12 Ιουλ 2013

Ακούραστα στη δράση για την απεργία

 

Η επόμενη μέρα των συλλαλητηρίων που οργάνωσαν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, βρίσκει τα συνδικάτα, τις σωματειακές επιτροπές, κάθε πρωτοπόρο συνδικαλιστή και εργάτη, να επιταχύνουν τους ρυθμούς για την οργάνωση της κρίσιμης απεργιακής αναμέτρησης στις 16 του Ιούλη. Συλλογικά, μαζικά, συζητάμε και αποφασίζουμε, οργανώνουμε τη δράση για τη συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία, στο εργοστάσιο, στο εμπορικό κατάστημα, στο ξενοδοχείο, στη δημόσια υπηρεσία, παντού. Με αυτό τον μπούσουλα βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία της απεργίας σε κάθε μικρό και μεγάλο χώρο δουλειάς. Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Τα νέα μέτρα - κόλαση, που προωθούν η συγκυβέρνηση, η εργοδοσία και η Ευρωπαϊκή Ενωση, θα τσακίσουν κυριολεκτικά τη ζωή των εργαζομένων, των οικογενειών τους, των λαϊκών στρωμάτων. Το αντεργατικό σφυροκόπημα δεν έχει σταματημό. Δεν επιτρέπει ούτε δευτερόλεπτο αναμονής και εφησυχασμού. Δεν επιτρέπει το συμβιβασμό. Απαιτεί οργάνωση, σχέδιο, επιμονή. Γι' αυτό η επιτυχία της απεργίας αποτελεί πρώτιστο και κρίσιμο καθήκον.

Η απεργιακή αναμέτρηση την ερχόμενη Τρίτη δεν είναι καθόλου μια εύκολη υπόθεση. Τα συνδικάτα, οι ταξικές δυνάμεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε πόλη, πρέπει να ξεπεράσουν εμπόδια. Να δώσουν τη μάχη και να ξεπεράσουν το κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας που τροφοδοτεί σταθερά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Που από τη μια κηρύσσει απεργία και από την άλλη δεν κουνά ούτε το μικρό του δαχτυλάκι για την οργάνωσή της. Τα συνδικάτα, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη για να σπάσουν το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργεί η εργοδοσία, να μετατρέψουν σε «κενό γράμμα» τις απειλές και τους εκβιασμούς που δέχονται οι εργάτες. Στα ελάχιστα 24ωρα που απομένουν απαιτούνται μαχητικές συνεδριάσεις των οργάνων, ουσιαστικές και διαφωτιστικές συζητήσεις. Ωστε με καλύτερους όρους να γίνει η συζήτηση μέσα στους χώρους δουλειάς. Και να αναπτυχθεί ανάλογη δράση και στις εργατογειτονιές με τις εργατικές, τις λαϊκές οικογένειες. Ολοι πρέπει να συμβάλουν στην οργάνωση και στην επιτυχία της απεργίας.

Η επιτυχία της απεργίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και θα μετρηθεί με κρίσιμους δείκτες. Για παράδειγμα, από το σε πόσους χώρους δουλειάς μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα φτάσει το κάλεσμα της απεργίας και θα γίνει διεξοδική συζήτηση. Από τη ζωντανή και με επιχειρήματα συζήτηση εργάτη τον εργάτη, σήμερα, στη δουλειά. Αύριο ακόμα και στο σπίτι του. Σε πόσα συνδικάτα, είτε πλειοψηφούν οι ταξικές δυνάμεις είτε μειοψηφούν, θα μπει το ζήτημα της λήψης απόφασης για την απεργία. Από την οργάνωση και το σχεδιασμό των σωματείων για να ανοίξει διεξοδική συζήτηση για το χαρακτήρα των μέτρων και το στόχο τους, για την ιδεολογική θωράκιση των εργαζομένων. Από τον έλεγχο του σχεδιασμού κάθε ώρα και στιγμή μέχρι τη μέρα της απεργίας.

Η επίθεση απαιτεί γενικό ξεσηκωμό και οργάνωση. Το ΠΑΜΕ διαθέτει σε αυτή την προσπάθεια όλες του τις δυνάμεις. Γιατί πιστεύει στο δίκιο της εργατικής τάξης, γιατί πιστεύει στη δύναμή της. Σήμερα, αύριο και μεθαύριο βρισκόμαστε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και σπίτι εργαζόμενου και άνεργου. Για να πετύχει η απεργία. Δίνουμε απάντηση με οργάνωση και αγώνα αντεπίθεσης. Χτίζουμε και δυναμώνουμε την κοινωνική μας συμμαχία ενάντια σε αυτή την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική. Για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων που τσακίζουν τη ζωή μας.

Αναδημοσίευση από τη στήλη «Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ» του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» της Παρασκευής 12 Ιούλη 2013  

http://www.rizospastis.gr/columnStory.do?publDate=12/7/2013&id=14674&columnId=402

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...