30 Σεπ 2011

"Ό τι προαιρείσθε": Ενισχυστε, να (μη) μας..φυγουν!

Κείμενα γλόμπινγκ: σχετικά με τον αντικομμουνισμό

Όποια τάξη κάνει κουμάντο, περνάν και οι δικές της αντιλήψεις μέσα στην κοινωνία. Έτσι και στον καπιταλισμό επικρατούν αντιλήψεις που αντιπροσωπεύουν τις αξίες της αστικής τάξης. Επειδή όμως ο καπιταλισμός έχει περάσει στην τελευταία του φάση, στον ιμπεριαλισμό, πολεμάει με νύχια και με δόντια τις αντιλήψεις που αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα των εργατών και που αναδείχνουν το καινούριο, αυτό που έρχεται για να αντικαταστήσει το παλιό.
Η αστική τάξη εκμεταλλεύεται λάθη του σοσιαλιστικού συστήματος όπου εφαρμόστηκε, τα φουσκώνει παραπάνω, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, πολεμάει με όλα τα μέσα και στο επίπεδο της ιδεολογίας ό,τι αμφισβητεί την κυριαρχία τους. Ο αντικομμουνισμός λοιπόν είναι ο πόλεμος που κάνει η αστική τάξη με τους μηχανισμούς και τα μέσα που διαθέτει για να καταρρίψει την αντίπαλη ιδεολογία που είναι ο κομμουνισμός, και μάλιστα πολεμάει εκείνο το συγκεκριμένο ιδεολογικό ρεύμα που είναι το πιο επικίνδυνο (επειδή είναι το πιο ακριβές) για την ίδια, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να αξιοποιήσει τις ιδεολογικοπολιτικές διαφορές μέσα στο κίνημα για να το διασπάσει παραπάνω.
Το κειμενάκι απαντά σύντομα και περιεκτικά σε όλα τα αντικομμουνιστικά ψευτοεπιχειρήματα μέσα σε 13 σελίδες, αξίζει να το διαβάσετε.

29 Σεπ 2011

ΓΕΡΜΑΝΙΑ:Κυνηγωντας..πειρατες σωζουν θέσεις εργασίας!



Το Γερμανικο σωματειο ΙG Metall (Industriegewerkschaft Metall, "Industrial Union of Metalworkers'') βλέπει μια διευρυνόμενη αγορά για πολεμικά πλοία στη δράση κατά των πειρατών στο Κέρας της Αφρικής.  
To σωματειο που ειναι ταυτοχρονα και το πιο ισχυρο σωματειο εργατων Μεταλλου, στη Γερμανια, απευθύνει έκκληση για την προσαρμογή στον 21ο αιώνα, οσον αφορα το περιβάλλον ασφαλειας, τη διασφάλιση θέσεων εργασίας, στη Γερμανια, αλλά τώρα επικρίνεται για υποστηριξη στην αύξηση των εξαγωγών όπλων!

Σε μια έκθεση για τη στρατιωτική ναυπηγική βιομηχανία ισχυριζεται η IG Metall, οτι η ασφάλεια, στον 21ο αιώνα χαρακτηρίζεται από νέες προκλήσεις, που μεταξύ άλλων, προερχονται από την "απειλή για την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων".
Αναφέρονται στη συνέχεια, ειδικά στις διαδρομές του εμπορίου εξω απο το Κέρας της Αφρικής, όπου εγινε η πρώτη κοινή- στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ, Operation Atalanta και συνεχίζεται ηδη από το 2008.

Η επιχειρηση Atalanta εχει συμφωνα με την ΕΕ, κύριο σκοπό την προστασία των ευάλωτων πλοίων του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, αλλά και τη προληψη οπως και αποτροπή των επιθέσεων των πειρατών που δρουν στις ακτες της Σομαλίας....


Μαντεμουαζέλ ντου γιου λαικ ντι γκρίς;

Έγραφα εχθές σχολιάζοντας το άρθρο της Elva “…good luck then, ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα αποτελεί προφορική αφήγηση. Πιθανόν βέβαια να συνεχίσει να υπάρχει στα χαρτιά σαν χώρα, έτσι για να ταΐζονται με συνθήματα και σημαίες τα φασιστοειδή και οι κατά φαντασία πατριώτες, αλλά η διείσδυση(και χωρίς βαζελίνη) του διεθνούς κεφαλαίου θα είναι τόσο εκτεταμένη που καλά θα κάνουμε να γραπώσουμε μια φούχτα ελληνικό χώμα και μισό μπουκάλι θαλασσινό νερό, και να το κρύψουμε κάπου για ενθύμιο του ενδόξου και παραδόξου παρελθόντος(μόνο κρύψτε τα καλά μην σας τα φορολογήσουν και αυτά για τεκμήριο).

Η La Tribune σε σχετικό της δημοσίευμα, αναλύει τον τρόπο που θα γίνει το ξεπούλημα αυτό. Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό δημοσίευμα, την όλη διαδικασία θα την οργανώσει ένας φορέας με τον ίδιο τρόπο που είχε γίνει η παράδοση της Ανατολικής Γερμανίας στην καπιταλιστική δύση. Όσο και να αμφισβητήσει κανείς το συγκεκριμένο άρθρο, δεν νομίζω να μπορεί να το αμφισβητήσει επί της διαδικασίας που περιγράφει. Τώρα αν επωφεληθούν από το ξεπούλημα μόνο τα γερμανικά συμφέροντα αυτό δεν το ξέρω, πάντως σίγουρα η χώρα θα γίνει πακέτο και θα πουληθεί σαν κομμάτια πίτσας σπέσιαλ, στα δυο τα τρία δώρο, μαζί με τα άψυχα και τα έμψυχα προς τέρψη των απανταχού καλο(μεγαλό)φαγάδων.

1991 - Οι εργαζόμενοι της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ στο δρόμο.

Από την ιστοσελίδα της Ελληνοφρένειας, ένα ντοκουμέντο υποκρισίας για το "αγωνιστικό" background του σημερινού πρωθυπουργού.

ΓΑΠ 1991 κλείνει το δρόμο για να μην πουληθεί ΕΒΟ from ellinofreneia on Vimeo.

Μερικά συμπεράσματα από το χτεσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Σαλονίκη 28/9


Αυτό που λέγαμε φιλολογικά κάποτε “νέες δυνάμεις θα μπουν στη μάχη” από χτες είναι μια πραγματικότητα. Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ χτες στη Σαλονίκη, πολύ μεγάλο μέρος του συγκεντρωμένου πλήθους ήταν άνθρωποι που πρώτη φορά κατέβηκαν με το ΠΑΜΕ. Υπήρχε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας, οί άνθρωποι αυτοί ξέραν με ποιους είναι και γιατί κατέβηκαν.
Η συγκέντρωση ήταν πυκνή και μεγαλύτερη σε όγκο απ' ότι συνήθως. Πολλές φορές μας λέγαν – ίσως και δικαίως – ότι οι συγκεντρώσεις μας είναι κυρίως τα κομματικά μέλη και στελέχη και φίλοι (κάποιες φορές αναγκαστικά οι κομμουνιστές βγαίνουν πρώτοι όταν ο περισσότερος κόσμος είναι αναποφάσιστος και διστακτικός), χτες αυτό το πράγμα δεν ίσχυε, ήμασταν σίγουρα μισοί-μισοί.
Μετά το “πείραμα” των πλατειών που έδειξε τον απολίτικο, ανοργάνωτο και χύμα-στο-κύμα χαρακτήρα του, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, υπό την πίεση του τελευταίου φορολογικού αμόκ, που λέει και η ανακοίνωση του ΚΚΕ, αρχίζουν κι αντιλαμβάνονται την αξία της οργάνωσης, της οργανωμένης πάλης κάτω από ένα σχέδιο συνολικής αμφισβήτησης του καπιταλισμού.

