2 Ιουλ 2012

Τ Ο Υ Ρ Κ Ι Α: 71 συλλήψεις μελών σωματείου!


Aπο  διαδηλωση του σωματειου Kesk, στα 2005 (πηγη Arbetaren)
Μτφ απο Αrbetaren
Πριν απο λιγες μερες, στις 25 Ιουνίου, συνελήφθησαν 71 μελη του σωματειου KESK στην Τουρκία. Έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε αποκαλουμενες τρομοκρατικές οργανωσεις Κούρδων ανταρτων του ΡΚΚ. Ο Ekim Caglar, ένας ανεξάρτητος αριστερος δημοσιογραφος με καταγωγη απο τη χώρα, λέει ότι πρόκειται για μια απλή πρόφαση.

Τα 71 μέλη της KESK κατηγορουνται για συνεργασία με τη τρομοκρατική οργάνωση, στην περίπτωση αυτή την KCK, η οποία είναι η οργάνωση του ΡΚΚ στις πόλεις.

 Υπάρχει κάποια αληθεια στις κατηγορίες αυτες;
 
- Δεν νομίζω οτι όλοι οι 71 ακτιβιστες συνδέονται με την KCK. Αυτός δεν είναι ο λόγος που εχουν συλληφθει. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον αγώνα εναντίον του ΡΚΚ και του KCK, ωστε να φιμώσει τις επικριτικές φωνές.
 
Γιατί η κυβέρνηση θέλει να φιμώσει το σωματειο KESK;
 
- Σύμφωνα με το γενικο γραμματεα του Kesk, Ismail Hakki Tombul, οι συλλήψεις εξαρτωνται από δύο πράγματα. Πρώτον, ο ίδιος πιστεύει ότι είναι αντίποινα για μια απεργία που το σωματειο της KESK εκανε στις 21 Δεκεμβρίου. Η απεργία ήταν μια διαμαρτυρία εναντίον μιας καινουργιας συντηρητικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που μεταξυ αλλων επιτρέπει στους νεαρούς φοιτητές να επιλέγουν μαθηματα που εχουν να κανουν με τη θρησκεια. Και κατα δευτερο θεωρειται η KESK μια δυσάρεστη φωνή σε ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Υποστηρίζουν μεταξυ αλλων μια ειρηνική λύση στο κουρδικό ζήτημα.

Πως ήταν στην Τουρκία οι αντιδράσεις για τις συλλήψεις;
 
- Και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλα και τα πολιτικά κόμματα, οπως και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν διαμαρτυρηθεί.

 
Ποια είναι η κατάσταση των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην Τουρκία;
 
- Υπάρχουν πολλες και διάφορες ενώσεις. Τα λεγομενα κίτρινα είναι υπέρ του καθεστώτος και τα κόκκινα επικρινουν το καθεστώς. Το σωματειο KESK είναι μία από τις δύο ριζοσπαστικές οργανώσεις, στην οποία ασχολουνται επίσης με ζητηματα που αφορουν την δημοκρατια. Είναι ενοχλητικοι για το καθεστώς. Γι αυτο η κυβέρνηση, ενισχυει τις θεσεις των κιτρινων σωματειων για να χτυπησει τις ριζοσπαστικές οργανώσεις.
 
- Το καθεστώς προσπάθησε επίσης να παρουσιάσει τον εαυτό του ως φιλικο προς τα σωματεια, καθιερωνοντας, για παράδειγμα, την πρώτη του Μάη ως αργια. Αλλά μολις υπάρχει ελπίδα ότι οι ριζοσπαστικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ενισχύουν τη θέση τους, δέχονται αμεσως επίθεση από την κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων και με αυτά τα είδη των συλλήψεων μελων σωματειων.


Eπισης διαβαστε εδω περισσοτερα για το ιδιο θεμα.

4 σχόλια:

  1. Παντού, σε όλον τον κόσμο, το πρόσωπο του καπιταλισμού είναι το ίδιο !

    Και, τους ίδιους τρόπους καταστολής των λαϊκών κινημάτων χρησιμοποιεί !

    Πολύ κατατοπιστικό άρθρο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. faro

    Πραγματι κι εγω αυτο προσεξα διαβαζοντας το αρθρο.Δεν παιζει ρολο o ο τοπος που συμβαινουν τετοια γεγονοτα, εφ οσον για το συστημα ο τροπος αντιδρασης του απεναντι σε καθε τι που το απειλει ειναι τρομακτικα ..απαραλλακτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να μην βάζουμε μόνο τα λινκς από τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ρεφορμιστικών συνδικάτων.
    Ανακοίνωση καταγγελία της ΠΣΟ
    http://www.wftucentral.org/?p=5424&language=en

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννης

      Αν εννοεις το λινκ, στο τελος, ο μονος λογος που το εβαλα ειναι για το κειμενο.

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...