21 Μαρ 2013

Εργαζόμενοι Forthnet - Netmed: Αλληλεγγύη στους σπουδαστές ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά»

Από παλαιότερη συμμετοχή της επιτροπής αγώνα εργαζομένων της Forthnet σε κινητοποίηση

 
Σε ψήφισμά του το Σωματείο Εργαζομένων Forthnet - Netmed των ΤΕΙ ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά». Τονίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός πρέπει να σηκώσουν κεφάλι απέναντι στον εχθρό που είναι κοινός. Ακόμα, ότι θα βρεθούν στο πλευρό τω σπουδαστών ώστε να μην πεταχτεί κανένας φοιτητής και σπουδαστής εκτός σπουδών για οικονομικούς λόγους. Πολλοί από τους σπουδαστές αναγκάζονται ήδη να δουλεύουν και αρκετοί είναι μαζί με τους συναδέλφους τους στη Forthnet, οι οποίοι βιώνουν τη δουλειά με μισθούς πείνας, τα άστατα ωράρια.

Αναλυτικά το ψήφισμα  του Σωματείου επισημαίνει:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι του Τμήματος Αυτοματισμού,

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο Forthnet θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας, ενάντια στο σχέδιο "Αθηνά" που κλείνει σχολές και τμήματα, που διαλύει τις σπουδές μας. Θα είμαστε στο πλευρό σας ώστε να μην πεταχτεί κανένας φοιτητής και σπουδαστής εκτός σπουδών για οικονομικούς λόγους, όλοι οι φοιτητές και οι σπουδαστές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο τμήμα που εντάχθηκαν, να μη γίνει καμιά απόλυση προσωπικού αλλά προσλήψεις καθηγητών με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Οι αγώνες σας επηρεάζουν άμεσα όλους τους εργαζόμενους. Όπως και οι αγώνες των εργαζομένων επηρεάζουν τους φοιτητές και τους σπουδαστές. Είστε οι αυριανοί μας συνάδελφοι. Κάποιοι από εσάς ήδη δουλεύουν.

Στη Forthnet εργαζόμαστε πολλοί φοιτητές, σπουδαστές και απόφοιτοι από ΑΕΙ και ΤΕΙ, σπουδαστές και απόφοιτοι του Τμήματος Αυτοματισμού και άλλων τμημάτων του ΤΕΙ Πειραιά . α πτυχία και οι σπουδές μας δεν αναγνωρίζονται . Δουλεύουμε με ωράρια που αλλάζουν συνέχεια, με βάρδιες απάνθρωπες να σχολάμε αργά το βράδυ και να ξαναπιάνουμε δουλειά νωρίς το πρωί. Για πολύ καιρό τώρα η εταιρεία προσλαμβάνει συναδέλφους με μισθούς των 300€.

Πριν λίγους μήνες μας ανακοίνωσαν μειώσεις μισθών μέχρι και 35%. Βρήκαμε το θάρρος να απαντήσουμε, κάποιοι από εμάς σηκώσαμε για πρώτη φορά το κεφάλι. Κατεβήκαμε στο δρόμο και υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια και στη ζωή. Ξεπεράσαμε κάθε φόβο, αντικρίσαμε στα μάτια την εργοδοσία και τους εκπροσώπους της, φτιάξαμε το Σωματείο μας .

Οι εργαζόμενοι της Forthnet έχουμε γίνει μια γροθιά γύρω από τα Σωματεία μας στην επιχείρηση και τον κλάδο. Από τους αγώνες μας συμπεραίνουμε το εξής: όλοι οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι απέναντι στον εχθρό που είναι κοινός. Είναι οι εργοδότες και το πολιτικό τους προσωπικό. Τα μέτρα που παίρνονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι μέτρα για να γινόμαστε ολοένα πιο φθηνοί.

Συνάδελφοι, ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας.

Η νίκη σας θα είναι και δική μας νίκη.

Θα είναι νίκη όλων των σπουδαστών και όλων των εργαζομένων.

Αναγκαζόμαστε να σπουδάζουμε για πτυχία χωρίς αξία και χωρίς επαγγελματική κατοχύρωση. Μας θέλουν εκτεθειμένους και απροστάτευτους, χωρίς ΣΣΕ, που να μας προφυλάσσουν από την ασυδοσία των εργοδοτών. Πρέπει να αντιδράσουμε συνολικά ενάντια στα ιδρύματα - επιχειρήσεις που φτιάχνουν βήμα βήμα, με το νόμο πλαίσιο και τώρα με το σχέδιο "Αθηνά". Είναι φανερό πως η μια αναδιάρθρωση είναι συνέχεια της άλλης. Φοιτητές, σπουδαστές, πανεπιστημιακοί και εργαζόμενοι μπορούμε και πρέπει να σηκώσουμε ένα κίνημα αντίστασης ενάντια στις αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, απαιτώντας, μεταξύ άλλων, να μην πεταχτεί κανείς σπουδαστής εκτός σπουδών, να τελειώσουν όλοι απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

Σε μια περίοδο που τσακίζονται τα δικαιώματα και το μέλλον μας, μπορούμε και πρέπει ν' απαντήσουμε με μαζικό, συλλογικό και οργανωμένο αγώνα σε κάθε έτος και τμήμα, να κάνουμε δική μας υπόθεση τη λειτουργία του Συλλόγου Σπουδαστών και να συμμετέχουμε ενεργά, διεκδικώντας να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας για μόρφωση και δουλειά. Δεν πρέπει να σκύψει κανείς το κεφάλι. Η δύναμη όλων μας είναι η συλλογικότητά μας. Να γνωρίζετε ότι θα είμαστε δίπλα σας και θα στηρίζουμε τους αγώνες σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...