12 Σεπ 2012

Τι (άλλο) μπορεί να βγεί στο σφυρί;



Καλα που υπαρχουν και οι...Αμερικανοι και μαθαινουμε κι εμεις, στην Ελλαδα, τι γινεται στη χωρα μας! 

Μετα απο το δημοσίευμα της ισραηλινης εφημεριδας Haaretz, που αποκάλυψε πως το Ισραήλ έκανε κινήσεις για να αγοράσει ελληνικό νησί, το Αμερικανικο πρακτορείο Bloomberg πηρε συνεντευξη, στις 6 Σεπτεμβρίου στην Αθηνα, απο τον εκτελεστικο διευθυντή του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), Ανδρέα Ταπραντζή. (news 247).

Η συνεντευξη αυτη δημοσιεύεται σήμερα από το πρακτορείο και εκει επιβεβαιώνεται πως υπάρχουν 40 ακατοίκητα νησιά και νησίδες που θα μπορούσε η Ελλάδα να ενοικιάσει σε βάθος χρόνου, για ένα διάστημα έως 50 χρονια και να αξιοποιηθούν ως τουριστικά θέρετρα, όπως δήλωσε ο κ. Ταπραντζής.

"Βρήκαμε τοποθεσίες που έχουν καλό έδαφος, είναι κοντά στην ηπειρωτική χώρα, διαθέτουν καλά αναπτυγμένες υποδομές και δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια", δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει νησιά με έκταση από 500 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα έως 3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ως υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα με ενοικίασή τους από 30 έως 50 έτη, ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ.

Το Ταμείο εξέτασε 562 από τα 6.000 νησιά και νησάκια που εκτιμάται ότι βρίσκονται υπό ελληνική κυριαρχία. 
Ο κ. Ταπραντζής είπε ότι πρέπει να περάσει νόμος που θα επιτρέπει την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας από τρίτα μέρη και θα μειώνει τον αριθμό των οικοδομικών, περιβαλλοντικών και χωροταξικών αδειών, που χρειάζονται, πριν προχωρήσει το σχέδιο.

Η πώληση νησιών έχει αποκλεισθεί, δήλωσε ο κ. Ταπραντζής, επειδή τα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο δεν θα ήταν μεγαλύτερα από τις συμφωνίες ενοικίασης, και πρόσθεσε πως η Ελλάδα θα προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις, αν ένα νησί αξιοποιηθεί ως τουριστικό θέρετρο, πραγμα που απ ο τι διαβαζουμε  κανουν με το να προσελκυουν επενδυτικες εταιρειες οι οποιες σκοπευουν να δραστηριοποιηθουν σε  νησια, (π.χ το γκολφ στην Αφαντου, στη Ροδο), αλλα και αλλου στην Ελλαδα, οπως με τη περιπτωση του διαγωνισμου για την αξιοποιηση του Ελληνικου. 

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έκριναν τελικα την ιδέα ..ασύμφορη, οπως διαβαζουμε στο αρθρο! 
Γιατι ομως να μπει κανεις σε ...εξοδα, οταν μπορει μια χαρα να πετυχει τους στοχους του μεσω της ...ενισχυσης της αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα; 

Γι αυτο αλλωστε υπαρχουν οι....φιλοι!

4 σχόλια:

  1. " ...το Αμερικανικο πρακτορείο Bloomberg πηρε συνεντευξη, στις 6 Σεπτεμβρίου στην Αθηνα, απο τον εκτελεστικο διευθυντή του ΤΑΙΠΕΔ ..."

    Για να γίνει αντιληπτό πως λειτουργεί η "δημοσιογραφία" στην Ελλάδα, να σου πω ότι όλα τα κανάλια που αναφέρθηκαν στην είδηση, "ξέχασαν" να πουν ότι τα δημοσιεύματα του Bloomberg προήλθαν από πληροφορίες που έδωσε ο Έλληνας διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ !

    Είπαν ότι "όπως γράφει το "B" κλπ." !!!

    Φυσικά ούτε λόγος να πουν ότι είναι ένα αμερικάνικο μέσο ενημέρωσης ...

    Έτσι δεν γίνεται και με τις περίφημες απαιτήσεις της Τρόικα ;
    Ενώ είναι απαιτήσεις της ντόπιας ολιγαρχίας του πλούτου, τα ρίχνουν στους ξένους !!!

    Βέβαια, με την ευκαιρία, να πούμε για το "Β" και το γνωστό:
    - Άμα έχεις τέτοιους ... φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Γι αυτο πρεπει να ελεγχει κανεις τις πηγες και κυριως να βαζει links, κατι που δεν γινεται τοσο συχνα απο πολλα Ελληνικα... ''ειδησεογραφικα πρακτορεια'' και φυσικα μερικες φορες γινεται και επιτηδες!

      Σημερα γραφει και ο Ριζος για το ιδιο θεμα:
      http://bit.ly/Q4qQA4

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. spiral architect

      Πολυ ενδιαφερον το αρθρο του Θοδωρη/teddy, (oπως παντα αλλωστε!)Θα μεινουμε με την απορια τελικα, πανω στο τι σημαινει ..''Ιδιωτική Περιουσία του Δημοσίου'' (;)
      Ειναι καλο που το παραθετεις εδω για να το διαβασουν και αλλοι!

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...