20 Ιουν 2013

Όλοι ''στο ίδιο τσουβάλι'';



Σημερα ετυχε να διαβασω  δυο κειμενα μετα απο σχετικο link στο twitter και μου κινησαν τη περιεργεια, παρα το γεγονος οτι συνηθως δεν διαβαζω oυτε κειμενα του pitsirikos, ουτε της Σιουτη, (no hard feelings).   

Kαι τα δυο κειμενα θετουν κατα συμπτωση το ζητημα του οτι «αν δεν θελει ο λαος δεν γινεται τιποτα». Δηλαδη με λιγα λογια ισχυριζονται οτι με το ζορι ...ξεσηκωμος δεν γινεται, κατι που μαλλον ολοι συμφωνουμε, οπως και στο οτι οι λυσεις δεν μπορει να προελθουν απο τα κομματα μονο, αν οι ανθρωποι δεν παρουν την υποθεση στα χερια τους και δεν δωσουν οι ιδιοι λυσεις μεσα απο το χωρο της δουλειας τους, ή απ οπου ο καθενας αγωνιζεται, γιατι- ας μη ξεχναμε- υπαρχουν και αυτοι που ...αγωνιζονται!

Ομως και τα δυο κειμενα, αθελα ή ηθελημενα, δειχνουν να ...«τσουβαλιάζουν» ολη την ..επικρατεια στην ιδια κατηγορια, ενω η αληθεια ειναι πρωτα-πρωτα δεν θιγονται ολων τα συμφεροντα στον ιδιο βαθμο, ουτε ομως οτι ολοι oι πολιτες αντιδρουν στη ζωη τους με τον ιδιο...«ραγιαδίστικο» τροπο, κατεβαζοντας ολοι το κεφαλι αμαχητι, οπως λιγο-πολυ υπαινισσονται τα δυο αυτα κειμενα.

Δεν αποκαλυπτουμε δα και κανενα μυστικο οταν λεμε και απο αυτο το μπλογκ, οτι υπαρχουν ανθρωποι, που τα τελευταια δυο, τρια χρονια δινουν καθημερινα και μεσα απο τους χωρους δουλειας τους τις δικες τους μικρες, ή μεγαλυτερες «μαχες». 
Αλλες ειναι γνωστες, οπως για παραδειγμα η πολυμηνη μαχη που εδωσαν οι εργατες της Χαλυβουργιας, την αναφερω επειδη ειναι ισως η πιο γνωστη, χωρις να εξαιρουμε ομως και ολες τις αλλες «μαχες» που δινονται καθημερινα οσο μικρες κι αν ειναι, σε καθε χωρο δουλειας. 
Αλλοι αγωνιζονται να μην κλεισουν τα εργοστασια που χρεωκοπησαν δουλευοντας τα οι ιδιοι οπως μπορουν, αλλοι τα νοσοκομεια, σχολεια, κεντρα υγειας, αλλοι συνδεουν ρευμα σε αρρωστους ανθρωπους, αυτους που οι ...σωτηρες αυτης τη success story κυβερνησης στερουν και γενικα πολυς κοσμος-οσο μπορει- κανει οτιδηποτε για να σωσει αλλους και να σωθουν και οι ιδιοι απο τη λαιλαπα του νεοφιλελευθερισμου και του αυταρχικου πια κρατους που δυστυχως αυτες οι κυβερνησεις συνεχιζουν να εκπροσωπουν!

