αστεία, σαν πολύ δεν παίζει τα τελευταία 5-6 χρόνια η τρομοκρατία γύρω από την επιδημιολογία και τα θέματα ασφάλειας; Δηλαδή αυτό που θέλω να πω, είναι μήπως με αφορμή τις επιδημίες ετοιμάζουν τίποτα μέτρα ελέγχου του πληθυσμού πάλι(γιατί να με πείσουν ότι νοιάζονται για την υγεία μας δεν υπάρχει περίπτωση); Ξέρετε, αυστηρότεροι ελέγχοι στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στις πόλεις, στα σπίτια(γιατί ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να κρύβεται ένας μολυσμένος μεταλλαγμένος μετανάστης). Θα μου πείτε το φτάνω στα όρια της επιστημονικής φαντασίας, αλλά η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να ξεπερνά και την πιο ζωηρή φαντασία.

Υπάρχουν όμως και άλλες προεκτάσεις αναφορικά με αυτήν την επιδημιομανία, όπως:
- Κάποιες φαρμακοβιομηχανίες και ινστιτούτα ίσως να κρύβονται πίσω από όλα αυτά και να κερδοφοριών από την επιδημιολογική τρομοκρατία. Θυμάστε τι έγινε για παράδειγμα με τα εμβόλια και την H1N1.

- Ανοίγει το δρόμο για να παρθούν μέτρα όπως αυτά που ακούμε για την Μονσάντο στις ΗΠΑ, έτσι ώστε να δοθεί έδαφος για ανάπτυξη στα μονοπώλια που παράγουν προϊόντα διατροφής και να πεταχτούν εκτός παραγωγής όλοι εκείνοι οι μικροκαλλιεργητές που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις νόρμες της Ε.Ε.

- Η γενική "παραχώρηση" που ζητά ο Λοβέρδος, υπέρ ενος πολυεθνικού οργανισμού ελέγχου, μας φέρνει στο νου το "Global Governess" που αναμασά και ο Γιώργαρος, και όταν ακούμε για "Global Governess", καλό είναι να έχουμε κατα νου ότι αυτό παραπέμπει σε μια οικονομία παγκόσμιας αγοράς που προστατεύει αποκλειστικά τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Ας δούμε και ένα τελευταίο απόσπασμα:
"Οι προκλήσεις για τα συστήματα υγείας, κυρίως η εξάπλωση των μη μεταδοτικών νόσων σε συνδυασμό με τους περιορισμένους πόρους, αποτελούν κατεπείγοντα λόγο ενίσχυσης και μετασχηματισμού τους, με μετατόπιση της χρηματοδότησης προς ολοκληρωμένες προσεγγίσεις, με έμφαση στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία και τη διαχείριση των επιπλοκών, σημείωσε."

Καταρχήν με το «ολοκληρωμένες» εννοεί ολοκληρωτικές, και δεν είναι μυστικό ότι το καπιταλιστικό σύστημα, όσο πιο παγκοσμιοποιημένο γίνεται, γίνεται ταυτόχρονα και πιο ολοκληρωτικό, υπέρ των πολυεθνικών και πάλι βεβαίως βεβαίως. Κομισιόν, Νατο, ΟΗΕ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα κλπ κλπ κλπ.... αν δεν είναι αυτό ολοκληρωτισμός τότε ποιό είναι; Αυτό λοιπόν που κατά τη γνώμη μου εμμέσως πλην σαφώς θέλει να πει ο Λοβέρδος είναι, "Καιρός να δώσουμε και επισήμως τον πλήρη έλεγχο της υγείας σε ένα υπερεθνικό οργανισμό". Και βέβαια δεν χρειάζεται να σας πω τι σημαίνει αυτό έτσι; Σημαίνει ότι η υγεία θα περάσει στον απόλυτο, μέχρι τελευταίου ίχνους, έλεγχο των πολυεθνικών, παρακάμπτοντας οποιοδήποτε εμπόδιο μέχρι σήμερα τις καθυστερούσε ή τις περιόριζε έστω και στο ελάχιστο.

Μην τους αφήσουμε!!! Αντίσταση και πάλη!!!
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Δείτε συμπληρωματικά και εδω


2 σχόλια:

  1. Φιλε poe

    Εχεις δικιο για τα λογικα ερωτηματα που θετεις και καθε νοημων ανθρωπος θα επρεπε να αναρρωτιεται για οσα θετεις εδω, αλλα μη ξεχνας οτι ουτε με τη λογικη πηγαινουν, ουτε ολα ειναι ειναι παντα προμελετημενα και μεταξυ τους. Πιστευω οτι αγονται και φερονται με γνωμονα τα εκαστοτε συμφεροντα τα οποια λιγες μερες πριν και αναφερομαι στη περιπτωση της νεας επιδημιας στην Ευρωπη (Ε.Coli) oπου αρχικα οπωςισως ξερεις μιλησαν για την Ισπανια, μετα ειπαν για μια φαρμα στη Γερμανια (http://www.inews.gr/115/telika-ftaine-oi-germanoi.htm) και τωρα λενε οτι δεν εχει ουτε με τη ...Γερμανια να κανει (http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13672161)

    H δε ΕΕ οπως καταλαβαινουμε δεν ειναι αμοιρη ευθυνων, εφ οσον ουτε ξεκαθαριζουν, αλλα ουτε απορριπτουν φημες που καθε φορα επικρατουν, αλλα υιοθετουν αυτο που τους βλαπτει λιγοτερο και οχι το αντικειμενικα σωστο, σε καθε περιπτωση.

    Ετσι ομως δεν κανεις πολιτικη για την Υγεια αλλα χαριζεις εκατομμυρια στις μεγαλοβιομηχανιες, εις βαρος του κοσμου..
    Μηπως ακουγεται ..οικειο και απο αλλες περιπτωσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ζήτημα φίλη έλβα, είναι ότι αυτοί αυτά σκέφτονται, αυτά και άλλα παρόμοια έχουν στο μυαλό τους για κάθε τι που κάνουν. Δεν λεω οτι αποκωδικωποίησα τις βουλές τους, απλά προσπαθω να βρώ τι μπορεί να κρύβεται πίσω απο τα λόγια τους, δεν είναι ότι δεν τα έχουν ξανακάνει.

    όσο για την ΕΕ, μα αυτή είναι μπροστάρης σε ολα αυτά, ειδικά με τους οργανισμούς που έχουνα ανδρωθεί στα σκέλια της.

    βρώμα και δυσωδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...