28 Σεπ 2011

...Good luck, then!



Η αληθεια ειναι οτι παρα τη φτωχεια και τα αλλα προβληματα, ζηλευω μερικες φορες καποιους λαους, που στα ματια του μεσου Ελληνα μοιαζουν ισως και ....''καθυστερημενοι'', επειδη εκει δεν εχουν…Starbucks Cafe, ή δεν ασχολειται εκει ο κοσμος με το ποια ειναι τα πιο...μοδατα ρουχα και παπουτσια διαφορων οικων, αλλα αγωνιζονται με οσα, λιγα, μεσα τους...επιτρεπουν οι αντιδημοκρατικες αρχες τους, μεχρι να καταφερουν,  πριν πεθανουν, να νιωσουν τι θα πει ...δημοκρατια, δικαιωματα, ψηφος στις γυναικες, καλυτερες συνθηκες ζωης και κυριως μορφωση για τα παιδια τους.

Η μορφωση ειναι κατι που ακομα και οι πιο φτωχες χωρες το επιζητουν, επειδη ξερουν οτι στα παιδια υπαρχει η ελπιδα και οτι μεσω της μορφωσης ολη η κοινωνια θα ωφεληθει και θα οδηγηθει σε τετοιες αλλαγες, που ουτε θα τολμουσαν να ονειρευτουν οι ιδιοι, οταν σαν μικρα παιδια, στις αλανες, δεν υπηρχε καν η προοπτικη για την εκπαιδευση ολων, παρα μονο των λιγων, των τυχερων.

Ομως, εμεις, στη χωρα μας, που μετα απο αγωνες αλλων, αποκτησαμε καποια δικαιωματα (γιατι, φυσικα, κανεις δεν μας χαρισε τιποτα!), δειχνουμε, τωρα, που η χωρα μας παιζεται "κορωνα-γραμματα" στα διεθνη παζαρια, να μην ξερουμε οχι μονο να ...υπερασπιστουμε ο τι μας στερουν καθε μερα, αλλα και να αδιαφορουμε για το τι γινεται απο ανθρωπους, που απο...απελπισια λογω των επισης ανικανων προκατοχων τους, βρισκονται τωρα στην εξουσια και δυστυχως παραμενουν παρα το οτι δρουν πια ξεκαθαρα εναντιον μας, ως πολιτες....

27 Σεπ 2011

Μούτζα στα ανθρώπινα δικαιώματα, το σύμβολο του αίσχους



Διαβάζω στο in.gr ότι τα Ηνωμένα Έθνη, σε σύνοδο τους στην Νεα Υόρκη, διάλεξαν μεταξύ πολλών προτάσεων το παραπάνω σύμβολο ως επίσημο σύμβολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
 
Κατά την γνώμη μου δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο σύμβολο από αυτό, την πατροπαράδοτη για εμάς μούτζα, μιας και αυτό ακριβώς κάνουν καθημερινά στα ανθρώπινα δικαιώματα οι έχοντες χρήμα και εξουσία του πλανήτη, έχοντας μάλιστα και την υποστήριξη του ΟΗΕ, ο οποίος έρχεται κάθε φορά να σκουπίσει τα αίματα να χύσει δάκρυα και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.  

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)
 

Ποιός εμπιστεύεται ενα..χρηματομεσίτη;



O Alessio Rastani είναι ένας χρηματομεσιτης, που σε αντίθεση με τους περισσότερους του ...κλαδου του, εχει φτιαξει δική του σελίδα στο Facebook, εχει λογαριασμό στο Twitter, πρόσφατα είχε μαλιστα προβλέψει τη πτώση του χρυσού στις αγορές και τώρα, χάρη σε μια "απίστευτα ειλικρινή συνέντευξη" που εδωσε σε απευθείας σύνδεση, χθες στο  BBC News, τραβηξε τη προσοχή πολλων με αυτα που ειπε:

«For most traders, its not aboutwe dont really care that much how theyre going to fix the economy, how theyre going to fix the whole situation,” he said. “Our job is to make money from it.” Rastani, who also claimed “Goldman Sachs rules the world,” said, “Personally, I’ve been dreaming of this moment for three years…I go to bed every night and I dream of another recession. When the market crashes… if you know what to do, if you have the right plan set up, you can make a lot of money from this »...


Μας την είπε ο Αλέξης για τη... Βάρκιζα! (ήμαρτον δηλαδή)


Μόλις πριν από λίγο διάβασα στο "Βήμα" τη δήλωση του Τσίπρα στην ΕΤ 3, που επιτίθεται στο ΚΚΕ με το εντελώς ανέντιμο επιχείρημα περί Βάρκιζας!
Θυμώνει με την Παπαρήγα και το ΚΚΕ ο Τσίπρας γιατί δεν εισακούει το "κάλεσμα" για ενότητα της αριστεράς. Η άρνηση αυτή λέει ότι ισοδυναμεί με τη συμφωνία της Βάρκιζας, ξανά-μανά η καραμέλα της "δευτέρας παρουσίας" του σοσιαλισμού, τώρα λέει το διακύβευμα είναι να έχει ο κόσμος δουλειά! Και μπαίνει το ερώτημα: Με ποιο τίμημα ρε συνονώματε Άλεξ; Με δουλειά λάστιχο  σαν τη Νάντια Κομανέτσι; Με νομικό πλαίσιο δουλειάς πλήρως προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κεφαλαίου; Έλα να δουλέψεις όποτε κι αν σε χρειαστώ, να δουλέψεις όσες ώρες κι αν χρειαστούν, θα πληρωθείς όσα σου δώσω ειδάλλως άμε στο διάλο, περιμένει άλλος στην πόρτα.
Αυτό είναι το διακύβευμα Άλεξ; 

26 Σεπ 2011

3rd October 2011: The International Working Class joins forces on the International Action Day

Militant mobilizations and activities are organized in dozens of countries all over the world on the framework of the International Action Day for the 3rd October 2011.

While the international economic crisis is deepening and the working class worldwide is being hit mercilessly by the anti-labor attack of the bourgeoisie governments and the capitalist mechanisms of the IMF, USA, EU; While the working class is suffering from wars orchestrated by the imperialist forces and NATO with the bloodshed of thousands of people…
The call of the World Federation of Trade Unions for international coordination of the class-oriented trade union movement with common slogans and national activities is reaching every country of the five continents.
The messages that are reaching the WFTU Central Offices are a prologue of a successful International Action Day, a strong response and counterattack of the international working class.

Τόση Δημοκρατία, δεν...αντέχεται!


Διαβασα για τα οσα διαδραματιστηκαν χθες και στο  Συνταγμα, αλλα και στο δελτιο ειδησεων της ΕΡΤ, που αν και ξεκινησε ως συνηθως στις 9 το βραδυ, περασε τα...40 κυμματα για να μεταδοθει, αφου μετα απο διακοπες, διαφημίσεις, μεχρι και ενα επεισοδιο του “Ταξιδεύοντας” με τη Μάγια Τσόκλη, (!) εκτακτως προβληθηκε, μεχρι τελικα να  βγει το δελτιο και παλι στον «αέρα», στις 2 (!) το ...πρωι! 

O λογος; 

Μια ομαδα απο 60-80 φοιτητές που μπηκαν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, στις 9 το βράδυ, απαιτησαν να "βγουν στον αέρα" εκεινη την ωρα και να μεταδώσουν ενα video, μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των φοιτητών που βρίσκονται σε καταλήψεις στα Πανεπιστήμια.

