19 Ιαν 2012

Ευθιξία: Μια άγνωστη λέξη για τους πολιτικούς του "μαύρου μετώπου".

Η είδηση, το ρεπορτάζ, από το zougla.gr, από όπου παίρνω επιλεκτικά συγκεκριμένα τμήματα για να φανεί το ... μεγαλείο της παντελούς έλλειψης ευθιξίας από τους πολιτικούς (πρώτα στελέχη, αρχηγοί κλπ.) που σήμερα συγκροτούν το "μαύρο μέτωπο" της συγκυβέρνησης του κ. Παπαδήμου.
Ο λόγος, για την περίφημη ... "συμμορία της Θεσσαλονίκης".
Ας δούμε μερικά στοιχεία του ρεπορτάζ.

"Αργά το απόγευμα της Τετάρτης και συγκεκριμένα γύρω στις 18:00 οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να παρουσιαστούν στον ανακριτή 53 τελικά συλληφθέντες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε με συνδυασμένες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ την Τρίτη 17 Ιανουαρίου.

Προηγουμένως το Δικαστικό Μέγαρο είχε αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, τρία τουλάχιστον λευκά βαν μία κλούβα και πολλά περιπολικά αλλά και ένστολους που περιπολούσαν πεζή στα γύρω στενά.
Πέντε πρόσωπα από τους 53 συλληφθέντες θεωρούνται ως ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης. Πολλές από τις κατηγορίες που θα απαγγελθούν αφορούν αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι κατηγορίες αφορούν πλημμελήματα."

Μέχρις εδώ, τίποτα το εντυπωσιακό, πέραν αυτής καθεαυτής της εγκληματικής συμπεριφοράς κάποιων.
Τα παρακάτω όμως, χρήζουν τεράστιας προσοχής:

"Α) Ο Χρήστος Παπαχατζής χαίρει της προσωπικής εκτίμησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών αλλά και απολαμβάνει τα ευεργετήματα που συνεπάγεται η υπαγωγή του στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑ.ΣΟ.Κ..
(σ.σ.: Φερόμενος ως ένας από τους βασικούς παράγοντες της συμμορίας)

 Β) Ο Μάρκος Καραμπέρης, γιος επιχειρηματία νυκτερινών κέντρων, συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. ως προσωπική επιλογή του Γιώργου Καρατζαφέρη, για να διεκδικήσει τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη με τον συνδυασμό του Κυριάκου Βελόπουλου στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές."
 (σ.σ.: Φερόμενος ως ο εγκέφαλος της συμμορίας)

Για όποιον θέλει να διαβάσει όλα τα σχετικά (με πολλά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία), ας πάει στο παρακάτω λινκ: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=455425&cid=4

Τώρα, για να σχολιάσω τα παραπάνω, από καθαρά πολιτική οπτική γωνία -οι άλλες ... γωνίες ανήκουν σε άλλους να το κάνουν και δεν με ενδιαφέρουν και καθόλου και κανένας μας δεν μπορεί να καταδικάσει εκ των προτέρων κανέναν-, πρέπει να πω το εξής:
- Σε ποια άλλη χώρα σε όλον τον κόσμο, αν πιανόταν ως φερόμενα να έχουν εμπλακεί σε εγκληματικές ενέργειες πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος κάποιου πολιτικού (ακόμα κι αν δεν έχουμε τελεσίδικη δικαστική απόφαση), αυτός ο πολιτικός ΔΕΝ θα παραιτείτο την ίδια στιγμή;
- Η παραπάνω διαπίστωση προφανώς και δεν ισχύει ούτε για τον κ. Βενιζέλο, ούτε για τον κ. Καρατζαφέρη, φυσικά και ούτε για τον κ. Βελόπουλο.
- Εντύπωση επίσης προκαλεί, το γεγονός ότι για το θέμα, τα γνωστά παπαγαλάκια των τιβι μας (κάποιοι για άγνωστους λόγους εξακολουθούν να τους αποκαλούν ... δημοσιογράφους), έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.
- Τι έχουμε να δούμε και να ακούσουμε ακόμα ...

