11 Νοε 2012

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙA:Πάνω από 1000 θέσεις εργασίας στη SAS χάνονται!

Πάνω από 1000 άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους στην αεροπορικη εταιρεια SAS, γραφει η σημερινη SvD, ενω oλοι οι άλλοι υπαλληλοι της εταιρειας θα δεχθουν μειώσεις κατά 15% στους μισθους τους. Ετσι λεει η εφημεριδα που αποδιδει την ειδηση σε μηντια της Δανιας, (Finans και Berlingske Business), που γραφουν οτι αυτο ειναι το σχέδιο αγοράς για τη διάσωση της προβληματικης αεροπορικής εταιρεία SAS. Αλλά η ιδια η SAS δεν επιβεβαιώνει τίποτα. Tο σχέδιο φέρεται να ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο, μεσω διαπραγματεύσεων και θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα.


Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε στα ΜΜΕ ότι κανένα σχόλιο δεν θα γινει πριν τη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, τότε, επίσης θα παρουσιαστει και η καθυστερημενη ενδιάμεση έκθεση. Σύμφωνα με το καναλι της Δανίας TV2, οι τράπεζες θα έχουν αποδεχθεί το σχέδιο αγοράς βάσει του οποίου 3 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες του κόστους θα περικοπούν. 

Η Malin Selander, υπεύθυνη Τύπου για την SAS Σουηδιας, είναι πολύ μυστικοπαθης σχετικά με το τι συμβαίνει πριν από την ανακοίνωση και το σχέδιο που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα.

- Ακουγονται πολλες φήμες και εικασίες απο τα μεσα ενημέρωσης. Εμείς στις οκτώ το πρωί της Δευτερας, (αυριο δλδ) θα παρουσιάσουμε την έκθεση και τα μελλοντικα μας σχέδια. Το σημαντικο είναι να μην εχουν διαρρευσει πληροφορίες, ή γεγονότα σχετικά με το σχέδιο, είπε στο ΤΤ.

ΤΤ: Μπορεί κανεις να ονομασει το σχέδιο σας ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα;

- Μπορεί να είναι ετσι για σας.

ΤΤ: Είχατε συζητήσεις με το σωματείο;

- Θα γίνουμε μια πιο αποτελεσματική επιχείρηση και πιο αποτελεσματική οσον αφορα το κόστος, αλλα τα διάφορα μέρη της διαδικασίας, δεν έχουν ακομη ξακαθαριστει! Περισσοτερες λεπτομέρειες απο αύριο.

Ακόμα και το σωματειο κρατα σταση σιωπης για την αυριανη ειδηση.

-Έχουμε εδώ και αρκετούς μήνες τακτικες ενημερώσεις, αλλά όσον αφορά την οικονομική κατάσταση ισχυει η αρχη του απορρητου, λέει ο Robert Gustafsson, πρόεδρος του τμήματος SAS της Σουηδικής ενωσης πιλοτων.

Ο εκπρόσωπος οικονομικής πολιτικής του Αριστερού Κόμματος, (Vänsterpartiet) Kent Persson απαιτεί από την κυβέρνηση να ενημερώσει την Επιτροπή Βιομηχανίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη κατασταση στη SAS:

"Ζητάμε απο τον αρμόδιο υπουργό να ερθει το συντομότερο δυνατόν, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών. Το κράτος είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης και το κοινοβούλιο θα πρέπει, συνεπώς, να ενημερώνεται πλήρως για την κατάσταση. Τώρα, η κυβέρνηση πρέπει να θέσει τα χαρτιά της στο τραπέζι», γράφει ο Persson σε ένα δελτίο τύπου.

Ο υπουργός για τις χρηματοπιστωτικές αγορές, Peter Norman, (Μ) δεν είναι σήμερα σε θέση να σχολιάσει τις πληροφορίες που κυκλοφορουν γύρω από την SAS, δήλωσε η γραμματέας Τύπου του, Victoria Ericsson στο ΤΤ.

Στις 30 Οκτωβρίου, σταμάτησε τις συναλλαγες η SAS στο Χρηματιστήριο Στοκχόλμης. Για αρκετές ημέρες είχαν κυκλοφορησει εντονες φημες στα ΜΜΕ σχετικά με τις συναντήσεις με τους μετόχους και τους πιστωτές, καθώς και ότι το προσωπικό θα υποχρεωθεί να αποδεχθεί χειρότερους όρους.

Η SAS ειπε οτι το κέρδος προ φόρων για το τρίτο τρίμηνο ήταν 568 εκατομμύρια κορωνες, οτι θα εξοικονομήσει επιπλέον ενα ποσον 3 δις κορωνων και θα πωλήσει περιουσιακα στοιχεία για το ιδιο ποσον. 
Τη Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, θα δημοσιευοταν η τριμηνιαία έκθεση. Αντί γι αυτο εξεδωσε η SAS ένα δελτίο τύπου ότι η έκθεση θα παρουσιαστει τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι γινονται άτυπες συνομιλίες σχετικά με τη χρηματοδότηση της SAS με τις κυβερνήσεις της Σουηδίας, τη Νορβηγίας και της Δανίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...