19 Ιουν 2013

Ερώτηση του ΚΚΕ για τη διάλυση του ΚΕΘΕΑ από την κυβέρνηση

Ερώτηση προς τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας και Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Διαμάντω Μανωλάκου σχετικά με τη διάλυση του ΚΕΘΕΑ και των θεραπευτικών του κοινοτήτων από την κυβέρνηση.
 
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
 
«ΕΡΩΤΗΣΗ
 
Προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υγείας και Οικονομικών
 
Θέμα: Η κυβέρνηση διαλύει το ΚΕΘΕΑ και τις θεραπευτικές του κοινότητες.
 
Μετά από ένα ισοπεδωτικό νόμο για τα ναρκωτικά που προωθεί τη ναρκωκουλτούρα, τη συντήρηση, την καταστολή και την εκμετάλλευση των εξαρτημένων και των οικογενειών τους από τους ιδιώτες, μετά τον οικονομικό στραγγαλισμό των στεγνών προγραμμάτων και των Κέντρων Πρόληψης, η κυβέρνηση ετοιμάζεται τώρα να διαλύσει το ΚΕΘΕΑ και τις θεραπευτικές του κοινότητες.
 
Μετά την ΕΡΤ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει σχολεία, νοσοκομεία και θεραπευτικές κοινότητες και να τις συγχωνεύσει με τα προγράμματα μεθαδόνης. Την ώρα που ο λαός βυθίζεται στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση και το φαινόμενο της εξάρτησης παίρνει μεγάλες διαστάσεις, η κυβέρνηση θέλει να βάλει ταφόπλακα στις ελπίδες χιλιάδων εξαρτημένων νέων και οικογενειών που ζητούν και βρίσκουν μέσα από τις θεραπευτικές κοινότητες το δρόμο της επιστροφής στη ζωή και την κοινωνία.
 
Ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα που μιλάνε για καταργήσεις δομών, συγχώνευση του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ, που, εκτός των άλλων, προετοιμάζουν το έδαφος και για νέες απολύσεις εργαζομένων.
 
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. Υπουργοί:
 
Σκοπεύει η κυβέρνηση να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ;
 
Θα προχωρήσουν στο κλείσιμο του ΚΕΘΕΑ, μέσω της συγχώνευσής του με τον ΟΚΑΝΑ, πετώντας και άλλους εργαζόμενους στο δρόμο;
 
Γιατί έχουν βάλει στο στόχαστρο έναν οργανισμό ο οποίος παράγει αποδεδειγμένα εδώ και 30 χρόνια αποτελεσματικό έργο στον τομέα της απεξάρτησης με τεράστια σημασία για το λαό και τη νεολαία;».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...