27 Μαρ 2013

Μ.Παπαδόπουλος: «Χρεοκόπησε το “ναι” της υποταγής, είτε του κάλπικου “όχι”! (Video)



Το πρώτο μάθημα, το οποίο δίνει το προηγούμενο πενθήμερο, είναι ότι «οι λύκοι δεν μπορούν να φυλάξουν τα πρόβατα», τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης, στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», σχετικά με τις εξελίξεις στη Κύπρο.

«Όποιος περιμένει κάτι τέτοιο, είτε αυταπατάται είτε εξαπατά συνειδητά. Και αυτό αφορά και αυτούς που λένε τα υποτιθέμενα μεγάλα "ναι" (...) και αυτούς που λένε τα κάλπικα "όχι"» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι στην Κύπρο «δοκιμάστηκε η απάτη μιας "φιλολαϊκής" διαπραγμάτευσης εντός των τειχών (...) η "φιλολαϊκή" επαναδιαπραγμάτευση η οποία σέβεται τις δεσμεύσεις της ΕΕ, η οποία υποκλίνεται σε αυτές τις δεσμεύσεις».

Υπογράμμισε ακόμα πως «χρεοκόπησε η γραμμή είτε του “ναι” -της υποταγής- είτε του κάλπικου “όχι”, που οδηγούν στον ίδιο παρονομαστή. Να θυσιάζονται τα λαϊκά δικαιώματα».
Το στέλεχος του ΚΚΕ επισήμανε ότι «όσο εφικτό είναι να υπάρξει ΝΑΤΟ των λαών, όσο εφικτό ήταν να υπήρχε φιλολαϊκή Ιερά Συμμαχία σε μία άλλη ιστορική περίοδο, άλλο τόσο πιθανό είναι να υπάρξει και ΕΕ των εργαζομένων, την ώρα που έχουμε μία ΕΕ που από την ίδρυσή της, την ιστορία της, τους καταστατικούς της στόχους και την πείρα που βλέπουμε, υπηρετεί τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Η λύση λοιπόν δεν είναι μία διαπραγμάτευση εντός των τειχών».

Γίνεται πρόσθεσε «να βαδίσουμε σε έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο, αποδέσμευσης από την ΕΕ και κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, που θα επιτρέψει να γίνει πραγματική διαπραγμάτευση και με τις αντιθέσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Θα επιτρέψει τότε να γίνει πραγματική διαπραγμάτευση και όχι αυτή η καρικατούρα διαπραγμάτευσης, που έγινε υποτίθεται με τις φίλιες δυνάμεις του μεσογειακού νότου και με την άσφαιρη, κενή περιεχομένου πρόταση προς τη Μόσχα».

Τέλος, τόνισε πως «χρειάζεται να αναμετρηθούμε απέναντι στην πραγματικό αντίπαλο και ο λαός της Ελλάδας και ο λαός της Κύπρου, σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία, που το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα οικονομικά, τα λαϊκά δικαιώματα στο επίπεδο της οικονομίας. Έχουμε με πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο αυτή τη στιγμή, στην ανατολική Μεσόγειο, την ώρα που γίνονται προσεγγίσεις Ισραήλ-Τουρκίας, που επιχειρείται να κλείσουν Κουρδικό, Παλαιστινιακό και Κυπριακό σε βάρος των ασθενέστερων λαών της περιοχής. Σε μία συμφωνία η οποία έχει επιταχυνθεί και με την έλευση του προέδρου Ομπάμα».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...