11 Δεκ 2012

Προετοιμασία ενός πολέμου

Στο portal 902.gr, δημοσιεύεται ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο, με τίτλο "Πως προετοιμάζεται ένας πόλεμος. Το παράδειγμα της Συρίας.", που κυρίως τα βίντεο που παραθέτει είναι άκρως αποκαλυπτικά για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των ιμπεριαλισιτκών πολέμων.

Παρακάτω, παραθέτουμε μια περίληψη του άρθρου, που πιστεύουμε ότι θα δώσουν την αφορμή στον αναγνώστη αυτού του μπλογκ, να επισκεφτεί το πόρταλ του ΚΚΕ - όπου και για το θέμα θα μάθει περισσότερα, αλλά και θα βρει πληθώρα άλλων εξ ίσου εντυπωσιακών άρθρων και ειδήσεων.

Ας διαβαστούν ορισμένα από τα επιχειρήματα των αστικών κυβερνήσεων και ΜΜΕ, των επιτελείων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, διάφορες «αριστερές» δυνάμεις, δηλαδή οι δυνάμεις του οπορτουνισμού, που μέσω αυτών προσπαθούν να πείσουν τις πλατειές λαϊκές μάζες για την "αναγκαιότητα" ενός πολέμου:

- «Για να σταματήσει η εθνοκάθαρση» και για δήθεν «ανθρωπιστικούς λόγους», (μας έλεγαν στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας).
- «Ενάντια στην τρομοκρατία» και «για να σταματήσουν οι γυναίκες να φοράνε τη μπούργκα» (μας έλεγαν στον πόλεμο στο Αφγανιστάν).

- «Για να μην γίνει χρήση όπλων μαζικής καταστροφής» (στον πόλεμο του Ιράκ).

- «Για να στηριχθεί η Αραβική Άνοιξη» (μας είπαν στη Λιβύη, αλλά και τώρα με αφορμή τις αιματηρές εξελίξεις και στη Συρία). 

Χάρη στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, στο ίντερνετ ο όγκος της πληροφόρησης και της ιδεολογικό-πολιτικής «πλύσης του εγκεφάλου» από τους ιμπεριαλιστές λαμβάνει αριστουργηματικά χαρακτηριστικά.

Παρακάτω, δίνουμε κάποια λινκς, χαρακτηριστικά βίντεο, που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και προέρχονται από αραβόφωνα τηλεοπτικά κανάλια και που "βοηθάνε" στην δικαιολόγηση στα μάτια των λαών την έναρξη ενός πολέμου π.χ. στη Συρία.






Το παιδί – μάρτυρας της «επανάστασης».


Για περισσότερα, επισκεφτείτε αυτο το λινκ:





2 σχόλια:

  1. Ουτε η πρωτη φορα θα ειναι ουτε η τελευταια, που γινεται..ιμπεριαλιστικη πλύση εγκεφάλου. Ειναι ''μανες'' και στη προπαγανδα και στο.. photoshop και σε ο τι αλλο χρειαστει για να εξαπατησουν τη κοινη γνωμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Elva: Έτσι είναι !

      Μανούλες στην εξαπάτηση ...

      Και δεν το ... κρύβουν, πλέον !

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...