Σε μια αλλη χωρα, οπου υπαρχει δημοκρατια, (δε μπορει, καποια θα υπαρχει!) δεν θα χρειαζοταν παρεμβαση απο υψηλα στελεχη και...κυβερνητικoυς εκπροσωπους για να μπορεσει μια ομαδα ....φοιτητων να στειλει ενα ειρηνικο μηνυμα αλληλεγγυης μεσα απο video
Δεν ηταν δα και ...τρομοκρατες για να χρειαστει τετοια ...παρεμβαση, ή μηπως οσοι σημερα αντιδρουν στα μετρα τους θεωρουνται de facto.....τρομοκρατες και δεν τους δινεται ο λογος;....


Δελτίο ειδήσεων ΠΑΜΕ 25/9


Ομπρός να πιάσουμε νετρίνα στον αέρα

Αφίσα προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες του αγώνος
Μέσα στο γενικό χαμό που γίνεται, και περιμένουμε τον ξεσηκωμό πώς και πώς, λέμε τώρα θα ρθει, ύστερα θα ρθει... Μια είδηση ήρθε να συνταράξει τα θεμέλια της γνώσης και να προκαλέσει στον πηγμένο χαρατσοφαγωμένο εργατάκο παραπέρα ξύσιμο των α....ών (δια τας γυναίκας δεν θα εκφρασθώμεν, δεν θέλωμεν να γίνωμεν χυδαίοι).
Νετρίνο. Στα ιταλικά σημαίνει “μικρό νετρόνιο” δηλαδή ηλεκτρόνιο χωρίς ελεκτρικό φορτίο, ουδέτερο δηλαδή (neutral). Η φύση δηλαδή επέλεξε για το εν λόγω σωματίδιο την ουδετερότητα, να μην έχει να μαλώνει και να συγκρούεται με άλλα, όπως η ιστορία επέλεξε για την Ελβετία την ουδετερότητα ώστε να πηγαίνουν όλοι οι καπιταλισταί οίτινες σέβονται εαυτούς και καταθέτουν τον μπαμπάτσικο οβολόν τους στο ουδέτερο έδαφος της ορεινής αυτής χώρας, τα δικά μας γομάρια (εσχάτως και πολιτικός νεολογισμός) έχουν ακουμπήσει στην ουδετερότητα εξακόσα δις, εξουδετερώνοντας έτσι τους κόπους και τον ιδρώτα των συνανθρώπων. Η υπεραξία, όταν δεν αναπαράγεται διευρυμένως και γενικώς, ξεκουράζει την κορμάρα της στις θυρίδες των άλπεων.

25 Σεπ 2011

Ο χώρος της δημόσιας υγείας αποκτά ολοένα και πιο έντονα ταξικά χαρακτηριστικά

Απο(http://www2.rizospastis.gr/page.do?id=13715&publDate=24%2F9%2F2011&direction=&pageNo=32)
«Ειδικές θέσεις» στην εμπορευματοποίηση
Θα εκχωρηθούν 560 κλίνες, όπου θα νοσηλεύονται όσοι έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας, η οποία όμως θα αποτελεί προέκταση των προϋποθέσεων της δημόσιας ασφάλισης
Τα δημόσια νοσοκομεία θα διαθέτουν ράντζα για τα λαϊκά στρώματα και μονόκλινα ή δίκλινα για όσους έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας
Την ερχόμενη Τρίτη φαίνεται ότι θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) για την εκχώρηση σε αυτές 560 κλινών από τα δημόσια νοσοκομεία για τη νοσηλεία ασθενών με ιδιωτική ασφάλιση υγείας.
Οι «ειδικές θέσεις», όπως ονομάζονται οι υπό εκχώρηση κλίνες, θα αποτελέσουν έναν ακόμα διάδρομο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών υγείας στα δημόσια νοσοκομεία και μέσο για τον εξαναγκασμό των ασφαλισμένων να αποκτήσουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας, ώστε να έχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο παροχών υγείας, μετά και τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Η βάση για την εκχώρηση αυτών των 560 κλινών είναι ο νόμος 2889/2001 -και οι μετέπειτα επικαιροποιήσεις του- που στο άρθρο 6 προβλέπει τα εξής: «Στον οργανισμό του νοσοκομείου μπορεί να προβλέπονται από ξενοδοχειακής άποψης και μόνο, θέσεις Α' και Β' κατηγορίας με ειδικό υψηλότερο νοσήλιο. Οι θέσεις αυτές δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 20% της δυναμικότητας σε κλίνες του νοσοκομείου».

Το μπλόκο (1964)


Μετά από πολύ καιρό επιστρέφω με την παρουσίαση μιας ταινίας. Η συγκεκριμένη αφιερώνεται στα 70χρονά του ΕΑΜ, που κλείνουν αυτές τις μέρες. Δεν θα κάτσουμε να αναλύσουμε τα γεγονότα που οδήγησαν στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, παρότι κάτι τέτοιο είναι θα έλεγα… επίκαιρο, αφού η βαθύτερη αιτία του ήταν η κρίση του 1929-33 και η υποτροπή της το 1938, αλλά και η ανατροπή του σοσιαλισμού, που αποτελούσε αγκάθι τότε, που θα άνοιγε και μια ακόμα αγορά (όπως παρακινούσε και ο οπορτουνιστής χρόνια ήδη, Καρλ Κάουτσκι θεωρητικός ηγέτης της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας). Εδώ θα ασχοληθούμε με την ηρωική αντίσταση του ελληνικού λαού όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από το ΕΑΜ.

~Ο Νόμος του ισχυρού~

Άντε τώρα να τον πείσεις αυτόν ότι έχεις το δίκιο με το μέρος σου...

Επειδή είδα αυτές τις μέρες σε κάποια δημοσίευση του γλόμπινγκ να αναφέρονται κάποια σχόλια στα περί νομιμότητας και παρανομίας του ΚΚΕ, ήρθε στο μυαλό μου ένα άρθρο που είχα γράψει παλιότερα και είπα να το αναδημοσιεύσω.

~Ο Νόμος του ισχυρού~


Θα έχετε φυσικά ακούσει την φράση, “η ιστορία γράφεται από τους νικητές”.
Το ότι οι νικητές επιβάλουν μια ιστορία, η οποία είναι γραμμένη με τα δικά τους μέτρα και σταθμά, έχει δυο κύριους σκοπούς. Αφενός δικαιολογεί την βία η οποία ασκήθηκε προκειμένου να επιβάλουν ή να υπερασπίσουν το σκοπό τους, και αφετέρου νομιμοποιεί την συνέχιση της. Με λίγα λόγια, αυτού του είδους η ιστορία αποτελεί την αιτιολόγηση και δικαιολόγηση των σκοπών του νικητή.

Σκεφτήκατε ποτέ όμως, τι άλλο γράφεται από τους νικητές;

24 Σεπ 2011

Memories for the future


When I was young, around ten, I remember my grandpa givin' me a 50 drachma coin every sunday, not those bronze-like recent ones, the older ones which had an image of Solon upon 'em. Didn't know at that time, or at least I wasn't able to figure out whether this old man sitting by the brazier, my grandma right next to him sticking unpared potatos into the core* to bake, this old man had a life so full of memories and so gracious, that he should be feeling real proud of himself.
Still, no recollections about givin' himself any credit whatsoever, never talked about his struggles, exiles, dangerous situations, while those few things about this side of his life I know came from my father, some of them have read 'em in an interview he had given on a newspaper called “the truth”.

Αναμνήσεις για το μέλλον


Όταν ήμουν μικρός, γύρω στα δέκα, θυμάμαι που κάθε Κυριακή ο παππούς μου μού έδινε ένα πενηντάρικο, όχι τα πιο πρόσφατα που έχουν μπρούτζινο χρώμα, αλλά από εκείνα τα παλιά τα μεγάλα που απεικόνιζαν τον Σόλωνα. Τότε δεν ήξερα ή δεν μπορούσα να καταλάβω, ότι ο άνθρωπος αυτός που βρισκόταν καθισμένος στο μαγκάλι, και δίπλα η γιαγιά μου να χώνει αξεφλούδιστες πατάτες μέσα στην πυρήνα[1] για να ψηθούν, είχε ζήσει μια ζωή τόσο γεμάτη εμπειρίες και τόσο σπουδαία, που θα έπρεπε να νιώθει πολύ υπερήφανος. 

