14 Φεβ 2012

Μια φωτογραφία και η νοοτροπία του “αγανακτισμένου”

VOULITV2Αυτή η φωτογραφία έγινε δημοφιλής χθες στα social networks. Για να έρθει να “αποδείξει” ότι οι βουλευτές ενώ ο κόσμος καίγονταν αυτοί έβλεπαν μπάλα. Η πραγματικότητα είναι ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν αποδεικνύει και τίποτα φοβερό. Μια τηλεόραση που να παίζει περισσότερο στο background και γύρω διάφορα πηγαδάκια, με μερικούς να ρίχνουν κάπως περισσότερο ένα βλέφαρο στην tv. Τρέχα γύρευε. Ίσως σε άλλη στιγμή να ήταν περισσότεροι και πιο προσηλωμένοι στην μπάλα, αλλά και πάλι σαχλαμάρες να έχουμε να ασχολούμαστε.
Προσωπικά σκασίλα μου. Θα προτιμούσα να έβλεπαν μπάλα παρά να ψήφιζαν μνημόνια. Αλλά δυστυχώς η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Ακόμη κι αν βλέπουν μπάλα, το σχέδιο τους προχωράει μια χαρά. Ότι είναι να κάνουν το κάνουν και στο μεταξύ βλέπουν και μπάλα.
Γιατί τα λέω όλα αυτά? Γιατί βλέπω μια τεράστια ευκολία στον κόσμο που εμφανίζεται αγανακτισμένος, να ψάχνει να βρίσκει παρόμοια περιστατικά ώστε να δικαιολογήσει αυτά που γίνονται. Η αδυναμία του να κατανοήσει την ουσία της πολιτικής κατάστασης τον οδηγούν σε μικροπολιτικά κουτσομπολιά ή σε μια ατελείωτη σκανδαλολογία και θεωρίες συνωμοσίας με εξωγήινους που θέλουν να καταστρέψουν το έθνος.
Έτσι με τεράστια ευκολία οι βουλευτές παρουσιάζονται σαν αναίσθητοι, ανίκανοι, ηλίθιοι, κλέφτες, λαμόγια, προδότες κοκ. Είναι πιο εύκολο σε κάποιον να κατανοήσει ότι ο τάδε βουλευτής είναι κλέφτης και προδότης, παρά ότι ο βουλευτής υπηρετεί συνειδητά και τίμια την τάξη του. Που να ψάχνεις τώρα για ταξική πάλη και τέτοια… ξύλινα κομμουνιστικά όταν μπορείς να πεις ότι απλά είναι προδότης του έθνους και καθαρίζεις?

Φυσικά αν παραδεχθείς ότι ο τάδε βουλευτής είναι απλά αυτό που είναι από την αρχή, ότι είναι συγκεκριμένη η πολιτική του κατεύθυνση, τότε γίνεσαι ρόμπα εσύ, γιατί τον ψήφισες. Εσύ ήσουν ο ανίκανος που δεν έβλεπες την πραγματική πολιτική ταυτότητα του βουλευτή, του κόμματος. Αντί να κρίνεις πολιτικά προγράμματα που ήταν ξεκάθαρα μπροστά σου, προτιμούσες να το παίξεις τρέλα ή να ψηφίσεις για πελατειακούς λόγους.
Οπότε έρχεσαι σήμερα και ψάχνεις να βρεις αυτούς που δήθεν σε πρόδοσαν, όταν ποτέ δεν ήταν η πρόθεση τους να σε στηρίξουν έτσι κι αλλιώς. Αντιθέτως ήταν πάντα απέναντι σου. Είναι εχθροί σου.
Έγινε πολύς θόρυβος τις προηγούμενες μέρες για τον Χρυσοχοϊδη που δήλωσε ότι δεν διάβασε το μνημόνιο και παρ’ όλα αυτά το ψήφισε. Ο χαμός έγινε. Και πάλι δεν θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα. Μα γιατί να διαβάσει το μνημόνιο? Ο άνθρωπος εδώ και χρόνια συμμετέχει σε κυβερνήσεις που εφαρμόζουν την πολιτική του μνημονίου. Απλώς στο πιο αργό. Δεν του είναι καθόλου άγνωστη η συγκεκριμένη πολιτική, αφού την ξέρει καλά και ξέρει τι πρέπει να γίνει ώστε να υπηρετήσει την τάξη του. Ένα διαγώνιο διάβασμα ή μια περίληψη του ήταν αρκετή.
Οπότε, δεν είναι αυτός ο ανίκανος. Είσαι εσύ που τόσα χρόνια έβλεπες την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και το έπαιζες τρέλα. Μάλιστα έβριζες όσους σου την υπενθύμιζαν.
Άλλη μια περίπτωση που είναι και η ουσία των πάντων. Από την στιγμή που έγινε ο ΓΑΠ Πρωθυπουργός, αντιμετωπίζεται σαν ηλίθιος. Πάλι μια πολύ ωραία δικαιολογία απόκρυψης της άγνοιας. Αν ο ΓΑΠ και η παρέα του ήταν ηλίθιοι δεν θα κατάφερναν να εφαρμόσουν την πιο άγρια αντιλαϊκή πολιτική που έχει δει η Ελλάδα, μέσα σε 2 χρόνια και να ελέγξουν τις αντιδράσεις του λαού. Ο ΓΑΠ και η παρέα του εφαρμόζουν ένα φοβερά επιτυχημένο σχέδιο με πάρα πολύ έξυπνες κινήσεις που ενισχύουν την αστική εξουσία, όπως παρατηρεί εδώ και ο Αντώνης από το Lenin Reloaded.
Σταμάτα λοιπόν να ψάχνεις προδότες ανάμεσα σε ανθρώπους που ποτέ δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι μαζί σου, αλλά απέναντι σου. Συνειδητά.
Κάτσε λοιπόν και οργανώσου κι εσύ συνειδητά να τους αντιμετωπίσεις όπως πρέπει. Όχι σαν χυμαδιό και όχλος.
Από το Error.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...