15 Φεβ 2013

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Οι αντιλαϊκές προτεραιότητες της ΕΕ για το 2013


Όλα δείχνουν ότι η αντιλαϊκή επίθεση μονοπωλίων - ΕΕ - αστικών κυβερνήσεων θα ενταθεί στο έπακρο το επόμενο διάστημα, καθώς η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και περιπλέκεται», τονίζει σε ανακοίνωσή της, για τις αντιλαϊκές προτεραιότητες της ΕΕ για το 2013, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Σημειώνει επίσης ότι η παρουσίαση του προγράμματος της Ιρλανδικής Προεδρίας, στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, στις 13 Φλεβάρη, ολοκληρώθηκε με την πολιτική συμφωνία των κομμάτων της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), στην αντιλαϊκή στρατηγική μονοπωλίων – ΕΕ «Ευρώπη 2020» και με τη στήριξη των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που «ισοπεδώνει τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επισημαίνει ότι «το 18μηνο Πρόγραμμα των τριών Προεδριών του Συμβουλίου (1 Ιανουαρίου – 30 Ιουνίου 2014) με προεδρική τριάδα - Ιρλανδία, Λιθουανία, και Ελλάδα, καθώς και η Ετήσια Επισκόπηση για την Ανάπτυξη 2013 και το Πρόγραμμα Εργασίας της Επιτροπής για το 2013 χαράζουν τις στρατηγικές προτεραιότητες της ΕΕ».

Η ανακοίνωση προσδιορίζει και αναλύει αυτές τις προτεραιότητες της ΕΕ στους εξής άξονες:
  • Επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων - Μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.
  • Χρηματοδότηση των μονοπωλίων – Καπιταλιστική ανάπτυξη με ένταση της λιτότητας.
  • Εμβάθυνση της ενιαίας καπιταλιστικής αγοράς της ΕΕ – Πράξη ΙΙ για την ενιαία αγορά.
  • Ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών.
  • Η ιμπεριαλιστική δράση της ΕΕ.
Καταλήγοντας, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ υπογραμμίζει: «Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ από τη μία επισείει την απειλή ότι εάν ο λαός δεν ανεχτεί την εξόντωσή του δεν θα εκταμιευτούν οι δόσεις της τρόικας και θα έλθει η καταστροφή.
Από την άλλη πουλάει ελπίδες καπιταλιστικής ανάπτυξης που θα ξεκινήσει το 2013 και θα δημιουργήσει δήθεν τις βάσεις για ανακούφιση των εργαζομένων από το 2014.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμπορεύεται με τη σειρά του την απόγνωση, προβάλλοντας ότι η δική του κυβέρνηση, με ένα άλλο μείγμα αστικής διαχείρισης θα φέρει και κέρδη για τα μονοπώλια και λύση των λαϊκών προβλημάτων.

Το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες και το φασιστικό μόρφωμα Χρυσή Αυγή αξιοποιούνται από την αστική τάξη με διαφορετικούς ρόλους ενάντια στο εργατικό κίνημα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν υπάρχει αστική διαχείριση προς όφελος του λαού.
Με όποιο μείγμα αστικής πολιτικής, η όποια εύθραυστη και αναιμική καπιταλιστική ανάπτυξη θα συσσωρεύει μεγαλύτερο πλούτο στα μονοπώλια, ενώ από την άλλη θα απλώνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση στον εργαζόμενο λαό.

Η λαϊκή ελπίδα βρίσκεται στην ενίσχυση του ΚΚΕ, αποκλειστική προϋπόθεση για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, το δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας, για την ανατροπή των μονοπωλίων, την κατάκτηση της Λαϊκής Εξουσίας και την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, που θα λυτρώσει τη χώρα από τα δεσμά της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος και θα ανοίξει το δρόμο για τη λαϊκή ευημερία».

Επισυνάπτεται ολόκληρη η ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...