3 Φεβ 2012

Να τελειώνουμε με τη λασπολογία!

Μεγάλο άγχος έπιασε τη χτεσινή «Αυγή» - λόγω προφανώς της ένδειας των επιχειρημάτων του οπορτουνισμού για το τεράστιο πρόβλημα των ναρκωτικών - και επιχειρεί σε τέσσερα διαφορετικά κείμενα τάχα να απαντήσει, στην ουσία να ρίξει λάσπη, στο ΚΚΕ για τη θέση του για τα ναρκωτικά. Για να τελειώνουμε με τη λασπολογία, το ΚΚΕ λέει κατηγορηματικά: Οι χρήστες να ΜΗΝ πηγαίνουν στη φυλακή. Χρόνια φωνάζει και παλεύει για τη σωστή αντιμετώπιση των χρηστών. Χρόνια καταγγέλλει την κατασταλτική πολιτική, που ακολουθείται όχι μόνο απέναντι στους χρήστες, αλλά ακόμα και απέναντι σε απεξαρτημένους! Τι όμως φέρνει το νομοσχέδιο; Το να μην πηγαίνουν οι χρήστες φυλακή; Το νομοσχέδιο νομιμοποιεί τα ναρκωτικά! Αντιμετωπίζει ευνοϊκότερα την εμπορία. Για να χαρακτηριστεί κάποιος «έμπορας» θα πρέπει να κουβαλάει... «το βαπόρι απ' την Περσία»! Νομιμοποιεί την κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών και την καλλιέργεια του χασίς. Ιδιωτικοποιεί την πρόληψη, απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη! Αυτά φέρνει το νομοσχέδιο. Μ' αυτά συμφωνούν οι οπορτουνιστές.
Και ξαναλέμε, ναι, να μην πηγαίνουν οι χρήστες στη φυλακή. Πού να πηγαίνουν όμως; Εδώ μας χωρίζει μια άβυσσος από τους οπορτουνιστές. Γιατί εμείς λέμε ο χρήστης να οδηγείται στην απεξάρτηση, ενώ αυτοί λένε να παραμένει στα ναρκωτικά, τα νόμιμα και κρατικά διακινούμενα, δηλαδή σε μεθαδόνες, βουπρενορφίνες κ.ο.κ. Υμνους στη μεθαδόνη κάνει για άλλη μια φορά η χτεσινή «Αυγή», ενώ την ίδια στιγμή η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΝ δε λέει καν, πουθενά, τη λέξη απεξάρτηση! Και ποια είναι άραγε τα θετικά αποτελέσματα των υποκατάστατων (μεθαδόνη, βουπρενορφίνη) που υμνεί η «Αυγή»; Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, μόλις ένα ποσοστό 5,5% ολοκληρώνουν τα προγράμματα μεθαδόνης και οι χρήστες που εντάσσονται σε αυτό το ποσοστό, δε σημαίνει καν ότι απεξαρτώνται και βγαίνουν στην κοινωνία «καθαροί», γιατί ο στόχος των προγραμμάτων δεν είναι η απεξάρτηση, αλλά, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι η συντήρηση του χρήστη... `Η μήπως στα «θετικά» της υποκατάστασης υπολογίζουν οι οπορτουνιστές τις πιάτσες που δημιουργούνται έξω από τις αντίστοιχες μονάδες του ΟΚΑΝΑ, που δημιουργούνται γιατί τα κυκλώματα ξέρουν ότι θα βρουν εκεί έτοιμους πελάτες, μόνιμους χρήστες... Ασε που οι επίσημοι φορείς επισημαίνουν ότι το πρόβλημα στις μέρες μας είναι η πολυτοξικομανία, ενώ τα υποκατάστατα επιχειρούν να αντιμετωπίσουν μόνο μια ουσία, την ηρωίνη. Να λοιπόν, άλλος ένας λόγος που τροφοδοτεί τις πιάτσες έξω από τα προγράμματα υποκατάστατων. Ασε που και η ίδια η μεθαδόνη διακινείται παράνομα στις πιάτσες και μάλιστα με πιο υψηλή τιμή από την ηρωίνη... Αλήθεια, ο εξαρτημένος από τη μεθαδόνη, θα απεξαρτηθεί αν μπει στο αντίστοιχο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ ή απλώς θα παίρνει τσάμπα τη δόση του...;
Το ΚΚΕ όμως λέει (και η πραγματικότητα των «στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης» το έχει αποδείξει) ότι ο χρήστης μπορεί να απεξαρτηθεί. Οχι, φυσικά, με την υποκατάσταση, αλλά με τα προγράμματα που ακολουθούν την πλήρη αποχή από τις ουσίες. Από αυτά τα προγράμματα βγαίνει κάθε χρόνο «καθαρό» στην κοινωνία ένα ποσοστό τουλάχιστον 35%. Αυτά τα προγράμματα όμως η κυρίαρχη πολιτική τα στραγγαλίζει οικονομικά και το νομοσχέδιο, που με πάθος υποστηρίζει ο ΣΥΝ, τα οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση. Ας αφήσουν, λοιπόν, τη λάσπη για το ΚΚΕ και τα κροκοδείλια δάκρυα για τους χρήστες. Οι θέσεις τους είναι βαθιά αντιδραστικές και επικίνδυνες.

