22 Οκτ 2012

Αναζητείται κράτος (+ μυαλά που δουλεύουν ακόμα!)



Διαβασαμε και για τους χορηγους που αναζητουνται για τα σχολεια (και οχι μονο!), αλλα αντι να τους παρουμε στο...κυνηγι, αρχιζουμε ισως να ...συνηθιζουμε (!!) στην ιδεα οτι αυτος ειναι μαλλον ο ..μονος τροπος να εχει κανεις σχολεια που να λειτουργουν, απο δω και περα...

Τα χρονια που ζουμε με το βραχνα της τροικας και των ντοπιων αφεντικων τους, μας εχουν φαινεται προκαλεσει τετοια ανήκεστη βλάβη στον εγκεφαλο, που δεν λεει να δωσει το σωστο μηνυμα στο υπολοιπο σωμα.
Ετσι του δινει ακομη ψευδη..καθησυχαστικα μηνυματα οπως «Λιγο ακομα υπομονη και ολα θα πανε καλα..», «Ασε να κανουν τα κοροιδα την επανασταση...», «Οταν γινει εξουσια ο Αλεξης, θα φτιαξουν τα πραγματα...» κλπ  βλακωδεις δικαιολογιες, μεχρι να ερθει το τελος, αν δεν εχει ηδη ερθει και απο υπερμετρο πολιτικο αστιγματισμο, δεν το βλεπουμε....

Γιατι δεν ειναι δυνατον να πιστευει κανεις οτι θα καλυτερευσουν ολα και οταν περασουν τα μετρα λιτοτητας, η ζωη μας θα ξαναβρει τους παλιους ρυθμους της και ολα θα επανελθουν χωρις να τα ...επαναδιεκδικησουμε και να τα ξανακερδισουμε! 

Ακομη δεν εχουμε συνειδητοποιησει, οχι ολοι τουλαχιστον, το ποσο πισω μας πηγαινουν καθημερινα και δεν ειμαστε οι μονοι λαοι, βεβαια. Αυτη τη τακτικη ακολουθειται για ολους, απλα σ εμας εφαρμοστηκε πρωτα χωρις ομως να εχουμε την αποκλειστικοτητα, ουτε στα προβληματα, ουτε στους ξεπουλημενους ηγετες! 
Το γεγονος οτι σαν χωρα βρεθηκαμε στην τραγελαφικη θεση του..''κερατα και δαρμενου'', χωρις να αντιδρουμε, αποτελεσματικα, θα επρεπε να μας προβληματιζει περισσοτερο.


Τις αλλες ακουγα δικους μας ανθρωπους που αναρρωτιοντουσαν για το ποσο ακομα μπορει ν αντεξει κανεις αν τους μειωσουν κι αλλο μισθους, κι συνταξεις και συνεχιστουν, ες αει, τα χαρατσια; 
Μιλαμε για μεγαλους ανθρωπους που οι σολες των παπουτσιων τους εχουν φθαρει απο τη συμμετοχη σε διαδηλωσεις του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, αλλα τρομαζουν κι αυτοι σιγα σιγα με τη προοπτικη που  τους περιμενει...
Φοβουνται οτι σαν λαος δειχνουμε να αντεχουμε τη μιζερια των τελευταιων χρονων και αρχισαμε να συνηθιζουμε, οπως ελεγαν, ''να ζουμε με τα λιγα'', που ομως ολο και λιγοστευουν! Συντηρουν ανεργα παιδια και εγγονια πολλοι απ αυτους τους ανθρωπους, που ειχαν περασει πολεμους με χιλιες στερησεις και με τη σκεψη οτι δεν θα αφησουν τους δικους τους να πεθανουν απο τη πεινα! Τωρα υποχρεωνονται να ξαναζησουν και παλι αυτες τις μνημες, παρα τη θεληση τους, παρα την αντισταση τους, παρα τη ψηφο τους! Ενα ακομη εγκλημα χωρις τιμωρια!

Πως να μεγαλωσεις μια γενια μεσα στις ελλειψεις; Τι το θελουμε το κρατος αυτο οταν αναζητουνται ...χορηγοι ακομα και για να καλυψουν βασικες αναγκες, οπως το ...πετρελαιο στα σχολεια, που απο τα μαθητικα μας χρονια ακουγαμε οτι οι γονεις συνεισφεραν και τοτε, αν και δεν ειχαμε...κριση, τοτε, απλα το κρατος επαιζε και παιζει τον αιωνιο κακομοιρη με τους μεροκαματιαρηδες, τους μισθωτους και τους συνταξιουχους, προκειμενου να γλυτωσει τις εισφορες που ειχε και εχει την υποχρεωση να πληρωνει!

Τωρα παλι επωμισθηκε τον ιδιο...μιζερο ρολο, αλλα τωρα...''εχουμε κριση'', τα..κεφαλια μεσα και καμμια κουβεντα για τις υποχρεωσεις του κρατους, ενος κρατος που αδιαφορει για τον μεσο πολιτη, ενω δουλευει μια χαρα για τον μεσο..φασιστα και τον μεσο πλουτοκρατη, (πλεονασμος, μαλλον, το τελευταιο!).

Οσο πιο γρηγορα συνειδητοποιησουμε οτι δεν εχουμε να ελπιζουμε τιποτα απο ενα τετοιο ..«κρατος», τοσο πιο γρηγορα θα ξεφυγουμε απο τα στεγανα του ...μικροαστικου εγκεφαλου μας, που λες και κολλησε στα παλια, ενω δυστυχως βαδιζει ολοταχως προς ...μαλακυνση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...