27 Νοε 2012

SYRIZ-O-statistics και ...καθαρίσατε!



Αν γεννιομουν σε μια πολυ προ-πασοκικη, ισως περιοδο, μπορει και να πιστευα οτι καποιοι ανθρωποι που εδω και καιρο εχουν εγκλωβιστει σε λογικες που μιλουν για..''μια αλλη διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος'', εχουν ισως...καλες προθεσεις!

Αλλα, δεν ηταν...χθες(!) που γεννηθηκα, επομενως εχω ηδη εισπραξει αρκετη ...κοροϊδια απο τις κυβερνησεις Πασοκ και ΝΔ, ολα αυτα τα χρονια, τοση που εχω αναπτυξει μια ομολογουμενως φοβερη...αλλεργια στα ψεμματα και τις ..κωλοτουμπες, ενω εχω μονιμη..ανοσια στις εξευρωπαισμενες προτασεις κομματων που μιλουν για ''αναπτυξη'' ενω εννοουν τα μονοπωλια! 

Βεβαια ανηκω στο μικρο αυτο ποσοστο του 4,5% που δεν ξεγελιεται ευκολα και που γιορτασε προχθες τα 94 χρονια του (και θα συνεχισει να γιορταζει για ακομη πολλα χρονια στη συνεχεια, σε πεισμα ολων οσων θα ηθελαν να το δουν να σβηνει!)

Ετσι, μου ειναι δυσκολο να καταλαβω πως γινεται να υπαρχουν ατομα, τα οποια χωρις να φορουν, βεβαια,...«αντικομμουνιστικες παρωπιδες», αδυνατουν να δουν οτι ειναι αδυνατον να περιμενει κανεις σωτηρια απο κομματα που ''κανουν το μαυρο...ασπρο'', λοιδορωντας καθημερινα το ΚΚΕ με οποιο γελοιο τροπο μπορουν, ουσιαστικα προσπαθωντας να εξισορροπησουν αναμεσα σε δυο..νησιδες, με κινδυνο να πνιγουν κυριολεκτικα στα ...ρηχα!

Και ειναι...κριμα επειδη οι ανθρωποι αυτοι, που συμφωνα με προχθεσινο αρθρο της Αυγης, εμφανιζονται ως κυριοι ψηφοφοροι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι...νεοι ως και μεσηλικες, με αρκετα καλη ως και ανωτατη μορφωση, τουλαχιστον οπως λενε οι στατιστικες του ΜRB.

α) Άτομα ηλικίας 18-54 ετών, με την ηλικία των 45-54 να εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και μέχρι το πρόσφατο παρελθόν αποτελούσε προνομιακό χώρο κεντροδεξιών ιδεολογιών.
β) Κάτοικοι μεγάλων αστικών κέντρων με ιδιαίτερη έμφαση στην Αθήνα
γ) Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, αλλά και αυτοαπασχολούμενοι που είναι σημαντικά κοινά του εργασιακά ενεργού πληθυσμού της χώρας
δ) Πολίτες με τεχνική, ανώτερη και ανώτατη μόρφωση.

Εχει ομως συμβει και στο παρελθον να ...πνιγει κανεις στα ρηχα, ειδικα μαλιστα οταν φορα βαριες ...αντικομμουνιστικες παρωπιδες και αντι να δει καθαρα που ειναι η ακτη, προσπαθει απεγνωσμενα να γεφυρωσει τα ...αγεφυρωτα!

Ετσι για πολλα μπορει κανεις να ...αναρωτηθει, οταν οπως διαβαζουμε στο ιδιο αρθρο...το 64% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή το 58% δηλώνουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο χρεωκοπίας, όταν το αντίστοιχο ποσοστό για τον «μέσο» Έλληνα είναι 49,5%
Την ίδια στιγμή ένα 82,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ εφαρμόζοντας μια «άλλη οικονομική πολιτική», όχι εκείνη του Μνημονίου / δανειακής σύμβασης γιατί κάτι τέτοιο είναι «εφικτό».(!) Ποια πολιτικη, ομως, κανεις δεν ξερει....

Και ενω ενα 71% δηλωνουν εμπιστοσυνη ως προς την «αντιπολιτευτική ικανότητα» του Α. Τσίπρα, βλεπουμε  επισης οτι δεν ειναι και λιγο το οτι ενα 34% (1 στους 3 δηλαδη) δηλώνουν αρνητική στάση για τη «ρεαλιστικότητα των προτάσεων» του ΣΥΡΙΖΑ και 25% (1 στους 4) αρνητική στάση για την «αντιπολιτευτική ικανότητα» του αρχηγού τους. 
Και ενω ενα μεγαλο ποσοστο, 95%, των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρουν ότι τα μέτρα είναι άδικα ενώ ένα 93% πιστεύει ότι δεν θα είναι τα τελευταία.υπαρχει κι ενα 39% των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύει ότι τα μέτρα συμβάλλουν στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας.  