Κι όμως, δεν τον θυμάμαι ποτέ να υπερηφανεύεται, δεν τον θυμάμαι να μιλάει για τους αγώνες του, για τις εξορίες, για τους κινδύνους, και μάλιστα, τα λίγα που ξέρω για αυτήν την πλευρά της ζωής του τα έχω ακούσει από τον πατέρα μου, και μερικά τα έχω διαβάσει σε μια συνέντευξη που έδωσε πριν από πολλά χρόνια στην εφημερίδα Αλήθεια.

Announcement of the 13th International Meeting of Communist and Workers' Parties (Athens, Dec. 9-11)



The 13th International Meeting of Communist and Worker's Parties will be held in Athens , on December 9-11. First announcement was made on www.solidnet.org.
Since 1998, Communist Party of Greece (KKE) started the institution of the International Meeting of Communist and Labour parties as a first bold attempt to coordinate elementary Marxist-Leninist parties at international level after the counter-revolution, to put the foundations for international communist movement rebuilding.
Is a harsh reality, wich KKE stated more than once in its official documents and party conferences' formal decisions, international communist movement is in the state of heavy crisis, it is fragmented, did not manage to overcome negative implications of the USSR – an other socialist countries – counterrevolution.

Αναγγελία της 13ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων (Αθήνα 9-11 Δεκ. 2011)


Στις 9-11 Δεκέμβρη θα γίνει στην Αθήνα η 13η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών κι Εργατικών κομμάτων, η πρώτη αναγγελία έγινε στην ιστοσελίδα www.solidnet.org
Το ΚΚΕ απ' το 1998 ξεκίνησε τον διεθνή θεσμό των Διεθνών Συναντήσεων Κομμουνιστικών & Εργατικών κομμάτων σαν μια πρώτη, τολμηρή προσπάθεια να συντονιστούν στοιχειωδώς τα μαρξιστικά-λενινιστικά κόμματα σε διεθνές επίπεδο μετά την αντεπανάσταση, να μπουν οι βάσεις να ανασυγκροτηθεί το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα.
Η σκληρή πραγματικότητα, την οποία πολλές φορές τόνισε το ΚΚΕ στα ντοκουμέντα και τις αποφάσεις των συνεδρίων του, είναι ότι, το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα είναι ακόμα σε βαριά κρίση, είναι κατακερματισμένο, δεν ξεπέρασε τις επιπτώσεις απ' την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ και τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Ουκρανία, μαθήτρια εναντίον υπουργού παιδείας για απαγόρευση μαθητικών διαδηλώσεων


23 Σεπ 2011

Οι κερδοσκόποι του πολέμου!


Στο Ισραήλ, κερδίζουν οι εταιρείες εμπορευματικών μεταφορών εκατομμύρια δολάρια επειδη το λιμάνι της Γάζας είναι αποκλεισμένο. Στη Γάζα, οι "βαρωνοι των τουνελ" γινονται ακόμη πλουσιότεροι απο το λαθρεμπόριο από την Αίγυπτο. Στο Μεξικό, βγαζουν οι εταιριες σωματοφυλακων χρυσαφι με το ...σουγια και στη Σομαλία κερδιζουν ηγέτες φατριών και αδίστακτοι επιχειρηματίες εκατομμυρια απο το προγράμμα βοήθειας του ΟΗΕ.

Αν γινει ειρήνη, ωστόσο, θα μπορούσε να σημάνει το χασιμο δισεκατομμυριων για πολλους.


ΙΣΡΑΗΛ και ΓΑΖΑ  
Η ανταποκριτής της εκπομπης  Korrespondenterna, Lena Scherman, ταξίδεψε με το φωτογράφο Tomas Hallstan, στo ισραηλινo λιμάνι του Ashdod. Εκει ερχονται ολα τα εμπορεύματα για τη Γάζα επειδή το Ισραήλ για λογους ασφαλειας εχει κλεισει τα συνορα της Γαζας. Αλλά η τιμή για τον αποκλεισμο είναι υψηλή- και αυτό πρεπει να το πληρωσουν οι κατοικοι της Γάζας και τα Ηνωμένα Εθνη.....

Ποιος πληρώνει ποιον

Έχει παραγίνει αυτό το παραμύθι, που κυρίως προβάλλεται από γνωστούς παπαγαλίσκους, κρατικοδίαιτους δημοσιογραφίσκους, σαν τον Καμπουράκη  του Μέγκα, παραδείγματος χάριν.
Νομίζουν κάποιοι, που στηρίζονται χρόνια στην κρατική διαφήμιση ή στα δημόσια έργα που παίρνουν τα αφεντικά τους, ότι μπορούν να επιτίθενται επί δικαίων και αδίκων ανεμπόδιστοι.

 

- Ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει τους δημόσιους υπάλληλους, αποφαίνονται με ύφος … δέκα καρδιναλίων !!!

 

Για να δούμε την πραγματικότητα την … πραγματική και όχι την εικονική, που προσπαθούν να μας πλασάρουν οι ορκισμένοι εχθροί του δημόσιου υπαλλήλου.
Προφανώς το μίσος αυτό, προέρχεται γιατί δεν ήταν ικανός και εκείνος να γίνει δημόσιος υπάλληλος.

Αλλη μια φορά για τη χρεοκοπία

Από Ριζοσπάστη

Η συζήτηση στα πλαίσια της ευρωζώνης και όχι μόνο για ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και μάλιστα με κούρεμα στο 50% της αξίας των ομολόγων, δεν είναι ούτε καινούρια ούτε απρόβλεπτη. Ολα τα αστικά επιτελεία, ακόμη και η κυβέρνηση σήμερα υποστηρίζουν ως μονόδρομο αυτή την άποψη, άλλωστε αυτό συζητήθηκε και αποφασίστηκε και στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης αλλά με μικρότερο «κούρεμα» στο 21%, ενώ έκαναν σφοδρότατη επίθεση στο ΚΚΕ που από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία της αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους είπε ότι πρόκειται για χρεοκοπία αλλά την θέλουν ελεγχόμενη για να προστατέψουν όσο γίνεται το κεφάλαιο από την αναπόφευκτη καταστροφή του, υποτίμηση, απαξίωση, όπως και να χαρακτηριστεί το ίδιο είναι. Τότε μάλιστα κατηγορούσαν το ΚΚΕ ότι αυτή του η εκτίμηση οδηγεί σε καταστροφή της καπιταλιστικής οικονομίας της χώρας. Δε θα σταθούμε εδώ στο γεγονός ότι μια οικονομία δεν αναπτύσσεται και δεν καταστρέφεται από την προπαγάνδα που δημιουργεί τάχα καλή ή κακή ψυχολογία. Είναι ζήτημα δυνατότητας πραγματοποίησης της διευρυμένης αναπαραγωγής του κεφαλαίου, δηλαδή ζήτημα δυνατότητας ή αδυναμίας αγοράς και πώλησης των παραγόμενων εμπορευμάτων και υπηρεσιών σε μια καπιταλιστική κοινωνία.

