26 Ιουλ 2011

Φασισμός: το ιδεολογικό καταφύγιο των αρρωστημένων ψυχοπαθών


Άλλη μια απόδειξη ότι άνθρωποι με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, με τεράστια κενά στην προσωπικότητά τους, που ψάχνουν απεγνωσμένα λίγη αναγνώριση, λίγη (αυτο)επιβεβαίωση, άνθρωποι που δεν αντέχουν να βλέπουν άλλους ανθρώπους, από άλλη χώρα με άλλη κουλτούρα, διωγμένοι απ' την πείνα και τις κακουχίες στις χώρες τους, να προσπαθούν να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί σ' έναν ξένο τόπο, άνθρωποι που όσο μεγαλώνουν αρρωσταίνει το μυαλό τους και τυφλώνονται απ' το φόβο, την άγνοιά και την ανασφάλειά τους.
Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν ιδεολογικό, πνευματικό καταφύγιο στο φασισμό. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που καταφεύγουν στη φασιστική ιδεολογία είναι ψυχικά ανάπηροι, χρειάζονται ψυχιατρική βοήθεια. Είναι φοβισμένοι μέχρι το μεδούλι, απειλούνται απ' τα πάντα, νιώθουν μηδενικά επειδή ακριβώς δεν μάθανε ποτέ να αποδέχονται τον εαυτό τους. 
Τέτοιοι άνθρωποι μόνο, με τέτοια κατεστραμμένα μυαλά μπορούν να κάνουν τέτοια εγκλήματα. 

2 σχόλια:

  1. Και είναι οι περισσότεροι από αυτούς καθημερινοί νέοι άνθρωποι, εργαζόμενοι, μεροκαματιάρηδες, άνεργοι, φοιτητές, που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με όλον τον υπόλοιπο κόσμο, γηγενείς και μετανάστες. Όμως είναι οι πιο λούμπεν από τους λούμπεν. Καμένα χαρτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Finally..!100% my thoughts Αλεξ : ]]]]

    Η ""τρελα"", η ψυχικη αρρωστια κτλ ειναι γεννηματα της κοινωνιας. Μπορει σε καποιες περιπτωσεις να υπαρχει μια προδιαθεση, αλλα αν αυτοι οι ανθρωποι ειχαν γεννηθει σε αλλο περιβαλλον θα ηταν διαφορετικοι.
    Καποιος καποτε μου ειχε πει: Manny, η γραμμη που χωριζει την λογικη απο την τρελα ειναι πολυ λεπτη, πρεπει να προσεχουμε.
    Γενικα αυτη η διαδικασια ειναι μακροχρονια, το ανθρωπινο μυαλο "δηλητηριαζεται" σιγα σιγα..η καπιταλιστικη μας κοινωνια, με τον τροπο που λειτουργει, ειναι προσφορο εδαφος για μια τετοια διαδικασια.
    (Σε γενικες γραμμες πιστευω οτι οι φασιστες δεν ειναι στα καλα τους. Οι casual ξενοφοβικοι νοικοκυραιοι που μουτζωνουν την τηλεοραση και κλινουν την λεξη "λαθρομεταναστης" σε ολες τις πτωσεις ειναι πολυ συνιθισμενοι και κατ εμε γνησια τεκνα της παραπληροφορησης, της αδυναμιας λογικης σκεψης και αναλυσης. Ελαχιστοι απο αυτους θα εκαναν κατι τετοιο. Το πολυ πολυ να αρκεστουν σε μερικες μπατσες σε κανεναν φουκαρα οικονομικο μεταναστη. Για να κανει καποιος την υπερβαση και να κανει το κατι παραπανω-πχ να βαλει τα γυαλια του Τerminator και να εξολοθρευσει 90 παιδακια λες και ηταν κουνελια, χωρις τυψεις, με χειρουργικη ακριβεια στην προετοιμασια του εγχειρηματος-κατι εχει παει πολυ στραβα στο μυαλο του. Απλα καποιοι, καποια στιγμη περνουν την γραμμη που λεγαμε πριν. Πιστευω ακραδαντα οτι το ενστικτο του ανθρωπινου ειδους υπαγορευει την αγαπη για τον συνανθρωπο. Την αλληλεγγυη, τη συνεργασια, διοτι ο ανθρωπος δεν μπορει να ζησει, να επιβιωσει, να φτιαξει κοινωνια και πολιτισμο μονος του. Ολα τα αλλα ειναι "διαστροφη" λογω εξωτερικων ερεθισματων και ξεκιναει απο πολυ νωρις. Και φυσικα η συντρηπτικη πλειοψηφια των εγκληματων ειναι οικονομικης φυσεως. Ακομα και οταν δεν ειναι προφανες. Αν βγαλεις το κερδος απο την εξισωση και θεμελιωσεις την κοινωνια σε αλλες αρχες-χωρις κερδος και εκμεταλλευση, θα εχεις εξαλειψει και το εγκλημα. Ολα αυτα ειναι προσωπικες αποψεις και δεν με απασχολει αν καποιος συμφωνει μαζι μου : ]]]]])

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...