11 Σεπ 2012

Π.Α.Μ.Ε. Σxολείo; ("Προέχει το..εθνικό καθήκον"!)



Εχω ειλικρινα βαρεθει να διαβαζω "ειδησεις" που δεν ειναι πια...ειδησεις, αλλα μια επαναληψη τραγελαφικων καταστασεων, πασπαλισμενα με κρατικη αδιαφορια και ανοργανωσιά, σ ενα πακετο που ακομα λεγεται ...«ελληνικο κρατος»! 

Με πολλά προβλήματα και σε κλίμα αναβρασμού χτύπησε σήμερα το πρωί το πρώτο κουδούνι στα σχολεία. Μαθητές και εκπαιδευτικοί αναμένεται να αντιμετωπίσουν σημαντικές δυσκολίες λόγω των μειωμένων κονδυλίων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Μετά τον σημερινό Αγιασμό, οι μαθητές θα μείνουν στα σπίτια τους, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές αύριο απεργούν. (Τα Νεα)

Αυτες οι ..μπαγιατικες ειδησεις διανεμονται ανα την επικρατεια, καθε Σεπτεμβρη, οταν δηλαδη ξεκινουν τα σχολεια, οταν βλεπεις την ελπιδα ζωγραφισμενη σε χιλιαδες ματακια που λαμπουν και σκεφτομαι ειδικα τα ..πρωτακια, σημερα, τα οποια θα παραξενευτουν αυριο που δεν θα πανε στο σχολειο λογω απεργιας, για την οποια φυσικα δεν ευθυνονται οι δασκαλοι τους, αλλα οι τεραστιες ελλειψεις, οι μισθοι ...πεινας, οπως και τα χιλιαδες κενα και φετος! 

Και φετος λοιπον η γνωστη...κασσετα απο το Υπ. Παιδειας, οτι δηλαδη…οι ιθυνοντες κατανοουν την κατάσταση, αλλά «αυτή τη στιγμή προέχει το εθνικό καθήκον, (να σωθεί η χώρα και να θωρακιστεί το σχολείο)». Ενα κλασσικο σλογκαν που...παλιωσε, ομως, οταν ενα υπουργειο με μια τεραστια ευθυνη για το μελλον του τοπου, παραμενει ασυγκινητο μπροστα στο δραμα χιλιαδων εκπαιδευτικων, μαθητων και γονιων. 

Και δεν εχει να κανει μονο με τη φετεινη χρονια, που οπως ολοι καταλαβαινουμε προβλεπεται ακομη πιο δυσκολη. Μια ζωη ομως ακουμε για προβληματα με το ξεκινημα της σχολικης χρονιας. Τι στο καλο, κι αυτο Ελληνικη ...πρωτοτυπια, ειναι;

Αραγε ξερουν οι κυριοι αυτοι πως ειναι να πρεπει να τα φερεις βολτα ως ανεργος γονιος, ειτε ως πρωτοδιοριστος δασκαλος καπου στην επαρχια με 640 ευρω καλυπτοντας τη στεγαση τη διατροφη σου, τα εξοδα μετακινησης, κανοντας απο πανω το ...καθηκον σου, γιατι αυτή τη στιγμή προέχει το εθνικό καθήκον, να σωθεί η χώρα και να θωρακιστεί το σχολείο»!!
Μηπως καποιοι εννοουν οτι το να ...πειναει κανεις, να μορφωνει μαθητες και να μη μιλαει, λεγεται....καθηκον;


ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ

Εργαζόμενοι, Αυτοαπασχολούμενοι, Άνεργοι, Γυναίκες, Νέοι,

Τούτη η σχολική χρονιά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.  Οι ώρες πια είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά κρίσιμες! Χιλιάδες παιδιά θα προσέλθουν στο σχολείο, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει ούτε τα στοιχειώδη. Τα κρούσματα του υποσιτισμού των μαθητών αυξάνονται καθημερινά, πολλά παιδιά δεν εμβολιάζονται, απειλούνται με διακοπή ρεύματος στο σπίτι ή αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σχολείο, προκειμένου να εργαστούν.

Πώς ένα παιδί να κάνει μάθημα, όταν δεν έχει να φάει και δεν έχει ρεύμα στο σπίτι;
Τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης είναι πλέον εκρηκτικά. Οι μεταφορές των μαθητών είναι ακόμα στον «αέρα», στα ταμεία των σχολείων «δεν υπάρχει μία», ούτε για αγορά πετρελαίου. 

Οι διορισμοί σχεδόν μηδενικοί και τα κενά στα σχολεία χιλιάδες. Προωθούν την αξιολόγηση των σχολείων για να τα μετατρέψουν σε επιχειρήσεις, όπου οι γονείς θα βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Καταδικάζουν και τους εκπαιδευτικούς στη φτώχεια, στην εξαθλίωση. Οι εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους, αδυνατούν να τα φέρουν βόλτα.
Θέλουν τα παιδιά του λαού αμόρφωτα για να δουλεύουν τσάμπα!
Αξιολόγηση σημαίνει δάσκαλος σκυφτός και αμόρφωτος λαός.

Έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για άμεσα μέτρα ανακούφισης, ώστε:
  • Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργά των σχολείων. 
  • Να αποκτήσουν όλα τα παιδιά ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να εμβολιαστούν. 
  •  Να εξασφαλιστεί δωρεάν γεύμα στο σχολείο 
  • Να μην υπάρχει μαθητής χωρίς ρεύμα.
  • Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, να μονιμοποιηθούν όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί 
  • Να εξασφαλιστεί δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών 
  • Να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση στα σχολεία. Δωρεάν πετρέλαιο και ρεύμα στα σχολεία.
Κανένας μόνος του. Αλληλεγγύη παντού!
Μην εμπιστεύεσαι τη φιλανθρωπία της εκκλησίας, των ΜΚΟ και των δήμων. Θέλουν το λαό ζητιάνο, την ίδια ώρα που συμφωνούν και υλοποιούν την πολιτική που μας εξαθλιώνει. Να πάρουμε οι εργαζόμενοι και τα σωματεία, οι σύλλογοι γονέων πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε όσους υποφέρουν και παράλληλα να οργανώσουμε τον αγώνα, για την ικανοποίηση των αιτημάτων, για ριζικές λύσεις, για όλα τα παιδιά.

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι τα προβλήματα στην εκπαίδευση δεν είναι τα μόνα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ίδια κατάσταση στην υγεία, στην πρόνοια, στους παιδικούς σταθμούς.  Η αντιλαϊκή επίθεση δυναμώνει καθημερινά, Τα μέτρα που πάρθηκαν και αυτά που σχεδιάζονται δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε τα τελευταία. Θα μείνουν, ακόμα και όταν ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση.

Οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά οδηγούνται στην εξαθλίωση, στη χρεοκοπία, προκειμένου να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου, να σωθούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.

Γι’ αυτό πρέπει να πάρουμε τώρα την υπόθεση στα χέρια μας.

Με οργανωμένο αγώνα, με συσπείρωση και αλληλεγγύη μπορούμε να τα καταφέρουμε! 

Να εμποδίσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Να τα σταματήσουμε! Να τους ανατρέψουμε!

Ένας για όλους και όλοι για έναν!
Αθήνα, Σεπτέμβριος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...