22 Σεπ 2011

Τρεις δηλώσεις, δύο θέσεις




"Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ"
(Σημίτης, πρώην πρωθυπουργός, λίγο μετά τα Ίμια, 31/1/1996)


"Ευτυχώς που έχουμε την Τρόϊκα" 
(Βενιζέλος, υπουργός οικονομικών, χτες το βράδυ στη Βουλή)




"Εμείς έχουμε υποχρέωση να καταπολεμήσουμε τις γνωστές αδυναμίες και ελλείψεις μας, ώστε η δυσαρέσκεια ενός μεγάλου μέρους της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου και δοκιμαζόμενου λαού να μετατραπεί σε θέληση οργανωμένης σχεδιασμένης πάλης, ρήξης και ανατροπής της αστικής εξουσίας προς όφελος της εξουσίας της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
Για τη λαϊκή οικονομία που θα μετατρέψει σε κοινωνική ιδιοκτησία τον πλούτο που διαθέτει η χώρα, θα αξιοποιήσει τις υπαρκτές αναπτυξιακές δυνατότητές της υπέρ της κοινωνικής λαϊκής ευημερίας χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ."
(Α. Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο 37ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ)


Πιο ξεκάθαρα, δεν γίνεται !
Από όλους !





Eσθονία-Ελλάδα: Κάθε πέρισυ και καλύτερα!



Απο την Εσθονια στην Ελλαδα με πολυ...ανεργια!


Χθες βλεποντας ενα ρεπορταζ στο κεντρικο δελτιο της SVT συνειδητοποιησα για πρωτη φορα ποσα κοινα σημεια αρχιζει να εχει η χωρα μας, με την...Εσθονια, που καποιοι, ακομα και τωρα, συνεχιζουν να αποκαλουν ..."τιγρη της Βαλτικης" (!).

"Aυτο που με ανησυχει περισσοτερο, ειπε μια Εσθονη βουλευτης, του κεντρωου κομματος, ειναι οτι εδω "υπαρχει μια γενια που μεγαλωνει και δεν εχει ιδεα τι σημαινει μια καλη ζωη". Πιστευω οτι η κυβερνηση ηταν πολυ ενημερη για τις επιπτωσεις στην οικονομια της χωρας, οταν εισηγαγε (απο 1η Ιανουαρίου 2011) το ευρω. Αναγκασθηκαμε να κανουμε γενναιες περικοπες μεταξυ αλλων και στον κοινωνικο τομεα".

Η υπευθυνη ενος ασυλου αστεγων ειπε οτι "η μεσαια ταξη εγκαταλειπει τη χωρα, εφ οσον βρισκουν καλυτερες δουλειες στην Ευρωπη, ενω εκει παραμενουν μονο οσοι εχουν χειροτερους πορους, μορφωση και γι αυτο δεν μπορουν να βρουν δουλεια". 
Καποιοι αλλοι που εχουν καλες δουλειες, ισχυριζονται ομως οτι η χωρα παει πολυ καλυτερα τωρα με το ...ευρω, απ ο τι με τη κορωνα!

Αλλοι ομως, οπως μια μητερα δυο παιδιων που μεγαλωνει μονη της τα παιδια της, 3 και 6 ετων,  λεει οτι "δεν εχει 350 400 ευρω για να πληρωσει ενοικιο. Παλιοτερα 45 κορωνες Εσθονιας ηταν κατι, λεει, τωρα 3 ευρω δεν ειναι τιποτα".

Ενα ποσοστο 16% των παιδιων, συμφωνα με τις στατιστικες στην Εσθονια, πανε για υπνο νηστικα. Τεσσερα μολις χρονια πριν το ποσοστο ηταν 11%. ....

Τι έγινε στην Αγγλία το Μάρτιο του 1990?

Γράφει ο Manny Calavera

Το βίντεο αυτό το βρήκα στη σελίδα της ελληνοφρένειας.
Δείχνει τις αναταραχές που ξέσπασαν στη Μεγάλη Βρετανία όταν η κυβέρνηση Θάτσερ προσπάθησε να περάσει έναν καινούριο σύστημα κατά κεφαλήν φορολόγησης, το οποίο δεν λάμβανε υπόψιν του την γενικότερη οικονομική κατάσταση των φορολογούμενων.  Ο φόρος αυτός ονομάστηκε Poll Tax (ή Community Charge, επίσημα) και αντικατέστησε τον  νόμο που υπήρχε πριν (Rates). 

Την ίδια περίοδο, σωματεία καλούσαν σε μη πληρωμή του φόρου και έλαβαν καθοριστική δράση. Για την ιστορία, οι διαδηλώσεις συνεισέφεραν στην πτώση της κυβέρνησης Θάτσερ. Ο επόμενος πρωθυπουργός, ο Τζον Μέιτζορ, υπό τον φόβο των εργατικών σωματείων, απέσυρε τον νόμο (αλλά ουσιαστικά τον αντικατέστησε λίγο αργότερα με κάποιους άλλους πιο κεκαλυμμένους). 

Υπάρχει και άλλο ιστορικό προηγούμενο επιβολής τέτοιου φόρου, που οδήγησε στην εξέγερση των αγροτών ή αλλιώς μεγάλη εξέγερση το 1381 (τι μαθαίνει κανείς με αφορμή ένα βίντεο).

Λίγο γέλιο δεν κάνει κακό





ΓΙΑΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ??

Μα, για . . . . . πλάκα !!!!

Δεν εξηγείται αλλοιώς. . . . . . πως τα υπομένουμε όλα αυτά που τραβάμε ??? !!!

Απλά, έχουμε μεγάλη ανάγκη για λίγο χαμόγελο, και αυτός μας το δίνει άφθονο !!!

Διαβάστε . . . . . . :
Γιατί απολύσανε το Γιωργάκη από το εργοστάσιο με τις μπανάνες στη Σουηδία;
- Γιατί πετούσε τις στραβές!

Τι λέει ο Γιωργάκης πάνω στο ποδήλατο όταν βλέπει μία μπανάνα στον δρόμο;
- Ωχ, πάλι θα πέσω!
- Πώς ξέρεις ότι ένα fax έχει σταλεί από το Γιωργάκη;
- Έχει γραμματόσημο.


Πάει ο Γιωργάκης στον πωλητή κινητών στο Γερμανό:

- Το κινητό μου δεν έχει σήμα μέσα στο αυτοκίνητο.
- Τι μοντέλο είναι; ρωτάει ο πωλητής.
- Volvo 560.
- Τι μπορεί να περάσει από το μυαλό του Γιωργάκη χωρίς να το καταλάβει;
- Μία σκέψη!

Συζητάει εξωτερική πολιτική ο Γιωργάκης με το Πάγκαλο:
- Να σου πω ρε χοντρέ. Τελικά ποιο είναι το σωστό: το Ιράν ή το Ιράκ;
Ο Γιωργάκης μπαίνει σε ένα κατάστημα:

- «Γεια σας, έχετε σημαίες», ρωτάει την υπάλληλο.
- «Βεβαίως, Πρόεδρε, στο κατάστημά μας έχουμε ότι σημαία θέλετε.»
- «Μια ελληνική σημαία θα ήθελα. Σε τι χρώμα βγαίνει;»
- «Μα φυσικά σε γαλάζιο και άσπρο!»
- «Ωραία, δώστε μου τότε μια. γαλάζια!»

Πάει ο Γιώργος να αγοράσει γυαλιά και λέει στη πωλήτρια:

- Θέλω ένα ζευγάρι γυαλιά.
- Του ηλίου; ρωτάει εκείνη.
- Όχι δικά μου.

