13 Σεπ 2012

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Πάνω απο 300 εργάτες χάθηκαν στη φωτιά!



Δυο πυρκαγιές ξέσπασαν χθες σε δύο εργοστάσια στο Πακιστάν. Mεχρι τη στιγμη που γραφοταν το αρθρο στην εφημεριδα Αrbetaren, ο αριθμος θυματων ειχε φτασει τα 261 άτομα, συμφωνα με το πρακτορειο Reuters, ενω η εφημεριδα ΝΥΤ μιλα για πανω απο 300 θυματα!
Η πρώτη φωτιά ξέσπασε σε ένα εργοστάσιο ενδυμάτων στο Καράτσι. Το εργοστάσιο είχε μπάρες στα παράθυρα και δεν είχε εξοδο κινδύνου, πραγμα που εμπόδισε πολλούς από τους εργαζόμενους να ξεφύγουν από τη φωτιά.

- Οι ιδιοκτήτες νοιαζoνταν περισσότερο για την προστασία των ρούχων από τους εργαζόμενους του εργοστασίου. Αν δεν υπηρχαν μεταλλικα πλέγματα στα παράθυρα, πολλοί άνθρωποι θα ειχαν σωθεί. Το σύνολο του εργοστασίου ήταν υπεργεμάτο με ρούχα και υφάσματα.

Όποιος παραπονιοταν, απολυοταν, λέει στο Reuters ο Pervez Μohammad, ο οποίος εργαζόταν στο εργοστάσιο. Η αστυνομία ψάχνει τώρα τον ιδιοκτήτη εργοστασίου που κρυβεται.

H πυρκαγιά στο Καράτσι θεωρείται το χειρότερο εργατικό «ατύχημα», στην πραγματικότητα εργοδοτικό έγκλημα, των τελευταίων 10 ετών στο Πακιστάν, όπου εργατική νομοθεσία δεν υπάρχει, κανόνες ασφαλείας δεν τηρούνται και οι εργαζόμενοι έχουν υπάρξει καταγγελίες ότι δουλεύουν σαν σκλάβοι, ακόμα και αλυσοδεμένοι, με στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους των εταιρειών. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρα από τις συχνές πυρκαγιές που οφείλονται σε κακή κατασκευή, αρκετά εργοστάσια καταρρέουν, παρασύροντας στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους, λόγω επίσης κακοτεχνιών.

Η δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο παπουτσιών στη Λαχόρη και προκλήθηκε, απο μια γεννήτρια, σύμφωνα με τα στοιχεία από εργάτες που επέζησαν, γράφει το Reuters.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...