19 Νοε 2012

Ταξική απάντηση

Δυναμική συγκέντρωση έξω από τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας πραγματοποίησαν οι ταξικές δυνάμεις στους ΟΤΑ και στο Δημόσιο, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επί της Βασ. Σοφίας, είχαν παραταχθεί 4 κλούβες των ΜΑΤ, την παρουσία των οποίων κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι.

Αύριο, Τρίτη, νέα συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ στις 11.30 το πρωί στην Ομόνοια, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, (11.00 με 15.00 και 15.00 με 19.00).

Αντιδρούν στις μαζικές απολύσεις, μέσω διαθεσιμότητας, με τις οποίες αφ' ενός χτυπιέται βάναυσα το δικαίωμα των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή εργασία, αυξάνοντας κατά χιλιάδες τις στρατιές των ανέργων και αφ' ετέρου χτυπιούνται τα δικαιώματα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, μέσω της συρρίκνωσης των όποιων υπηρεσιών έχουν απομείνει και παρέχονται από το κράτος και τους δήμους.


Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθήνας έκαναν κατάληψη στις δημοτικές υπηρεσίες (πλην παιδικών σταθμών, ιδρύματος αστέγων, κοιμητηρίων) και το ίδιο προγραμματίζουν και την Τρίτη. Πραγματοποίησαν πορεία στο παλαιό Δημαρχείο της Αθήνας όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, ζητώντας του να μη φύγουν από το δήμο καταστάσεις με ονόματα υπαλλήλων του προς απόλυση. Ο δήμαρχος υποκριτικά αναγνώρισε μεν ότι είναι άδικο να απολυθούν οι εργαζόμενοι, από την άλλη ουσιαστικά αρνήθηκε να μην στείλει τις καταστάσεις, με το επιχείρημα, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «δεν θα γίνει ο δούρειος ίππος για τον διεμβολισμό της νομιμότητας στην ελληνική επικράτεια».

Πιστές στο συμβιβασμένο ρόλο τους οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του δήμου επιχείρησαν να παρουσιάσουν ως κατόρθωμα στους εργαζομένους την αντιπρόταση του δημάρχου: Ότι θα βγάλει μια ανακοίνωση συμπαράστασης στους υπό απόλυση εργαζόμενους και ότι λόγω κατάληψης στο δημαρχείο έτσι και αλλιώς μέχρι την Τρίτη δεν θα δοθούν οι ονομαστικές καταστάσεις. Επίσης, ο δήμαρχος τους παραπέμπει σε «πρωτοβουλία», που θα πάρει με άλλους δημάρχους.

Στα Χανιά, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί μαζικότατη γενική συνέλευση των εργαζομένων στους δήμους του Νομού Χανίων, ενώ με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης έφτασαν έξω από το Δημαρχείο της πόλης των Χανίων. Σχεδόν, ομόφωνα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να διευρύνουν τις καταλήψεις εκτός από τις υπηρεσίες των δήμων και στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Κρήτης. Παράλληλα, απευθύνονται σε όλους τους μαζικούς φορείς, στα σωματεία άλλων κλάδων, στους γονείς των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και στους συλλόγους εργαζομένων στο Δημόσιο να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους και από κοινού να παλέψουν για την κατάργηση του συνόλου των βάρβαρων μέτρων.

Κινητοποιήσεις σε όλο το Δημόσιο

24ωρη απεργία σήμερα και των εργαζομένων στο υπουργείο Γεωργίας Αττικής και Μακεδονίας-Θράκης, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής, αλλά και στο Ανάπτυξης. Στον ΕΦΕΤ, σήμερα, το ΔΣ του Συλλόγου των εργαζομένων θα αποφασίσει για την παραπέρα δράση.

Από το πρωί, κατάληψη του υπουργείου Υγείας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε αυτό, καθώς 68 εργαζόμενοι οδηγούνται άμεσα σε απόλυση μέσω διαθεσιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...