Μία συνέντευξη με τον Β. Α. Βαζιουλιν

Είχα «ψαρέψει» στο διαδίκτυο εδώ και καιρό, μία συνέντευξη του Σοβιετικού μαρξιστή Β.Α.Βαζιούλιν. Είναι πολύ παλιά (από το 1994), ωστόσο τα πολλά θεωρητικά ζητήματα που πιάνει διατηρούν την αξία τους στο ακέραιο. Σκέφτηκα να κόψω το κομμάτι όπου μιλάει για την τότε κατάσταση στην Ρωσία και θα είναι βαρετό για τον σημερινό αναγνώστη, αλλά αφού και μέσα σε αυτό θίγει ζητήματα θεωρίας, τελικά το άφησα ως είχε. Ο Βαζιούλιν μιλάει για την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ, για τον Στάλιν, τον Τρότσκι, τον Χρουτσώφ, τον Γκορμπατσώφ, τον Γιέλτσιν, την εμπορευματική οικονομία στον σοσιαλισμό, κάνει εκτιμήσεις (που πια έχουν δικαιωθεί απόλυτα) για την πορεία της Κίνας, μιλάει για την Κούβα, επικεντρώνει στο έλλειμμα παραγωγής θεωρίας από τους σύγχρονους κομμουνιστές και κάνει εκτός των άλλων κριτική στην (τότε επελαύνουσα) σοσιαλδημοκρατία, υπερασπίζεται την επικαιρότητα του Μαρξισμού-Λενινισμού, ακόμη και της σκέψης του Στάλιν. Χωρίς να συμφωνεί κανείς αναγκαία μαζί του, δίνει σίγουρα τροφή για πολύ ενδιαφέροντες προβληματισμούς.

21 Σεπ 2011

Ένας θησαυρός μας ήλθε απο το παρελθόν ...


Άλλο πάλι τούτο ... και πάνω που λέγαμε πως ξέμειναν απο φαντασία οι λαοπλάνοι δημοσιογράφοι, να σου και το μπιλετάκι απο το παρελθόν, ο χαμένος θησαυρός που θα σώσει την Ελλάδα, η σωτήρια μετοχή του Αρτέμη Σώρρα, η οποία έχει αντίκρυσμα σε χρυσό, και αξίζει κάτι τρισεκατομμύρια ευρώ !!!!

Κανονικά μια τέτοια συνομωσιολογική είδηση, θα την πετάγαμε στα σκουπίδια και ούτε που θα της δίναμε σημασία. Αλλά δυστυχώς μας αναγκάζουν οι συνθήκες να απαντήσουμε και σε αυτήν την άκρως παραπλανητική είδηση η οποία κυκλοφορεί το τελευταίο 24ωρο στο διαδίκτυο, πιθανώς και στα ΜΜΕ τις επόμενες ώρες ... και οι πρώτες θεωρίες συνωμοσίας, έχουν ήδη κατασκευαστεί ... Λίγο θέλει νομίζετε, όταν υπάρχει τόση άγνοια τριγύρω μας για την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα ?

Δυστυχώς απέναντι σε τετοιου είδους ειδήσεων, οι έχοντες μια αντίληψη για το πως λειτουργεί η κοινωνία μας σήμερα, έχουν συνήθως μια στάση που περισσότερο χλευάζει ανθρώπους που τις πιστεύουν, παρά εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η είδηση αυτή είναι μια ανοησία και μισή. Το τι πιστεύει ο καθένας, το τι λέει και τι τον εκφράζει, είναι αποτέλεσμα ξεκάθαρα του είδους των πληροφοριών που έχει λάβει στην ζωή του ! Και μέσα σε αυτήν την κοινωνία - όπου παράλληλα με τις ανεπτυγμένες τεχνικές γνώσεις (ώστε οι εταιρείες να έχουν άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό), καλλιεργείται συστηματικά η άγνοια σε πολιτικά, κοινωνικά, ιστορικά και οικονομικά ζητήματα, όπως επίσης η βλακεία, η υποκουλτούρα και η παραπληροφόρηση - μάλλον θα έπρεπε να αγωνιζόμαστε στο να αλλάξουμε το είδος της πληροφόρησης (και πιο σημαντικό, στο ποιός την παρέχει), παρά να γελάμε με το αποτέλεσμα της υπάρχουσας !

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού...



Το προσωρινό, γίνεται μόνιμο. Η τρόικα, στο πλαίσιο της επιβολής μέτρων άμεσου αποτελέσματος, απαιτεί την μονιμοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου(εννοεί την έκτακτη εισφορά), θέτοντας, ουσιαστικά την ακίνητη ιδιοκτησία υπό διωγμό, αλλά και την ουσιαστική δήμευσή της.”(Δημοσίευμα από την Daily News 24)

Διαβάζοντας το παραπάνω δημοσίευμα πραγματικά ανατρίχιασα αναλογιζόμενος το τι μας περιμένει στην περίπτωση που η κυβέρνηση εισακούσει και αυτήν την εντολή της τρόικας και μονιμοποιήσει την έκτακτη εισφορά. Και επειδή η κυβέρνηση μέχρι σήμερα, όχι απλά εισακούει, αλλά κάνει ότι μπορεί για να αυτοσχεδιάσει και να ξεπεράσει και τον δάσκαλο σε επίπεδο ψήφισης αντιλαϊκών μέτρων πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα.

Το αστείο είναι πως για τους περισσότερους, κάθε μήνα, τρέχουν δόσεις στην τράπεζα προκειμένου να εξοφλήσουν το στεγαστικό δάνειο, σε δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια, οπότε η πάλαι ποτέ έκτακτη και εν δυνάμει μόνιμη εισφορά, αποτελεί ένα επιπλέον ενοίκιο για όσους έκαναν το λάθος να θέλουν να βάλουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους.

Νέα από το Μεξικό

Γράφει ο Manny Calavera



Διαβάζω ένα άρθρο του BBC, το οποίο αποτελεί συνέχεια σειράς άρθρων που αφορούν τον "Πόλεμο κατά των Καρτέλ Ναρκωτικών", τον οποίο έχει κηρύξει τάχα μου, ο πρόεδρος Καλδερόν από το 2006.


Τα νέα από το Μεξικό είναι άκρως ανησυχητικά και δυσάρεστα, καθώς μέχρι σήμερα, τα θύματα του άτυπου αυτού πολέμου, ξεπερνούν τις 40.000!! Η τελευταία είδηση αφορά 35 πτώματα, που βρέθηκαν σε δύο φορτηγά. Κάποια από αυτά ήταν δεμένα και είχαν σημάδια  βασανισμού!

Ένοπλοι μπλόκαραν υπόγεια διάβαση σε πολυσύχναστο δρόμο της Βερακρούζ και μπροστά σε έντρομους περαστικούς, παράτησαν τα δύο φορτηγάκια με το μακάβριο φορτίο. Όσα  θύματα έχουν αναγνωριστεί μέχρι στιγμής έχουν όλα βεβαρημένο ποινικό μητρώο.


Οι αρχές αποδίδουν την αύξηση της εγκληματικότητας της περιοχής σε πόλεμο συμμοριών, οι οποίες προσπαθούν να ελέγξουν την περιοχή και να αυξήσουν την παγκόσμια εμβέλειά τους.

Oταν οι Αμερικανοί μιλούν για ..χούντες!



''Η πολιτική αστάθεια και η εξέγερση έχουν απλωθει κατά μήκος των ακτων της Μεσογειακης Βόρειας Αφρικής και μέχρι τη Συρία, αλλά γιατί να σταματήσουν εκεί; Γιατί να μην επεκταθουν και προς την Ελλάδα, για παράδειγμα'', (αναρωτιεται ο συντακτης του αρθρου της Wall Street Journal).

To αρθρο συνεχιζει:  

''Αξίζει να θυμηθούμε ότι Ελληνες στρατηγοί οργάνωσαν ένα πραξικόπημα το 1967 και στη συνέχεια κυβερνησαν στη χώρα ως χούντα . Η δημοκρατία δεν αποκαταστάθηκε μέχρι το 1975. Αυτό δεν συνεβει πολύ καιρό πριν.

Ο ελληνικος στρατος εξακολουθεί να είναι μια πολύ σημαντική δύναμη στη χώρα. Η Ελλάδα δαπανά περισσότερα για τις ένοπλες δυνάμεις της, ως ποσοστό του ΑΕΠ της, από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης- 3,2%, ενω ο μέσος όρος στην ΕΕ ειναι 1,6%, -σύμφωνα με τα στοιχεια του Stockholm International Peace Research Institute (Διεθνους Ινστιτούτου Ερευνών Ειρήνης στη Στοκχόλμη). 

