3 Ιουλ 2013

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ Για άλλους τρεις μήνες με τέσσερα μεροκάματα το μήνα

 

 

 

Από παλιότερη συνέλευση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

 

Στην κόλαση της πλήρους εξαθλίωσης και των συσσιτίων καταδικάζει η εργοδοσία των αραβογερμανικών μονοπωλίων, για άλλους τρεις μήνες, τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Οπως ανακοινώθηκε, από την 1η Ιούλη, δηλαδή από προχτές, αρχίζει να «τρέχει» ο νέος γύρος εφαρμογής του επαίσχυντου μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, δηλαδή 4 μεροκάματα το μήνα! Οι 1.000 εργαζόμενοι του ναυπηγείου βρίσκονται αντιμέτωποι με την εκ περιτροπής εργασία από τις 18 Απρίλη του 2012, δηλαδή εδώ και 15 μήνες. Ολο αυτό το διάστημα είναι χωρίς μισθό, ενώ εκατοντάδες οικογένειες βιώνουν τη φτώχεια, την ανέχεια, το κομμένο νερό και ρεύμα.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας είναι εγκαταλειμμένο, τεράστιες εγκαταστάσεις τις τρώει η σκουριά, για να αποδειχθεί πόσο επικίνδυνη είναι η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλίων θυσιάζει τη ζωή της εργατικής τάξης, του λαού, τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας! Είναι χαρακτηριστικό ότι τα αραβογερμανικά μονοπώλια (ADM, Thyssen krupp), ενώ καταδικάζουν τους εργαζόμενους στον εφιάλτη της εξαθλίωσης έχουν τσεπώσει 2,3 δισ. ευρώ, δηλαδή πάνω από το 70% των κονδυλίων που αφορούν στα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού (4 υποβρύχια συν δύο). Παρέδωσαν ένα υποβρύχιο που γέρνει και τώρα πατώντας πάνω στους εργαζόμενους έχουν ξεκινήσει παζάρι με την κυβέρνηση αξιώνοντας και άλλο «ζεστό» χρήμα.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη «Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» (ΕΕΝΣ) αναφέρει: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την κλιμάκωση του αγώνα, μαζί με τους συμμάχους μας που είναι οι εργαζόμενοι όλου του κλάδου». Προσθέτει: «Εχει έρθει η ώρα να σπάσει ο φόβος. Το παράδειγμα των εργαζομένων σε μία σειρά από εργασιακούς χώρους που αγωνίζονται δείχνει το δρόμο». Παραδίδει στην κρίση των εργαζομένων την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ της διοίκησης του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ», που παρά το γεγονός ότι ομόφωνα η διοίκηση αποδέχτηκε την πρόταση της ΕΕΝΣ για συντονισμό της δράσης με όλο τον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής και του μετάλλου, με τη στάση της - όπως καμία ενημέρωση των εργαζομένων - υποβαθμίζει αυτή την προσπάθεια. Ενώ παραθέτει το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από τα σωματεία του κλάδου και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας για «άμεση λειτουργία εδώ και τώρα με ευθύνη του κράτους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με το σύνολο των δραστηριοτήτων του», ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας προς όφελος των εργατικών, λαϊκών αναγκών και όχι των μονοπωλίων.

 

“Ριζοσπάστης”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...