11 Ιουλ 2012

Έκθεση ΔΟΕ: Eκατομμύρια θέσεις εργασίας σε κίνδυνο!



Δεν μας εφταναν καθημερινα τα οσα ..δυσοίωνα ακουμε, ηρθε και η σημερινη εκθεση της ΙLO (Διεθνους Οργανωσης Εργασιας) οπου λεει οτι η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας μέσα σε λίγα χρόνια, αν δεν ληφθουν μετρα! 
Ας τα ακουσουν λοιπον οι ηγετες της Ευρωζωνης, οι οποιοι εχουν ...κοινα προβληματα υγειας, αφου ολοι ανεξαιρετα....κωφευουν μονιμως και το μονο που τους ανησυχει ειναι η εξασφαλιση των δικων τους εργασιακων θεσεων, οπως και η...προσκληση τους σε σεμιναρια κυρους σε Διεθνη Εκπαιδευτικα Ιδρυματα, μια ταση που ξεκινησε απο ...Αμερικη και συνεχιζεται με...επιτυχια και απο πολλους (και οχι αναγκαστικα αξιολογους για τετοιες προσκλησεις) ηγετες και στην Ευρωπη!...Ποιος ασχολειται ομως με τετοιες...λεπτομερειες;

Η εκθεση αυτη της ΔΟΕ προκειται για μια ακομη ...καλογραμμενη  γραφειοκρατικη εκθεση απο αυτες που οι Διεθνεις οργανισμοι αγαπουν να συντασσουν και αναμφιβολα προοριζεται και αυτη για ...ακαδημαϊκους σκοπους και μονο! 
Διαφορετικα αν υπηρχε θεληση για σοβαρες αλλαγες σε παγκοσμιο επιπεδο, ειναι σιγουρο οτι θα τις ειχαμε δει, εδω και αρκετα χρονια...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

''Συγκεκριμενα προκειται για 4,5 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης, οι οποιες θα εξαφανιστούν μέσα στα επόμενα τέσσερα χρονια. Επιπλέον πέντε εκατομμύρια θέσεις εργασίας κινδυνευουν να χαθουν, σύμφωνα με τον οργανισμό, άν διαλυθει η ευρωζωνη. 

-Δεν είναι μόνο η ευρωζώνη που πλήττεται από το πρόβλημα, όλη η παγκόσμια οικονομία κινδυνευει, δήλωσε ο επικεφαλής της ΔΟΕ, Juan Somovia, στην παρουσίαση της έκθεσης. Ο αριθμός των ανέργων στη ζώνη του ευρώ έφτασε φέτος το Μάιο το ρεκόρ των 17,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, εκ των οποίων 3.400.000 ήταν κάτω των 25 ετών. Το 1/3 του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας στη ζώνη του ευρώ είναι είτε άνεργοι, ή αποκλείονται από την αγορά εργασίας συμφωνα με την ΔΟΕ. 

Συμφωνα με την έκθεση οι περικοπες οδήγησαν σε ασθενέστερη ανάπτυξη και επιδείνωση των ισολογισμών των τραπεζών, πραγμα που με τη σειρά του έχει περιορίσει τη διαθεσιμότητα των μετρητών και ως εκ τούτου οδήγησε σε μείωση των επενδύσεων και αύξηση της ανεργίας.

Η ΔΟΕ θέλει να δει το λεγομενο προγραμμα  «εγγύηση των νέων», με προγράμματα για την αγορά εργασίας και εκπαίδευσης, κατάρτισης και υποστήριξης για άτομα που αναζητούν εργασία. Η έκθεση υποστηρίζει επίσης αυξήσεις στο εισόδημα σε συνάρτηση με τις μεταβολές στην παραγωγικότητα, σε ισχυρότερες οικονομίες καθώς και μέτρα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε κεφάλαια για τις μικρές επιχειρήσεις.

- Χωρίς μια ταχεία αντιστροφή της πολιτικής για να επανακτηθει η εμπιστοσύνη και η στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων θα είναι δύσκολο να εφαρμοστουν οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να οδηγηθει η ευρωζώνη στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης, είπε είπε σε μια δήλωση ο Raymond Torres, επικεφαλής συγγραφέας της έκθεσης και διευθυντής της ΔΟΕ στο Διεθνές Ινστιτούτο Μελετών για την Εργασία. 

Η παρούσα έκθεση παρουσιάζεται μόνο μια μερα μετά αφοτου ο ΟΟΣΑ δημοσίευσε μια πρόβλεψη ότι η ανεργία θα παραμείνει υψηλή καθ ολο το επόμενο έτος. Συμφωνα με τον ΟΟΣΑ πρεπει  να  δημιουργηθουν14 εκατομμύρια θέσεις εργασία στην ομάδα των πλουσιότερων χωρών ωστε οι θέσεις εργασίας να φτασουν στο ίδιο επίπεδο που ηταν και πριν την οικονομική κρίση. Ακομη και οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ δειχνουν την αναγκη για μια διευρυνομενη πολιτικη στην αγορά εργασίας. 

-Είναι επιτακτική ανάγκη οι κυβερνήσεις να χρησιμοποιησουν όλα τα είδη των πόρων που έχουν στη διάθεσή τους για να βοηθήσουν όσους αναζητούν εργασία, ιδιαίτερα τους νέους, με την άρση των κωλυμάτων στην απασχόληση, με το να επενδύσεων στην εκπαίδευση και τη γνώση, δήλωσε ο κ. Angel Gurría, γραμματέας του ΟΟΣΑ, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα''.

 Μτφ απο SvD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...