Αν αυτα τα ποσοστα δεν δειχνουν οτι υπαρχουν πολλες γνωμες και αμφιβολιες μεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τι αλλο δειχνει;

Δε ξερω τι και πως σκεφτονται οι ψηφοφοροι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλα σ εμενα θυμιζουν ολο και πιο πολυ τους στιχους των Κατσιμιχαιων για ατομα που εχουν χαθει μεσα σε...«δρομους που καινε»...

Ετσι παραφραζοντας τους στιχους, θα πρεπει ΕΚΕΙΝΟΙ (και οχι το ΚΚΕ, oπως διατυμπανιζουν!) να διαλεξουν, αν και κατα ποσο θα εξακολουθουν να ταλαντευονται μεταξυ αμφιβολων και αναποτελεσματικων πολιτικων, που αναδυουν εντονες...Πασοκικες οσμες, ενω η χωρα βυθιζεται σε ολο και πιο βαθεια νερα (και) με τη δικη τους ''βοηθεια''!

6 σχόλια:

  1. ...Πήγα λοιπόν στο left gr και διάβασα το άρθρο κάποιο Θ. Μανωλιάδη. Ήθελα να είμαι πλήρως αντικειμενικός στο σχόλιό μου.
    Γράφει λοιπόν ο Μανωλιάδης ανάμεσα στ' άλλα εμετικά του:

    (...Τις προάλλες η Αλέκα, σε μία ομιλία της – νομίζω – στην αχτίδα χρηματοπιστωτικού, είπε πως: «αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και 90% να πάρει δεν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει γιατί η οικονομία θα βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων». Σε αυτές τις λίγες λέξεις βρίσκεται όλος ο καρναβαλισμός της πολιτικής γραμμής του Περισσού...), ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΙΑΔΗΣ.

    Ένα σχόλιο και μόνο(!), αρμόζει λοιπόν σ' αυτά τα αισχρά τού κάθε Μανωλιάδη:

    Τύφλα νά 'χουν οι δηλώσεις-επιθέσεις τής Χρυσής Αυγής στο ΚΚΕ...!

    Αίσχος!!!
    Eίτε αυτοί οι Μανωλιάδηδες το καταλαβαίνουν είτε όχι,
    είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
    Επικίνδυνοι Σ' ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ,
    κι όχι μόνο
    επειδή ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tο άρθρο έτυχε να το διαβάσω χθες και το πρώτο που διέκρινα, προσπερνώντας τις προσβολές και την κριτική τύπου ΧΑς, ήταν το μεγάλο άγχος του αρθρογράφου... πολύ μεγάλο άγχος όμως να κάνει κριτική στο ΚΚΕ... τους καταλαβαίνω εν μέρει διότι σαν αριστεροί νεροκουβαλητές του συστήματος δεν θα την γλυτώσουν όπως οι παλαιότεροι του δικομματισμού... θα έχουν πολύ άσχημη κατάληξη

      Διαγραφή
    2. ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

      Ακρατος αντικομμουνισμος και επιπεδο υπο το μηδεν ειναι το αρθρο στο leftgr. Μερικες φορες αναρρωτιεται κανεις πραγματικα για τη προελευση τετοιων αρθρων...αλλα ειναι καλο που εκτιθενται τοσο πολυ για να τα δει και κοσμος που, ισως, δεν τους εχει παρει ακομα ειδηση!

      Διαγραφή
    3. Γιωργο

      Νομιζω οτι ειδαν τον κοσμο στο ΣΕΦ και τους επιασε άγχος και πανικος, εξ ου και το ..παραληρημα για τα γενεθλια του ΚΚΕ που μονο με αναλογα της ΧΑ συγκρινεται! Ντροπη και ειναι σιγουρο οτι ο κοσμος συγκρινει και βλεπει ποιοι ειναι συνεπεις και ποιοι κανουν καθε μερα κωλοτουμπες και χαιδευουν το συστημα, το ιδιο που αφηνει κοσμο ανεργο, πεινασμενο,αστεγο, θυμα της εκμεταλλευσης! Αλλα ολα αυτα δεν ενοχλουν τον ΣΥΡΙΖ..Για αυτους το θεμα ειναι πως θα αλλαξει η Ευρωπη και θα γινει...καλη! :((

      Διαγραφή
    4. Άμα είσαι "κινηματική αριστερά" του καναπέως, μόνο με δημοσκοπήσεις μπορείς να αφουγκραστείς τον κόσμο. Το θέμα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μέχρι που φτάνει ο πάτος, αλλά αν υπάρχει καν πάτος...

      Διαγραφή
    5. Καλως τον erodoto

      Πραγματικα για ενα τετοιο κομμα προκειται και γι αυτο ασχολουνται με ..στατιστικες, κατι που μισω οταν γινεται λογος για δηθεν..''προοδευτικα κομματα''!
      Πως να το κανουμε δεν κολλανε οι δημοσκοπησεις με το..αριστερο προφιλ! Αλλα ξεχασα, μιλαμε για..''εξευρωπαισμενη αριστερα'', οποτε μονο ετσι βγαινει το...παζλ τους!
      Εχουμε πολλα να δουμε στη πορεια, οποτε υπομονη, θα φανει αν υπαρχει καν πατος, ή μονο..απόπατος!

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...