27 Φεβ 2013

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ: Zusammen in Berlin!

Την Κυριακή 17 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκαν στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου έκτακτες εκλογές, μετά την παραίτηση 5 μελών του 9μελούς ΔΣ. Πέρα από την «Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών», που στηρίζεται από το ΚΚΕ και αύξησε τις δυνάμεις της διατηρώντας τη 1 έδρα που κατείχε, συμμετείχαν: 

Η «Ενωτική Πρωτοβουλία» (ΣΥΡΙΖΑ) που έλαβε 3 έδρες, το ΠΑΣΚΕΜ (ΠΑΣΟΚ) με 2 έδρες, οι «Νέες Δυνάμεις» (ΝΔ) με 1 έδρα και δύο ακόμα παρατάξεις που αυτοδιαφημίζονται ως «ανεξάρτητες», λαμβάνοντας από 1 έδρα η καθεμιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Βερολίνου καλούσε «τα μέλη και τους φίλους του να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία», ενώ μετεκλογικά δεν έχασε την ευκαιρία το portal του ΣΥΡΙΖΑ να θριαμβολογήσει: «Πρώτη δύναμη η αριστερά στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου»! Ωστόσο, το πώς αντιλαμβάνονται την «αριστερά» ο ΣΥΡΙΖΑ, το left.gr, καθώς και η «Ενωτική Πρωτοβουλία» το διαπίστωσαν οι Έλληνες μετανάστες του Βερολίνου κατά τη διάρκεια του πρώτου ΔΣ για τη συγκρότηση του νέου προεδρείου.

Εκεί, λοιπόν, «η Ενωτική Πρωτοβουλία (που) συγκεντρώνει ανθρώπους από το ευρύτερο φάσμα της Αριστεράς, υλοποιώντας έτσι το πρόταγμα για ενότητα στη δράση», όπως αυτάρεσκα και υποκριτικά δήλωνε ο ΣΥΡΙΖΑ Βερολίνου, μοίρασε τις θέσεις του προεδρείου με την παράταξη του …ΠΑΣΟΚ, στην οποία έδωσε και τη θέση του νέου προέδρου της Κοινότητας. Μετά τις συνεννοήσεις στα σωματεία, μετά την «ενότητα δράσης» με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, η …«αριστερά» που διατυμπανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να μη θριαμβεύσει και εκτός Ελλάδας!

Θα σπεύσουν, βέβαια, να ισχυριστούν ότι η «ανίερη» συμφωνία έγινε για να σωθεί η Κοινότητα που απειλείται με άμεση διακοπή της (πενιχρής) χρηματοδότησής της από το κρατίδιο του Βερολίνου. Ωστόσο, αν κάτι αποδεικνύει το οικονομικό αδιέξοδο της Ελληνικής Κοινότητας, είναι ότι η χρηματοδότηση δεν μπορεί να εξαρτάται από παραγοντίσκους και επίδοξους «αριστερούς» σωτήρες τύπου ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που έχουν συμβάλει για να φτάσουν σε αυτή την κατάσταση οι ελληνικές κοινότητες στο εξωτερικό.

Και σε αυτό το σημείο η θέση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μεταναστών Βερολίνου», των κομμουνιστών που δρουν στο πλαίσιό της, είναι ξεκάθαρη: Είναι οι ίδιοι οι Έλληνες μετανάστες που πρέπει να κινητοποιηθούν και να διεκδικήσουν συλλογικά και αγωνιστικά αυτά που τους ανήκουν, τόσο από το γερμανικό όσο και από το ελληνικό κράτος!

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...