3 Ιουλ 2013

ΠΑΣΟΚ: Εγγυάται τη σταθερότητα που συντρίβει το λαό

 

Τη συμμετοχή στην κυβέρνηση με τη ΝΔ υπερασπίστηκε ο Ε. Βενιζέλος μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ξεκαθάρισε ότι η επίθεση σε βάρος του λαού, δεν έχει ημερομηνία λήξης, αφού όπως τόνισε η προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης «θα εξειδικεύεται ανά δράση, ανά νομοσχέδιο και ανά πρωτοβουλία», δηλαδή στην βάση της υλοποίησης των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων και των φιλομονοπωλιακών πολιτικών.

«Η προγραμματική συμφωνία είναι ένας χάρτης συγκεκριμένων επιλογών επί του πρακτέου, γιατί υπάρχει το μνημόνιο που κι αυτό επικαιροποιείται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και συμπλήρωσε: «Έχουμε και άλλους παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, που είναι οι θεσμικοί εταίροι και οι πιστωτές μας, η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ».

Κάλεσε του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσουν τα αντιλαϊκά νομοσχέδια της κυβέρνησης γιατί όπως είπε «η ψήφος τους διασφαλίζει τη σταθερότητα». Ξεκαθάρισε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «έχουν συμφωνήσει στην ανάγκη για γενναίες μεταρρυθμιστικές αλλαγές, που θα αφορούν και στο Σύνταγμα». Στην ίδια προπαγανδιστική γραμμή με τον πρωθυπουργό, ισχυρίστηκε προκλητικά ότι οι «μεταρρυθμίσεις έχουν προοδευτικό πρόσημο» και ότι τις «θέλει ο λαός».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχει «δέσμευση» ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους ότι «δεν θα γίνει κανένα παιχνίδι πρόωρων εκλογών» και κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ «να υπερψηφίζει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης». Σε μια προσπάθεια να συντηρήσει ψευδεπίγραφες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται με «τον παραδοσιακό πολιτικό αντίπαλό» του, τη ΝΔ, «για λόγους εθνικής ανάγκης και ευθύνης».

Μετά από πρόταση του Ε. Βενιζέλου, νέος γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε ομόφωνα ο Π. Ρήγας, νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Π. Κουκουλόπουλος, ενώ ο Γ. Δριβελέγκας θα είναι υποψήφιος για τη θέση του Ε' αντιπροέδρου της Βουλής.

 

“902.gr”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...