10 Οκτ 2013

Στο..κεφάλι του Ράσμουνσεν, (γγ. του ΝΑΤΟ, που επισκέπτεται την Αθήνα!)

Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ειναι στο επίκεντρο της επίσκεψης του  Άντερς Φογκ Ράσμουνσεν, γενικου γραμματέα του ΝΑΤΟ,  που αναμένεται από σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα για συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας. 

Στο επίκεντρο των συναντήσεων αναμένεται να βρεθούν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί για την ευρύτερη περιοχή και η ενεργότερη εμπλοκή της Ελλάδας. Το απόγευμα ο γγ του ΝΑΤΟ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και στη συνέχεια με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το πρωί της Παρασκευής, ο Α. Ράσμουνσεν θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στις επαφές θα συζητηθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο με επίκεντρο τη Συρία, η διάθεση δυνάμεων και μέσων των μελών του ΝΑΤΟ για αποστολές της λυκοσυμμαχίας, η πορεία διεύρυνσης του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, καθώς και η «παράνομη μετανάστευση», την οποία το ΝΑΤΟ έχει χαρακτηρίσει σαν «ασύμμετρη απειλή».

Προσαρμογη απο 902gr 
--------------------------------------------------------------------------------------

Στο μεταξυ σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη) υπογραμμίζει ότι «η επίσκεψή του Ράσμουσεν αποτελεί συνέχεια των πρόσφατων συναντήσεων του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ και στόχο έχει την εφαρμογή των κοινών αποφάσεων για τη διάθεση δυνάμεων και υποδομών της χώρας, ενόψει της προετοιμαζόμενης επίθεσης στη Συρία.

Το ζήτημα της “παράνομης μετανάστευσης” που χαρακτηρίζεται από το ΝΑΤΟ, ως “ασύμμετρη απειλή” βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών και προϊδεάζει για τα νέα προσχήματα που αναζητούν οι ιμπεριαλιστές ενόψει μιας άμεσης επέμβασης στη Συρία και σε άλλες περιοχές.

Την ίδια ώρα που τα εκατοντάδες θύματα των ιμπεριαλιστών, ΗΠΑ και ΕΕ είναι άταφα ακόμη στη Λαμπεντούζα και εκατομμύρια άνθρωποι προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την "ειρήνη" των μονοπωλίων, οι μακελάρηδες των λαών με προκλητική υποκρισία προσπαθούν να εμφανιστούν ως σωτήρες».

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη καλεί το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να αποτρέψει με τη μαζική του δράση το νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών και να βροντοφωνάξει: Καμία εμπλοκή - καμία συμμετοχή στο έγκλημα κατά του λαού της Συρίας. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Να κλείσουν τώρα όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις. Αλληλεγγύη - φιλία και κοινή πάλη των λαών ενάντια στους άδικους πολέμους και στο σύστημα που τους γεννά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...