3 Ιουν 2013

Σουηδία: Συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα Νέων Μεταναστών

 

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών Σουηδίας καλεί σε συνάντηση για συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα Νέων Μεταναστών Στοκχόλμης, την Κυριακή 9 Ιούνη στις 13:00, στην αίθουσα του συνδικάτου εργαζομένων στο μετρό, Hornsbruksgatan 4, στον δεύτερο όροφο. Η πρόσβαση γίνεται από το σταθμό του μετρό, Hornstull, έξοδος Högalidsgatan.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Χιλιάδες νέοι, ειδικευμένοι ή ανειδίκευτοι, οικογένειες με μικρά παιδιά, άνεργοι μεταναστεύουν ξανά από την Ελλάδα στη Σουηδία, για μια καλύτερη ζωή και αξιοπρεπή εργασία. Με χρέος ή χωρίς, με μνημόνιο ή όχι, ίδιος ο καπιταλισμός τόσο σε περιόδους ανάπτυξης όσο και κρίσης, παρόμοιες και οι πολιτικές μεταξύ όλων των κρατών της ΕΕ, που φορτώνουν το κόστος της κρίσης στους εργαζόμενους, στηρίζοντας την προσπάθεια του κεφαλαίου να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές του και να αυξήσει τα κέρδη του.

Οι διακρίσεις εις βάρος των μεταναστών στις υπηρεσίες διαχείρισης της ανεργίας και της φτώχειας, η άγνοια της σουηδικής γλώσσας, οι συνθήκες εργασιακής γαλέρας ειδικά σε κλάδους όπως αυτός του επισιτισμού και καθαριότητας, η σκληρή εκμετάλλευση και από Έλληνες εργοδότες, η κατάργηση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, η έλλειψη στέγης δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τους νέους μετανάστες.

  • Συντονιζόμαστε, ενημερωνόμαστε για τα δικαιώματά μας, μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας.
  • Στηρίζουμε πρακτικά τους νέους μετανάστες στα πρώτα τους βήματα πχ. στην επαφή με τις υπηρεσίες εργασίας, στην εξεύρεση στέγης, στην εκμάθηση της σουηδικής και ελληνικής γλώσσας, στην ενισχυτική διδασκαλία των παιδιών.
  • Διεκδικούμε την υπεράσπιση μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, συλλογικών συμβάσεων.
  • Οργανώνουμε κινητοποιήσεις προς την ελληνική πρεσβεία και τις σουηδικές αρχές.
  • Ελάτε σε επαφή μαζί μας να οργανώσουμε την πάλη μας!».

Πηγή:- “902.gr”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...