18 Ιουν 2013

Παφίλης: Οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους τον πλούτο που παράγουν (VIDEO)



Στην τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), αναφέρθηκε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στην εκπομπή «πρωινό ant1» το πρωί της Τρίτης.

Η τροπολογία έχει κατατεθεί σε κυβερνητικό νομοσχέδιο το οποίο έρχεται το απόγευμα της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Κυριακή κοντή γιορτή» ανέφερε ο Θ. Παφίλης για τη στάση που θα κρατήσουν τα άλλα κόμματα.

Η ΠΝΠ, σημείωσε, δεν αφορά μόνο την ΕΡΤ, αφορά δεκάδες δημόσιους οργανισμούς και υπενθύμισε ότι αυτό δεν είναι καινούργιο αλλά έχουν ψηφιστεί το 2011 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όλες αυτές οι αναδιαρθρώσεις.

Αυτή τη στιγμή, επισήμανε, γίνεται μία συνολική πολιτική αναδιαρθρώσεων, που έχει στόχο να τσακίσει τους εργαζόμενους για να μπορέσει το κεφάλαιο να ανακάμψει.

Το ερώτημα, υπογράμμισε, είναι αν θα πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους τον πλούτο που παράγουν, αν «θα οργανώσουν την οικονομία με μια άλλη εξουσία, με μια λαϊκή εξουσία, θα κάνουν σχεδιασμό με βάση τις ανθρώπινες ανάγκες, θα κοινωνικοποιήσουν δηλαδή αυτά που οι ίδιοι τα φτιάχνουν» ή θα οδηγηθούν στην κόλαση.

Τρίτος δρόμος, πρόσθεσε, δεν υπάρχει «και όσοι υπόσχονται μια καλύτερη διαχείριση και ότι μπορεί και οι επιχειρηματίες να κερδίζουν και οι εργαζόμενοι να περνάνε καλύτερα κοροϊδεύουν τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...