14 Αυγ 2012

Η "Δευτέρα Παρουσία" του ΣΥΡΙΖΑ

Για την «Αυγή» δεν έχει νόημα η προστασία των ανέργων...

«Αφέλειες από το ΚΚΕ» ανακαλύπτει η «κυριακάτικη Αυγή», που ειρωνεύεται την πρόταση που κατέθεσε ξανά την περασμένη βδομάδα το ΚΚΕ για την ουσιαστική προστασία των ανέργων.

«Μα είναι δυνατόν να ζητάς μέτρα για την ανεργία από μια κυβέρνηση που εφαρμόζει τις συμφωνίες κατεδάφισης της κοινωνίας, με διάλυση όλων των εργασιακών σχέσεων και ύφεση που θα διαρκέσει αν δεν τους σταματήσουμε για 10 χρόνια; Τι νόημα έχει η πρότασή σας;», αναρωτιέται η «Αυγή», ομολογώντας πόσο ενοχλείται όταν κατατίθενται προτάσεις που και διαμορφώνονται με άξονα την αληθινή προστασία των ανέργων και προσφέρουν αφετηρία αγωνιστικής συσπείρωσης και οργάνωσης της εργατικής τάξης ενάντια στην πολιτική που γεννά και αυξάνει την ανεργία.

Γιατί, πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η ένστασή της, ακόμα για την ίδια την κατάθεση αιτημάτων, όπως η επιδότηση του ανέργου για όσο καιρό δεν έχει δουλειά, ο υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου, η πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το πάγωμα και η παραγραφή των δανείων, καμιά διακοπή στην ηλεκτροδότηση, δραστική μείωση των τιμολογίων;

Ενώ, από την άλλη μεριά, ξεμπροστιάζεται ο θεατρινισμός του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που πριν μερικούς μήνες είχε καταθέσει σχετική πρόταση νόμου συμπεριλαμβάνοντας και αιτήματα που εδώ και χρόνια προτάσσει το ΚΚΕ. Με μόνο στόχο, όπως αποδεικνύεται και τώρα, να παραπλανήσει το λαό και να διεκδικήσει δάφνες... υπερασπιστή.

... αλλά «η θέση του χαλίφη»

«Η εργατική τάξη δε χρειάζεται τα επιδόματα της εξαθλίωσης. Χρειάζεται και απαιτεί τίμια εργασία για όλους», συνεχίζει η «Αυγή», κι επειδή (και) η υποκρισία έχει κοντά ποδάρια συνεχίζει ομολογώντας ποια είναι η αγωνία της:
«Ενα μόνο μέτρο υπάρχει απέναντι σε αυτόν τον εφιάλτη. Η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης με τα ανδρείκελα που παριστάνουν τους πατριώτες εκσυγχρονιστές! Εχετε κότσια κύριοι σύντροφοι να αντιμετωπίσετε αυτή την πραγματικότητα; Λάβατε το μήνυμα των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων της 17ης Ιουνίου ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ο κύριος αντίπαλός σας;».

Τι θέλουν να πούνε δηλαδή; Οτι η προστασία των ανέργων και της σταθερής εργασίας θα εξασφαλιστεί αν κυβέρνηση γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τι δε λένε; Οτι όσο η χώρα μένει στην ΕΕ και τα μονοπώλια μένουν στην εξουσία, όχι μόνο δε θα σωθούν οι άνεργοι κι οι εργάτες αλλά οι μεν πρώτοι θα «βουλιάζουν» στην εξαθλίωση οι δε δεύτεροι στην εκμετάλλευση.