4 σχόλια:

  1. Εχεις απολυτο δικιο, faro και προσυπογραφω εκτος των αλλων και το παραπανω σημειο που αναφερεις:

    ''Σε ποια άλλη χώρα σε όλον τον κόσμο, αν πιανόταν ως φερόμενα να έχουν εμπλακεί σε εγκληματικές ενέργειες πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος κάποιου πολιτικού (ακόμα κι αν δεν έχουμε τελεσίδικη δικαστική απόφαση), αυτός ο πολιτικός ΔΕΝ θα παραιτείτο την ίδια στιγμή'';

    Και οι μισες απ αυτες τις παρατυπιες να γινοντουσαν, πχ.στη Σουηδια που ξερω, θα.. επεφταν κεφαλια! Ομως στην Ελλαδα παραμενουν σαν να μη τρεχει τιποτε! Τι αλλο δειχνει εκτος απ ο τι το ψαρι βρωμαει απ το κεφαλι; Καιρος να πανε ολοι αυτοι, απο ..κει που ηρθαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Elva: Σωστές οι επισημάνσεις σου, κυρίως η αναφορά σου στην Σουηδία.

    Μια παρατήρηση να κάνω, μόνο:
    Πως περιμένεις να παραιτηθεί στην Ελλάδα κάποιος πολιτικός όταν ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τίποτα ;
    Δεν την ... υποδοχή που είχε το άρθρο και θα καταλάβεις ...

    υ.γ. απ΄ό,τι φαίνεται, ξέρουν τι κάνουν οι ... ημέτεροι πολιτικοί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φάρο καλησπέρα.
    Δεν συμφωνώ ότι η υπδοχή του συγκεκριμένου άρθρου αντανακλά και την υποδοχή της κοινωνίας.
    Η αντιμετώπιση ήταν η ίδια (σχετική αδιαφορία!), όμως οι λόγοι διαφορετικοί.

    Στο συγκεκριμένο μπλογκ οι περισσότεροι που μπαίνουμε να ενημερωθούμε ξέρουμε ήδη τι γίνεται πίσω από τα κλειστά γραφεία, οπότε τι να σχολιάσεις;

    Π.χ., εγώ μπήκα χθες να διαβάσω νέες αναρτήσεις και την συγκεκριμένη δεν την άνοιξα καν, γιατί δεν με ενδιαφέρει ρε φίλε, ούτε καν με ενοχλεί, μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα του καπιταλισμού, τα επιμέρους σκάνδαλα κτλ.

    Δεν στη λέω, εσύ καλά κάνεις και ενημερώνεις, κι εγώ μπορεί κάποια στιγμή να σταματήσω να κάνω το δύσκολο και να τη διαβάσω :)

    Πάντως μου είπαν πριν 3 μέρες ότι εμπλέκεται ένας γνωστός παρουσιαστής ή ...κάτι, και ούτε το πρόσωπο του δεν έψαξα, να δω μήπως τον ξέρω. ΌΠΟΙΟΣ και να ήταν, δεν θα μου έκανε εντύπωση.

    Εντωμεταξύ η ανάρτηση δεν είναι μεγάλη, και όση ώρα έγραφα αυτές τις γραμμές, θα μπορούσα να την έχω διαβάσει αρκετές φορές, όμως δεν είναι θέμα χρόνου είναι θέμα της αηδίας που νιώθω.

    Η δικιά μου πρόταση είναι να μην παραιτηθούν οι συγκεκριμένοι, αλλά να στείλουμε όλους τους πουλημένους στο διαααάολο.
    Και για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ, να πεθάνουν, αλλά να μας αδειάσουν τη γωνιά,
    και αντί να ασχολούνται με τη διοίκηση και την ...διανόηση, να ασχοληθούν με κάτι στο οποίο θα είναι πιο χρήσιμοι (π.χ. πλέξιμο, λέω τώρα εγώ)

    Βέβαια, πώς θα μας αδειάσουν τη γωνιά, όταν το ΠΑΜΕ κάνει συγκεντρώσεις, και ο κόσμος κάθεται στο σπίτι του (εννοώ σε σχέση με τον κόσμο που θα έπρεπε να έιναι στο δρόμο), είναι μία καλή ερώτηση.
    Ευτυχώς που σε λίγο θα πιάσουν οι ζέστες, να κατέβουν οι πραγματικοί αγωνιστές, οι αγανακτισμένοι, με τον Καζάκη και τον πιτσιρίκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιβάν: Καλησπέρα κι από μένα !

    Φίλε μου, δεν έχουν σημασία οι λόγοι, σημασία έχει ότι κατάφεραν (με τις συνεχείς προβολές θεμάτων διαφθοράς) να εθίσουν έως και να ευνουχίσουν την κοινωνία !
    Που, πλέον, παραβλέπει τέτοια θέματα ...

    Σε ευχαριστώ πολύ για την ειλικρίνειά σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...