Η ημέρα που η Ελλάδα ξεμείνει από χρήματα- σταματωντας άλλη μια τεράστια εισροη κεφαλαιων από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, πλησιάζει μέρα με τη μέρα. Όταν οι γραφειοκράτες δεν θα πληρώνονται, βαζουν κάτω τα εργαλεία τους και πάνε σε απεργία. Αλλά τι συμβαίνει όταν τα χρήματα σταματήσουν να ρεουν στο στρατο;.....

Δημόσιο δωρεάν cloud computing για όλους


Κάπου εδώ ανέβασα τις φωτογραφίες μου γαμώτο

(επειδή με μάλωσαν οι συν-γλόμπερς ότι δεν βάζω κείμενα απ' το δικό μου το μπλογκ, πάρτε αυτό που δεν το πρόσεξε κανένας επειδή o blogger είχε φάει κόλλημα)
Όταν κανείς ονειροπολεί υπέρ του δέοντος, χαίρεται υπέρ του δέοντος, είναι ερωτευμένος υπέρ του δέοντος, λέμε πετάει στα σύννεφα. Ο Δίας, ο τσιφ του δωδεκάθεου να πούμε, ήταν καθώς έλεγε κι ο Όμηρος, “συγνεφοσυνάχτης”. Επίσης ήταν γνωστός επειδή είχε πηδήξει τη μισή αρχαία Ελλάς, άντρες, γυναίκες και παιδιά για να κάνει το κέφι του αλλ' αυτό είναι άλλη ιστορία. Τέτοια παιδέρα ήταν και τον έχουμε να τον καμαρώνουμε για την αρχαιοπρεπή και ελληνοπρεπή του ταυτότητα! Ήμαρτον δηλαδή.
Το σύννεφο, αυτό το αφράτο πράμα πάνω στο οποίο την αράζουν υποτίθεται οι θεοί και οι άγγελοι στην πραγματικότητα είναι άπιαστο πράμα. Το βλέπεις εκεί πάνω να κινείται, να αλλάζει σχήματα (κάτι που κάνει τη φαντασία του ανθρώπου να οργιάζει), αμα πας κοντά ή μέσα του, το πολύ-πολύ να νομίζεις ότι έχει ομίχλη σήμερα, ομιχλώδες το τοπίο. Κάποτε ρώτησε μια μάνα το παιδάκι της: τι καιρό έχει έξω Κωστάκη; Δεν ξέρω, λέει ο Κωστάκης, δεν μπορώ να δω. Έχει ομίχλη!Δεν είναι το λοιπόν κάτι συμπαγές, είναι αφράτο, άπιαστο, νεφελώδες, ομιχλώδες και δεν μπορείς να το πιάσεις από πουθενά.

20 Σεπ 2011

Η μεταφυσική σαν τελευταία γραμμή άμυνας στην υπεράσπιση του καπιταλισμού


Άπιστος που αμφισβήτησε το "άκτιστο και αιώνιο" του καπιταλισμού
Τελικά από ό,τι φαίνεται ο καπιταλισμός δεν καταστρέφει μόνο τις παραγωγικές δυνάμεις που κατορθώνει να δημιουργήσει προκειμένου να κρατηθεί στην ζωή, αλλά δεν διστάζει να καταπατήσει με τον πιο άτσαλο τρόπο και τις πνευματικές εκείνες που θα έπρεπε να ήταν η τιμή και το καμάρι του, όπως οι αξίες του διαφωτισμού και η χρήση του ορθού λόγου.
Εβλεπα το άρθρο για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Σουηδία, και συνειδητοποίησα πως πουθενά δεν επιδιώχθηκε ποτέ να αποδειχτεί από την πράξη αυτό η καπιταλιστική θεωρία ισχυρίζεται:

ΣΟΥΗΔΙΑ: Η αγορά αυτορυθμίζεται (και δεν χρειάζεται να αξιολογείται;)


Ο τιτλος του αρθρου της εφημεριδας  Arbetaren απο την οποια μεταφρασαμε το πιο κατω κειμενο, ειναι: 
 "Η συμπαγής αδιαφορία της Δεξιάς για στοιχεία"


''Τα 20 χρονια πειράματων με ιδιωτικοποιήσεις δεν εδωσαν τις υποσχομενες βελτιώσεις στη προνοια. Αυτο δειχνει μια νέα έκθεση από το Κέντρο για τις Επιχειρήσεις και την Κοινωνία (Studieförbundet Näringsliv och samhälle).

Το μεγάλο ερώτημα είναι: Γιατί κανείς δεν το ειχε ερευνησει πιο πριν;

Μια πολιτική βόμβα επεσε όταν το SNS (Κέντρο για τις Επιχειρήσεις και την Κοινωνία), το οποίο έχει στενούς δεσμούς με τη βιομηχανία, κυκλοφόρησε την έκθεση Επιπτώσεις του Ανταγωνισμου. Τι γινεται με το Σουηδικο κρατος προνοιας;

Η έκθεση έδειξε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η ιδιωτικοποίηση της πρόνοιας έχει οδηγήσει σε βελτιώσεις στην αποδοτικότητα κόστους και ποιότητας.

Οι αντιδράσεις δεν αργησαν να φθασουν. Στο Newsmill, ο πρώην αρχισυντάκτης της DN, Hans Bergström, ονομασε το αποτελεσμα των ερευνητων «προσβολή για τους επιχειρηματιες» και από άλλους αστούς της χώρας και πολιτικους συζητητές η κριτική σταθηκε κυριως σε 3 σημεια: 

Μικροί μεσαίοι σε (κοινή) δράση!

Μια καταχαρούμενη παρέα μικροαστών που δεν έχουν ιδέα τι τους περιμένει.

Διαβάζω στο βιβλίο του Β.Ι. Λένιν, «ο Καρλ Μαρξ και η θεωρία του», εκδόσεις Λειψία(?), σελ. 28, ένα απόσπασμα από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο

«Απ όλες τις τάξεις, που στην παρούσα στιγμή αντιτίθενται στην μπουρζουαζία, μόνο το προλεταριάτο είναι μια τάξη πραγματικά επαναστατική. Οι άλλες τάξεις παρακμάζουν και χάνονται μέσα στην μεγάλη βιομηχανία, το προλεταριάτο αντίθετα, είναι το πιο αυθεντικό προϊόν της
Οι μεσαίες τάξεις, μικροί εργοστασιάρχες, μικροί έμποροι, τεχνίτες, χωρικοί, όλοι πολεμούν την μπουρζουαζία γιατί αυτή είναι μια απειλή για την υπόσταση τους ως μεσαίων τάξεων. Δεν είναι λοιπόν επαναστατικές αλλά συντηρητικές, ακόμα περισσότερο, αντιδραστικές. Ζητούν να κάνουν να γυρίσει ανάποδα ο τροχός της ιστορίας»

Φέρνοντας το παράδειγμα στο σήμερα, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, παρατηρούμε ότι τα λόγια του παραπάνω αποσπάσματος δεν θα μπορούσαν να πέσουν πιο διάνα, αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Η Ελλάδα όντας μια περιφερειακή οικονομία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, η οποία δεν κατάφερε να εκβιομηχανιστεί σε μεγάλο βαθμό σε καμιά φάση της εκβιομηχάνισης της Ευρώπης, αλλά ούτε και αργότερα, την περίοδο δηλαδή της εκβιομηχάνισης του τρίτου κόσμου, αποτελείται σήμερα από όχι και τόσο διακριτά κοινωνικά στρώματα. 

19 Σεπ 2011

Καπιταλιστική βαρβαρότητα. Παρελθόν - Παρόν - Μέλλον.