Γιάννα ΣΤΡΕΒΙΝΑ

7 σχόλια:

  1. Αυτη η γραμμη ερχεται σε πληρη συμφωνια με τα προτυπα που κυκλοφορουν περι νομιμοποιησης, κατοχής, διακίνησης ναρκωτικών και καλλιέργειας του χασίς που σε καποιες χωρες μαλιστα λενε οτι δικαιολογειται και λογω ...φαρμακευτικων σκοπων!!
    Ασε που το σκεπτικο περι ιδιωτικοποιησης της προληψης μπορει να το δικαιολογησουν με τη δικαιολογια της δημιουργιας επιπλεον θεσεων εργασιας! Τι αλλο θα ακουσουμε;
    Οι θεσεις, ομως, του ΚΚΕ και πανω στο ζητημα αυτο ειναι ξεκαθαρες, oμως αν δεν θελει να τις δει κανεις, πολλα...τραγουδια λεει! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θα το παώ και ένα βήμα παραπέρα. Ο τζίρος από τα ναρκωτικά είναι τεράστιος. Με την νομιμοποίηση τους, μπορούν σταδιακά να βάλουν χέρι σε αυτόν οι καπιταλιστές. Δεν μπορεί να αφήνουν τόσα λεφτά, στο διηνεκές, στα χέρια του ...υπόκοσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι δυνατόν! Δεν έχεις εμπιστοσύνη στον κύριο Παπανδρέου;
      Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος τους είναι να προστατέψουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

      Διαγραφή
  3. Ας μην ξεχνάμε και το ... σύνθημα:

    "Στου καπιταλισμού το αλισβερίσι,
    λεύτερο να ΄ναι το χασίσι" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΖΑ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΝΕΡΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε Ανώνυμε (βάλε ένα παρατσούκλι να συννενοούμαστε) για ποια αριστερά μιλάς ;

    Δεν βαρεθήκατε ορισμένοι την ίδια και την ίδια καραμέλα ;;;;;;;;;

    Και, μην ξεχνάς, ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (αν αναφέρεσαι σε αυτόν) ΔΕΝ είναι εναντίον της πρέζας ...
    Τουλάχιστον όχι σε ΟΛΗ την πρέζα ...

    Αφήστε λοιπόν κάποια τα παχιά λόγια και τις εξυπναδούλες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σεχτάρ ο ΤρομερόςΠαρ Φεβ 03, 10:23:00 μ.μ. EET

    H "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ" των ναρκωτικών υπηρετεί δυό ταυτόχρονα βασικούς στόχους, που αλληλοσυμπληρώνονται αρμονικώτατα καθώς υπηρετούν τα ίδια ακριβώς συμφέροντα, αυτά του μεγάλου κεφαλαίου.
    1. Αποχαύνωση της νεολαίας και δι αυτού εξουδετέρωση της ταξικής πάλης του προλεταριάτου, και άρα παραπέρα θωράκιση του συστήματος της εκμετάλλευσης.
    2. Αύξηση του ποσοστού κέρδους καθώς απαλλάσσεται το κεφάλαιο από περιττά έξοδα, όπως το πολυδάπανο σύστημα της παράνομης διακίνησης.
    Η νέα νόμιμη αγορά ναρκωτικών θα επεκταθεί σε απόλυτα φυσικά μεγέθη, περισσότερα προϊόντα θα διακινούνται, σε ευρύτερες μάζες "καταναλωτών". Ο κύκλος εργασιών θα αυξηθεί.
    Τα προϊόντα ΔΕΝ θα φτηνήνουν, γιατί απλά δεν υπάρχει κανένας ειδικός λόγος να φτηνήνουν. Η παραγωγή και το εμπόριο των ναρκωτικών είναι ήδη συγκεντρωμένο σε λίγα χέρια, η αγορά εδώ είναι ουσιαστικά μονοπωλιακή. Οι μονοπωλιακές τιμές είναι οι ανώτατες δυνατές, που μπορεί να πληρώσει ο χρήστης. Αυτές πληρώνει και αυτές θα συνεχίσει να πληρώνει είτε σε νόμιμους είτε σε παράνομους διακινητές.
    Είναι μια κλασσική περίπτωση "εκσυγχρονισμού" και "απελευθέρωσης" της κίνησης του ΜΕΓΑΛΟΥ κεφαλαίου, με τις επιβαλλόμενες για την περίπτωση ιδεολογικές σάλτσες και γαρνιτούρες (..."αποποινικοπίηση", και, ασφαλώς, τους αναπόφευκτους και χρήσιμους "αριστερούς" και "ελευθεριακούς" (!!!) αβανταδόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...