Ετσι είναι: «Αυγή» και ΣΥΡΙΖΑ φωνάζουν κατάμουτρα στους ανέργους ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να προστατευτούν από την εξαθλίωση. Τους φωνάζουν να μην οργανωθούν, να μην αντιπαλέψουν την πολιτική που τους φορτώνει βάσανα. Τι να κάνουν; Να συμβιβαστούν, να εθελοτυφλούν, τελικά να υποταχθούν και να εγκλωβιστούν στην αυταπάτη και στην αναζήτηση μιας... «άλλης» κυβέρνησης που έχει όμως την ίδια αποστολή με τη σημερινή. Αγωνία τους είναι πότε θα γίνουν «χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη» για να συνεχίσουν οι ίδιοι να προστατεύουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Εμείς, να προσθέσουμε και τα εξής:

- Αν ο κόσμος περιμένει να δει μια άσπρη μέρα ΟΟΟΟΤΑΝ γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον θα περιμένει πολύ. Και γιατί αυτό θα γίνει ΜΟΝΟ αν το αποφασίσει η αστική τάξη, η πλουτοκρατία - και θα το κάνει αν καταλάβει ότι δεν κινδυνεύουν τα συμφέροντά της -, αλλά και γιατί όπως απόδειξαν οι πρώτες πρόσφατες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ θέλει να γίνει κυβέρνηση.

- Όποιος, καλοπροαίρετα, πίστεψε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα του ... λύσει τα προβλήματα, καιρός να το ... πάρουν αλλιώς, Έχει κι η κοροϊδία τα όριά της ...
Άλλωστε η λαϊκή παροιμία "το δις εξ αμαρτειν ουκ ανδρός σοφού", έχει την εφαρμογή της και για τους ψηφοφόρους ...

4 σχόλια:

  1. faro

    Nα ηταν μονο "το δις εξ αμαρτειν", που εχει εφαρμογη για τους ψηφοφόρους... Ποσες και ποσες φορες εχουν κανει το ιδιο λαθος και παλι πανε και ψηφιζουν τα ιδια και τα ιδια...Δεν θα μαθει ποτε ο κοσμος ποιοι τον δουλευουν και μαλιστα σε εξευτελιστικο βαθμο; :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Elva: Όχι δεν θα μάθουν ...

    Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό.

    Και ξέρουμε ακριβώς γιατί γίνεται αυτό. Όσο δεν μπορούμε να συνενοηθούμε μια χούφτα άνθρωποι ... και ο καθένας έχει τη δική του σημαία ... την δική του λογκή, ώστε να θεωρεί τον άλλον μειωμένης ... και άλλα που καταλαβαίνεις, τότε ο κόσμος ΔΕΝ θα καταλάβει !

    ΠΟΤΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε συντρόφια οι ψηφοφόροι δεν προκειται να βάλουν μυαλό αν δεν πεινάσουν αυτοί και τα παιδιά τους, αν δεν εξαθλιωθούν πλήρως. Οπότε ας πάρει η κυβέρνηση και άλλα μέτρα, ας τα ξεπουλήσουν όλα και ας καταλήξουμε όλοι μας στα συσύτια ή στη δουλείες κάτεργα. ¨Οσο σκληρό και αν φαινεται αυτό που λέω είναι αναγκαίο, για να βάλει ό λαός μυαλό και οι εμείς συντρόφια να γίνουμε όπως οι προγόνοι μας, που δεν δίσταζαν να πιάσουν όπλο, να χύσουν το αίμα τους ή να κάνουν εξορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταυρος Τ.: Δεν ξέρω αν έχεις δίκιο ... θα ήθελα να μην είχες !

      Ιστορικά τουλάχιστον, γνωρίζουμε ότι η λουμπενοποίηση του λαού, τον οδήγησε στον φασισμό και όχι αριστερά !
      (άσε που σήμερα ο όρος αριστερά έχει γίνει λάστιχο)

      Έπειτα συμβαίνει και το εξής. Τι σκατά κοινωνία να οικοδομήσεις αν δεν υπάρχουν υποδομές, δεν υπάρχουν τα εντελώς απαραίτητα, αν ο κόσμος πεινάει.

      Να κάνεις σοσιαλιστικούς - κομμουνιστικούς θεσμούς με εξαθλιωμένο κόσμο ; Δεν λέει ... Δεν θα βρεις πρόθυμους ανθρώπους να συνδράμουν ένα τέτοιο έργο.

      Έτσ νομίζω εγώ. Δεν ξέρω ... Μπορεί να κάνω και λάθος.

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...