Επιμέλεια / Άρθρο : Partizanos

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα σαρώνει το παρελθόν, κάνοντας τον βίο αβίωτο στο παρόν, και απειλεί με εξανδραποδισμό στο κοντινό μέλλον τις εργαζόμενες λαϊκές μάζες. Αυξάνονται ραγδαία οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι που δυσκολεύονται να καλύψουν στοιχειώδεις βιοποριστικές τους ανάγκες. Καθημερινά γίνονται απολύσεις, μικρομάγαζα κλείνουν, κόποι, όνειρα μιας ζωής κονιορτοποιούνται κάτω από την αδηφάγο επέλαση φιλο-μονοπωλιακών πολιτικών, βυθίζοντας σε απόγνωση ολοένα και περισσότερους συνάνθρωπους μας.

Είναι φανερό ότι και στην πατρίδα μας εφαρμόζεται το κατά Friedman ευαγγέλιο της οικονομικής θεραπείας σοκ. Πρόκειται για ιδεολόγημα, οι θιασώτες του οποίου υποκλίνονται σαν μαθητευόμενοι μάγοι στις αυτορρυθμιστικές ικανότητες των δυνάμεων της αγοράς. Για αυτό το σκοπό, σε κάθε περίπτωση επιτίθενται με θράσος, αυθάδεια, εκβιασμούς και ψευδοδιλλήματα εναντίον μισθών, συντάξεων, δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών. Καταστρέφουν μεθοδικά και με λύσσα, κοινωνικές υποδομές, δημόσιους οργανισμούς και προωθούν το ξεπούλημα κοινωφελών ιδρυμάτων σε μονοπωλιακούς ομίλους. ¨Όλα αυτά φυσικά με το αζημίωτο για τους τοκογλύφους και τα άλλα τσακάλια του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι θεράποντες του νεοφιλελευθερισμού που ασπάζονται αυτό το δόγμα, στοχεύουν με αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία στοχοποιούν όλους τους τομείς της ζωής μας, ώστε να σπείρουν την σύγχιση, τον αποπροσανατολισμό, την απογοήτευση και μέσω αυτής την κοινωνική απάθεια και αδρανοποίηση των εργαζομένων στα βάρβαρα τεκταινόμενα που οι ίδιοι μεθοδευμένα εξαπέλυσαν. 

Το σκηνικό έχει στηθεί αλλεπάλληλες φορές ξεκινώντας από την Χιλή του Πινοσέτ, και φτάνοντας μέχρι την μετασοβιετική Ρωσία του Γελτσιν, την Βολιβία, την Αργεντινή, με τελευταίους σταθμούς την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και άλλες. χώρες της ΕΕ. Όλα αυτά αποδεικνύουν την ενιαία στρατηγική του κεφαλαίου εναντίον των δυνάμεων της εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Από εχθές, άλλος ένας εκβιασμός εξαπολύθηκε εναντίων του λαού μας, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη, όχι όμως και τελευταία, καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων (απολύσεις στο δημόσιο, παραπέρα μειώσεις συντάξεων, φοροεπιδρομές, χαράτσια, συγχωνεύσεις ΔΕΚΟ, αποκρατικοποιήσεις κλπ.).

Πώς φεύγουν από το...μαντρί;





Tο τελευταιο διαστημα, περα απ οσα διαβαζουμε και ακουμε καθημερινα, για ...απανωτους φορους και χαρατσια που δεν τελειωνουν ποτέ, εχουμε καθε λογο, οχι, μονο να αγανακτουμε, (πια), αλλα να ...εκνευριζομαστε φοβερα και με το γεγονος οτι γινομαστε μερα με τη μερα ακριβως αυτο που που μας θελουν να γινουμε....

Τι εννοω;

"Προβλεψιμοι", "κακομοιρηδες", "υπερβολικα προσεκτικοι", (βλεπε politically correct), επειδη δεν θελουμε να πεσουμε σε...χαμηλο επιπεδο και να ...τσακωθουμε με τον αλλο, να βριστουμε σε τελικη αναλυση, οπως γινοταν παλια, οταν ειχαμε ακομα ...ψυχη και ετσι φτασαμε απο την υπερβολικη ...''προσοχη'' να προτιμουμε το ρολο των....προβατων!

Πως ειπατε, ηταν υπερβολικο αυτο το τελευταιο;

1. Δεν ειναι υπερβολικο, ομως, που ενω η τροικα, μεσω του Μεσοπροθεσμου, πιεζει για νέα μέτρα λιτοτητος και δεσμευσεις 4 δισ. ευρώ, δεχομαστε ταυτοχρονα  απειλες του στυλ οτι «αν δεν εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, οι εταιροι θα επιβάλουν μέτρα εκβιαστικά» ;

2. Δεν ειναι υπερβολικο ομως το να εχουμε πρωθυπουργο που αφηνει αλλους να ...βγαζουν το φιδι απο τη τρυπα;

3. Δεν ειναι υπερβολικο, ομως, το να πρεπει να βλεπουμε και παλι προκλητικα εξωφυλλα απο το ιδιο περιοδικο, Focus, που ολοι θυμομαστε νομιζω, να απεικονίζει τον Παρθενώνα ...βυθισμένο σχεδόν μέχρι το αέτωμα σε μία θάλασσα, ενω προεξέχει το κεφάλι αγάλματος με ενα χαρτονόμισμα ευρώ πανω του;

4. Δεν ειναι υπερβολικο, ομως, οτι μετα απο ολα αυτα, σε κανενα μηνα και κατι θα γινουν και παλι ...παρελασεις, (!) θα εκφωνηθουν σε σχολεια λογοι..πατριωτικοι (!) και ποιος ο λογος, αραγε, oταν αυτο που λεγαμε καποτε ...''πατριδα'', δυστυχως δεν υπαρχει;
(συνεχιζεται)

Απο Δευτέρα δίαιτα, πάλι(εντολές προς χρεωκοπημένους)

Το χω παρακάνει με τα βιβλικά θέματα ε; Μα και αυτοί δεν έχουν στο θεό τους

Όχι πως υπάρχει πια κάτι που να μας κάνει εντύπωση, απλά έτσι πληροφοριακά ορίστε τα πιο πρόσφατα πρός διεκπαιρέωση, νεα νεα νεα μέτρα...
~.~.~

Αρθρο απο http://www.dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=6766:fifteen-terms-and-conditions-set-by-the-troika-for-the-sixth-installment
Δεκαπέντε σημεία κλειδιά για τη συνέχιση της διαδικασίας ελέγχου της ελληνικής οικονομίας και σύνταξης έκθεσης που θα ανάβει το πράσινο φώς για την απεμπλοκή και την χορήγηση της έκτης δόσης του δανείου προς την χώρα μας, θέτει η τρόικα, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα το Βήμα.
Μάλιστα, επειδή πλέον οι προθεσμίες είναι πάρα πολύ πιεστικές, ο Ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής κ. Ηλ. Πεντάζος έστειλε στους υπουργούς και τους γενικούς γραμματείς ένα e-mail απόγνωσης - με τα 15 μέτρα που ζητά η τρόικα να εφαρμοστούν "εδώ και τώρα", ζητώντας τους παράλληλα μέχρι και αύριο να αποστείλουν πλήρεις εκθέσεις πεπραγμένων για τα συγκεκριμένα θέματα, αλλά και στην περίπτωση που τίποτα από όλα αυτά δεν έχουν υλοποιηθεί, να αναφέρουν ποιες θα είναι οι άμεσες κινήσεις και αποφάσεις που θα λάβουν και θα δρομολογήσουν, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιηθούν. Οι συγκεκριμένες εκθέσεις θα είναι στην αγγλική γλώσσα, προφανώς διότι θα δοθούν στα μέλη της τρόικα, ώστε να έχουν μία συγκεκριμένη εικόνα για όλα όσα απαιτούν.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...