16 Απρ 2013

ΗΠΑ- Mαραθώνιος της Βοστώνης: Η διπλή βομβιστική επίθεση και τα ερωτηματικά για τους δράστες!


Σε κάθε κατεύθυνση κινούνται οι έρευνες των αμερικανικών αρχών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σχετικά με τα κίνητρα και την ταυτότητα των δραστών της διπλής βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε χτες βράδυ (γύρω στις 15.00 τοπική ώρα) κοντά στο σημείο τερματισμού του μαραθωνίου στο κέντρο της Βοστώνης την ημέρα εορτασμού της «Ημέρας Πατριωτών» στη Μασαχουσέτη, στη μνήμη της πρώτης μάχης της αμερικανικής επανάστασης το 1775. 

Οι ισχυρότατες βομβιστικές εκρήξεις που σημειώθηκαν με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων (ανάμεσά τους και ένα οκτάχρονο αγοράκι) και τον τραυματισμό 144 άλλων εκ των οποίων πολλοί υπέστησαν ρήξη τυμπάνου, οι 17 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και οι πάνω από 25 υπέστησαν ακρωτηριασμό στα άνω ή κάτω άκρα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέφυγε να χαρακτηρίσει τις επιθέσεις «τρομοκρατικές» αν και οι ομοσπονδιακές αρχές τις αντιμετωπίζουν ως τέτοιες. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε σύλληψη και τιμωρία «όσων ατόμων ή ομάδων ευθύνονται» διαβεβαιώνοντας ότι θα νιώσουν «το πλήρες βάρος της δικαιοσύνης».

Γεγονός είναι πάντως πως αρκετές ώρες μετά τις εκρήξεις, που σημειώθηκαν παράλληλα με την εκδήλωση πυρκαγιάς στην Προεδρική Βιβλιοθήκη Τζον Κένεντι της Βοστώνης που απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο τερματισμού του μαραθωνίου,  οι αρχές είχαν πλήρη άγνοια για τα κίνητρα ή την ταυτότητα των δραστών. Το CNN δημιούργησε υπόνοιες πιθανής εμπλοκής ενός Σαουδάραβα άνδρα που ήταν μεταξύ των τραυματιών και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Βοστώνης. 

Μάλιστα, ο Μπιλ Κίτινγκ μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων εκλεγμένος με το «Δημοκρατικό Κόμμα» αποκάλυψε στο ίδιο δίκτυο ότι στην οδό Μπόϊλστον όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρέθηκαν άλλοι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί που δεν εξερράγησαν. Ο Κίτινγκ μάλιστα χαρακτήρισε την έκρηξη στο σημείο τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστώνης «συντονισμένη, καλά σχεδιασμένη επίθεση».

Σε κάθε περίπτωση η επίθεση, που μετέτρεψε το σημείο τερματισμού του μαραθωνίου σε αιματηρό πεδίο μάχης, ανάγκασε σε πρώτη φάση τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες της Βρετανίας να πάρουν έκτακτα μέτρα και να ανασχεδιάσουν την ασφάλεια γύρω από το μεγάλο διεθνή μαραθώνιο της ερχόμενης Κυριακής στο Λονδίνο από το φόβο επανάληψης μίας παρόμοιας αιματηρής επίθεσης, την ευθύνη της οποίας δεν είχε αναλάβει κανείς ως σήμερα νωρίς το πρωί.


Σημειωση

Στο μεταξυ διαβαζουμε οτι εχουν βρεθεί δύο ακομα βόμβες κοντά στο τερματισμο οι οποιες  ποτέ δεν εξεραγησαν. Έχουν πλεον εκτονωθεί απο την αστυνομια, αλλά είναι ενδεικτικο μιας καλά οργανωμένης επίθεσης, είπε μια πηγή στο Reuters.
Τι αραγε μπορει να σημαινουν οι νεες αυτες βομβιστικες επιθεσεις; Ειναι ισως το ξεκινημα μιας ακομα..''αντιτρομοκρατικης εκστρατειας'', made in US, ενος ακομα πολεμου ισως στη Μ. Ανατολη; Θα φανει πολυ συντομα...
 

2 σχόλια:

  1. Οπου εχουν εισβαλλει οι Αμερικανοι οι βομβιστικές ενέργειες ειναι καθημερινό φαινόμενο, αλλα σχεδον τιποτα δεν προβαλλεται
    Τωρα θα δαιμονοποιησουν τον επομενο ''εχθρο'' θα προβαλλεται για μερες για να δικαιολογήσουν μια ενδεχόμενη επέμβαση
    Κριμα όμως γιατι παντα την πληρωνουν αθωοι.
    Ποσοι παιδακια σκοτωνονται καθημερινα στη Γαζα απο τις επιδρομες των Ισραηλινων με την ανοχη του ΟΗΕ.
    Ποσα παιδακια εχουν σκοτωθει,στο Ιρακ,στο Αφγανισταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. vomoloxious

      Εχεις απολυτο δικιο, καποιοι μεροληπτουν απροκαλυπτα στα ΜΜΕ! Αλλα οσο αδικο ειναι να ..χαιρεται κανεις (το ακουσα κι αυτο!) για ο τι συμβαινει σε αμαχους στην Βοστωνη της Αμερικης, αλλο τοσο αθλιο ειναι να χανονται παιδικες ζωες στη Γαζα, στο Ιρακ, το Αφγανισταν κ.α.

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...