Δεν εχει λοιπον πολυ σημασια αν δεν γινονται ολα αυτα γνωστα στις εφημεριδες και στα media και πως αλλωστε να γινουν οταν οι κυβερνησεις αυτες μεσω του πατερναλισμου των ΜΜΕ φροντιζουν να κρατουν τον κοσμο σε σκοταδισμο, βαζοντας φιμωτρο ακομη και για γεγονοτα που δεν θα χρειαζοταν! Αλλα η ...«προληψη» ειναι ισως η...καλυτερη «θεραπεια»;

Ετσι μαλλον σκεφτονται και συνεχιζουν να ...μη μας εκπλησσουν με τον αυταρχισμο τους, πραγμα που ισως εξηγει για παραδειγμα και τη βιασυνη της κυβερνησης να τρεχει να ριχνει το σημα της ΕΡΤ απ οποιο καναλι αυτη μεταδιδοταν και μεταδιδεται, χωρις να ξεχναμε και εδω τη συνεισφορα του 902 (οπως και τη …«φιλοτιμη» προσπαθεια της DIGEA να ..εμποδιζει τη μεταδοση καθε φορα!).
Ειναι πια πρωτιστα θεμα φιμωσης της δημοκρατιας οπως καταλαβαινει κανεις και εκει η κυβερνηση παρανομει πληρως οταν δεν εφαρμοζει την αποφαση του Συμβουλιου επικρατειας, αλλα επιχειρει να την …ερμηνευσει, αντι να την διαβασει και να την εφαρμοσει, οπως ειναι το ζητουμενο. Ολα τα αλλα ειναι απλα φτηνες δικαιολογιες!

Ισως μετα και απο πολιτικες σκληρης λιτοτητας και μνημονιων να δειχνουν τα πραγματα οτι η κοινωνία έχει πάψει να ...''οραματίζεται'' και οτι κοιτάζει μόνο να επιβιώσει, οπως διαβαζουμε σε ενα απο τα αρθρα! Γιατι αδικει, ομως, κανεις οσους προσπαθουν να επιβιωσουν, ενω ταυτοχρονα αγωνιζονται και οραματιζονται ενα καλυτερο αυριο γι αυτους και τα παιδια τους; Που ειναι το λαθος τους; Ειλικρινα δεν καταλαβαινω που φταινε οι ανθρωποι αυτοι!

Ας μη ξεχναμε επισης οτι δεν δινουν ολοι το ιδιο νοημα στη λεξη....«οραμα». Αν με το «οραμα» εννοει κανεις το δικαιωμα στην εργασια, Υγεια και Παιδεια, για παρα πολλους σημερα τεινουν τα μεχρι σημερα αυτονοητα αυτα δικαιωματα να γινουν πραγματικο....οραμα, οποτε λογικο ειναι να παλευει κανεις να επιβιωσει πρωτα ωστε να καταφερει ταυτοχρονα να δει και παλι το...οραμα της δωρεαν Υγειας και Παιδειας να πραγματοποιειται, καποτε, οταν θα εχουμε καταφερει να βαλουμε στο ...χρονοντουλαπο της ιστοριας αυτους ολους που πανε να βαλουν εκει σημερα το λαο!

Ομως απο τους ..συμβουλους και τους «βαλτούς» των κομματων της συγκυβερνησης, που συχνα αμοιβονται με 3.000 και 5.000 ευρω το μηνα ισως και περισσοτερο, λογικο ειναι να εχουν αλλα ...ιδανικα για «οραματα», εφ οσον ακομη και στις ιδιες κατηγοριες εργαζομενων το συστημα μεταχειριζεται τους εργαζομενους πολυ διαφορετικα, συμφωνα με τους ορους προσληψης τους. Ιδια ειναι ολοι οι εργαζομενοι στην ΕΡΤ για παραδειγμα; 

Τελος ειναι λαθος να τοποθετει κανεις τα παντα και τους παντες στην ιδια κατηγορια και μετα να προσπαθει να κανει συγκρισεις, οπως και το να υποθετει κανεις «ελαφρα τη καρδια» οτι απλα «ο κοσμος δεν νοιαζεται για τον εαυτο του» και ετσι να εξισωνει κανεις τους θυτες με τα θυματα μιας αγριας αναλγητης και αδικης, για το μεγαλυτερο μερος του λαου, πολιτικης!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...