2 Φεβ 2012

Επιστολή του ΠΑΜΕ προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου
Κοινοποίηση: Διοικητή 585 ΤΠ, Αντισυνταγματάρχη πεζικού κ. Αθανασόπουλο Αντρέα

Η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. που βάζει στο στόχαστρο κάθε δικαίωμα και κατάκτηση της εργατικής τάξης, δε θα μπορούσε να μένει έξω απ´ την πύλη των στρατοπέδων. Τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα και τα βάρη που σηκώνουν οι λαϊκές οικογένειες για τα στρατευμένα παιδιά τους, οξύνονται ακόμα περισσότερο, καθώς οι «περικοπές» στις Ένοπλες Δυνάμεις, δηλαδή το χαράτσωμα παροχών και δικαιωμάτων, όπως και σε άλλους τομείς (Παιδεία και Υγεία), φορτώνει νέα βάρη στην πλάτη και την τσέπη του φαντάρου και της οικογένειάς του.
Η πολιτική αυτή στην πράξη επιδεινώνει την κατάσταση για τους φαντάρους και τις λαϊκές οικογένειες, που καλούνται να βάζουν συνέχεια το χέρι στην τσέπη. Το κόστος διαβίωσης ενός φαντάρου κυμαίνεται από 150 έως 225 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσες ημέρες έχει έξοδο. Την ίδια στιγμή, ο μισθός του είναι 8,62 ευρώ το μήνα!

Οι περικοπές της συγκυβέρνησης κάνουν ακόμη χειρότερη την κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ιματισμό έπονται περικοπές, ενώ ήδη έχουν επιβληθεί στο συσσίτιο και στη θέρμανση. Καταγγελίες αναφέρουν ότι με σήμα του ΓΕΣ, τα καλοριφέρ όλο το χειμώνα θα είναι ρυθμισμένα στους 18 βαθμούς.
Στο 585 ΤΠ, στα στρατόπεδα «Κωνσταντάτου» και «Καραγεωργίου» στο Αργος Ορεστικό, οι φαντάροι δεν έχουν θέρμανση, ζεστό νερό για μπάνιο και αναγκάζονται να πληρώνουν 40 ευρώ, ώστε να νοικιάζουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο για να φροντίζουν την ατομική τους καθαριότητα. Επίσης, λόγω των περικοπών, η καθαριότητα στους χώρους του στρατοπέδου, στα μαγειρεία και στις τουαλέτες γίνεται χωρίς καθαριστικά, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των φαντάρων.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δαπανά ετήσια για τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ. Πάνω από 2.100 φαντάροι και αξιωματικοί παίρνουν μέρος σε στρατούς κατοχής, ελέγχου και επεμβάσεων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.
Ο πατριωτισμός, που στο όνομά του οι βιομήχανοι και τα κόμματά τους καλούν το λαό και τα παιδιά του να κάνουν θυσίες, είναι κάλπικος. Κάτω από την προβιά του πατριωτισμού, αφ´ ενός θέλουν να είναι οι εργαζόμενοι με σκυμμένο το κεφάλι για να προχωράει ανενόχλητη η αντιλαϊκή πολιτική και αφ´ ετέρου θέλουν να πείσουν ότι είναι πατριωτικό να δίνουν στο ΝΑΤΟ 21 νησιά του Αιγαίου, για να εκμεταλλευθούν τα μονοπώλια το φυσικό και ορυκτό πλούτο του Αιγαίου.
Δεν αποδεχόμαστε αυτή την κατάσταση.
Απαιτούμε:
  • Αύξηση του μισθού του φαντάρου στα 300 ευρώ τουλάχιστον.
  • Να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στο 585 ΤΟ στο Άργος Ορεστικό. Άμεσα να υπάρξει θέρμανση και ζεστό νερό. Να υπάρχουν καθαριστικά για να γίνεται η καθαριότητα όλων των χώρων του στρατοπέδου.
  • Βελτίωση των όρων διαβίωσης συνολικά στο στράτευμα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...