10 Αυγ 2012

Το ερώτημα είναι ...

Χθες το πρωί, στο Ναγκασάκι, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα που προκάλεσε η ρήψη πυρηνικής βόμβας από τους "απελευθερωτές του κόσμου" αμερικάνους !

Το πλήρες ρεπορτάζ, όπως καταγράφεται στον σημερινό "Ρ", έχει ως εξής:

Δεκάδες λευκά περιστέρια αφέθηκαν ελεύθερα στον ουρανό του Πάρκου Ειρήνης στο Ναγκασάκι, λίγα δευτερόλεπτα μετά τις 11.02 χτες το πρωί, οπότε τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα δεκάδες χιλιάδες αθώα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος που προκάλεσε ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός πριν 67 χρόνια, ρίχνοντας εκεί τη δεύτερη ατομική βόμβα (είχε προηγηθεί η Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου).

Το έγκλημα αυτό στοίχισε πάνω από 140.000 νεκρούς και χιλιάδες που βίωσαν και βιώνουν τις παρενέργειες της ραδιενέργειας.
Ο δήμαρχος της μαρτυρικής πόλης, Τομιχίσα Τάουε, κάλεσε στην ομιλία του τη «διεθνή κοινότητα» να κάνει πραγματικότητα τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας διεθνούς Συμφωνίας Απαγόρευσης των Πυρηνικών Οπλων.

Από την άλλη κάλεσε την κεντρική ιαπωνική κυβέρνηση να θεσπίσει μέτρα αναδόμησης του ενεργειακού μοντέλου της χώρας ώστε να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της Ιαπωνίας από την πυρηνική ενέργεια.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα από την πλευρά του σημείωσε τις ευθύνες που έχει το Τόκιο να παροτρύνει και να ενθαρρύνει άλλες χώρες προκειμένου να εξαλείψουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια.

Μεταξύ των πολλών δεκάδων ξένων προσκεκλημένων στις χτεσινές επετειακές εκδηλώσεις ήταν για πρώτη φορά ο Αμερικανός πρέσβης στην Ιαπωνία, Τζον Ρους, καθώς και αξιωματούχοι και από άλλες πυρηνικές υπερδυνάμεις όπως η Βρετανία και η Γαλλία, οι οποίοι υποκριτικά εξέφρασαν τη συγκίνησή τους για τα θύματα και το «ενδιαφέρον» τους για την υγεία των περίπου 39.300 ηλικιωμένων επιζώντων του πυρηνικού ολέθρου...

Και, το ερώτημα ή μάλλον τα ερωτήματα που προκύπτουν, είναι πολλά :

- Έπειτα από ένα τέτοιο ολοκαύτωμα και όμως η Ιαπωνία εξακολουθεί να είναι πιστή σύμμαχος των ΕΠΑ ;

- Ο δήμαρχος του Ναγκασάκι, πραγματικά δεν καταλαβαίνει για το ποιοι προκάλεσαν το πυρηνικό έγκλημα, ή καλεί την "διεθνή κοινότητα", δηλαδή αυτούς ακριβώς που ευθύνονται, έτσι, για τα μάτια του κόσμου ;

- Τελικά πόσο υποκριτές μπορεί να είναι οι Ιάπωνες ; Ως κι ο πρωθυπουργός της χώρας, μιλάει ως ... τρίτος ;

- Αλήθεια εκείνος ο ρημάδης ο ΟΗΕές, θα πάρει κάποτε Απόφαση καταδίκης των ΕΠΑ για αυτό το έγκλημα και διά βίου αποζημίωσης των θυμάτων τους ;

- Θα μιλήσει κάποιος επιτέλους ότι πραγματικά ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ η ρίψη πυρηνικών βομβών στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, μιας και που η Ιαπωνία είχε ΗΔΗ συνθηκολογήσει ;

- Αυτή η περιβόητη ΑΛΗΘΕΙΑ θα κυριαρχήσει ποτέ ;

Για να δούμε ...

2 σχόλια:

  1. Η ουσία είναι ότι η λέξη αλήθεια είναι άγνωστη στα ληστρικά γεράκια και τους εμπόρους του θανάτου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ: ... καθώς και στους κάθε λογής συμβιβασμένους ...

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...