27 Ιουν 2013

ΛΕΤΟΝΙΑ- Γ. Τούσσας: Όχι στην επιχείρηση αμαύρωσης του σοσιαλισμού!

Την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας με την απαγόρευση της χρήσης της σημαίας, των εμβλημάτων, του ύμνου και των συμβόλων της πρώην Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Λετονίας, που αποφάσισε το κοινοβούλιο της Λετονίας, καταδίκασε με γραπτή Ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος Γιώργος Tούσσας. Στην  παρέμβασή του επισήμανε τα εξής:  

«Το Κοινοβούλιο της Λετονίας, συμμετέχοντας ενεργά στην αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ, με πρόσφατη απόφασή του απαγόρευσε τη χρήση της σημαίας, των εμβλημάτων, του ύμνου και των συμβόλων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Λετονίας, του σφυροδρέπανου, του πεντάκτινου αστεριού κι οποιασδήποτε παραλλαγής τους, ποινικοποιώντας ουσιαστικά την ιδεολογική πολιτική δράση των κομμουνιστών, την ταξική πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος. 

Η απόφαση στοχεύει στη σπίλωση της συμβολής του σοσιαλισμού της ΕΣΣΔ στις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, των εργαζομένων της Λετονίας και όλου του κόσμου. Αποτελεί προσβολή της μνήμης των εκατομμυρίων κομμουνιστών, αγωνιστών στη Λετονία και στις άλλες χώρες, που έπεσαν στις μάχες για τη συντριβή του φασιστικού – ναζιστικού άξονα. Η χυδαία, απαράδεκτη ταύτιση του σοσιαλισμού με το φασισμό από το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου γίνεται με την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας. 

Στη Λετονία έχουν αποκατασταθεί οι πρώην ναζί και οι συνεργάτες τους, οι οποίοι ως τμήμα της αστικής τάξης πρωτοστατούν στην αντικομμουνιστική εκστρατεία, αξιοποιώντας και την κοινοτική χρηματοδότηση. Παράλληλα, ασκούνται απαράδεκτες πολιτικές, πολιτιστικές και άλλες κοινωνικές διακρίσεις και διώξεις σε βάρος δεκάδων χιλιάδων ρωσόφωνων και άλλων εργαζομένων της χώρας.

Η πάλη της εργατικής τάξης συνεχίζεται για τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας και την ενίσχυση της αντιμονοπωλιακής αντικαπιταλιστικής πάλης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για να ανοίξει ο δρόμος για την Εργατική Λαϊκή Εξουσία, το Σοσιαλισμό, βασική προϋπόθεση για τη λαϊκή ευημερία και τη φιλία των λαών.

Καταδικάζει η Επιτροπή τις παραπάνω απαράδεκτες ενέργειες που εκτυλίσσονται στη Λετονία;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...