7 Ιουν 2013

Στη λογική του συμβιβασμού

 

 

 

Σε λίγες μέρες λήγει μια σχολική χρονιά με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς. Το Σεπτέμβρη ξεκινά μια χρονιά, κατά την οποία επιχειρείται να νομιμοποιηθεί και να μονιμοποιηθεί η κατάσταση της έλλειψης μόνιμων εκπαιδευτικών στο όνομα της «ορθολογικής κατανομής» τους. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μέσα και έξω από τα ΠΥΣΔΕ έδωσαν τη μάχη για να μην αποσπάσει η κυβέρνηση τη συναίνεση των υπηρεσιακών συμβουλίων στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι περισσεύουν εκπαιδευτικοί, κατορθώνοντας ορισμένα από αυτά να δηλώσουν ότι υπάρχουν μόνο κενά.

Ο αιρετός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΥΣΔΕ Χίου, ωστόσο, έδωσε τη δική του μάχη: Να «ελαχιστοποιήσει την απώλεια πλεονασμάτων» και να καταφέρει να πείσει ότι περισσεύουν μόνο (!) 195 εκπαιδευτικοί. Καταγγέλλει δε τη διευθύντρια εκπαίδευσης, η οποία με τη σειρά της διαμόρφωσε εκτίμηση ότι οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί είναι 272, δηλαδή 77 παραπάνω...

Πρόκειται για έκφραση της λογικής του «μικρότερου κακού», της διαχείρισης, του κοινωνικού διαλόγου, του συμβιβασμού και της υποχώρησης που εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα (από το υπηρεσιακό συμβούλιο μέχρι την κεντρική πολιτική σκηνή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...