28 Αυγ 2012

Αλλάζουν οι καιροί, (ή μήπως όχι);



Αλλάζουν οι καιροί, λενε, καποιοι,

...κι ενω στα μαθητικα μου χρονια ηταν ντροπη να επιλεγει κανεις στρατιωτικες σχολες και ειδικoτερα σχολές αστυφυλάκων, φετος οι βάσεις εισαγωγής στις σχολες αυτες εκτοξεύθηκαν κατά 2.243 μόρια. 
Η κρίση στην Ελλαδα επαιξε, φαινεται, το ρολο της και στην επιλογή των ΑΕΙ και ΤΕΙ από τους φοιτητες-συνομήλικους του Αλ. Γρηγορόπουλου, που ενω το Δεκέμβρη του 2008 πετούσαν...νεράντζια στα Αστυνομικά Τμήματα, επέλεξαν τωρα μαζικα σχολές με γνώμονα την επαγγελματική αποκατάσταση τους και οχι, ισως, το αντικειμενο που πραγματικα θα ηθελαν να σπουδασουν! 
Καποτε η πλειοψηφια των φοιτητων ηθελαν να γινουν δασκαλοι, καθηγητες, να διαπαιδαγωγησουν δηλαδη κι αυτοι με τη σειρα τους τη νεολαια, τωρα ομως φαινεται οτι πολλοι θελουν να τη ..''νουθετησουν'', να την αποπροσανατολισουν, να τη δειρουν! 



Αλλάζουν οι καιροί, λενε, καποιοι,

...κι ενω μεχρι τελευταια δεν ακουγοταν σχεδον πουθενα η λεξη ...εθελοντισμος τωρα ακουμε ολο και πιο συχνα το οτι αρκετοι εργαζομενοι δουλευουν και «εθελοντικά», οπως π.χ οι αρχαιοφύλακες που το βράδυ της πανσελήνου με απόφαση της διοίκησης του σωματείου τους και με τη μορφή της... «προσφοράς τους στην ελληνική κοινωνία», όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους, θα προσφερουν ...«εθελοντική» δουλειά, ένα «κομψό», αλλωστε, τρόπο να χαρακτηρίσει κανεις την απλήρωτη δουλειά.




Αλλάζουν οι καιροί, λενε, καποιοι,

...και ενω καποτε ειδησεις  σαν κι αυτη, οπου π.χ στην Μανωλαδα χτύπησαν αλλοδαπό με σφυρί και τον έσυραν με το αυτοκίνητο, θα αποτελουσε ντροπη και ονειδος για την Ελληνικη κοινωνια, τωρα καποιοι...(φασιστες) το διασκεδαζουν απο πανω γραφοντας ελεεινα σχολια οπου και οσο συχνα μπορουν! Τα σχολια καποιου ανεγκεφαλου στο ιδιο link που υπογραφει ως "Χρυση Αυγη": "ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΓΥΦΤΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ, ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΕ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΙΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΗΤΑΝ", ειναι ενα ακομη χαστουκι και μια χοντρη προσβολη στην ...υποτιθεται κοινη καταγωγη μου με τετοια ...κτηνη!! Αισχος!


ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ομως, οι καιροι, οταν

...οι καθε φορα ηγεσιες της χωρας συνεχίζουν την εξολόθρευση των λαϊκών δικαιωμάτων με τη  στήριξη της ΕΕ, μια στηριξη που εκτος απο τον Σαμαρα ελαβαν και ολοι οι προηγουμενοι πρωθυπουργοί, που με γνώμονα τα οικονομικοπολιτικά συμφέροντα της ντοπιας πλουτοκρατίας, φροντιζουν να παραμενει η χώρα στην ΕΕ και στα μνημόνια, φορτώνοντας ετσι την κρίση στο λαό. 

Αποδέσμευση λοιπον από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων για να σταματησουμε καποτε να βλεπουμε τετοια videos και να σκυβουμε το κεφαλι...

2 σχόλια:

  1. Αλλάζουν (ή δεν αλλάζουν) οι καιροί, ανάλογα με την οπτική που βλέπει κανείς τις εξελίξεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. faro

    Aλλαζουν,προς το χειροτερο σε πολλους τομεις, λαικα δικαιωματα και παροχες,ενω παραμενουν σταθεροι οσον αφορα την ..οσφυοκαμπτικη πολιτικη της χωρας!
    Η δεξια και ακροδεξια ..οπτικη γωνια φυσικα και δεν μας απασχολει καθολου! :) Eμεις απο αλλη γωνια τα βλεπουμε και δεν μας αρεσουν τα οσα βλεπουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...