23 Οκτ 2013

"Σκάσε και κολύμπα..."

Διαβασε και σημερα τον Kartesios, οπως χιλιαδες αλλοι στο διαδικτυο. Ο τιτλος της σημερινης του αναρτησης «Νοσταλγώντας» την Υποκρισία, ακουγοταν...«επαναστατικος» και...«αγανακτισμενος», οπως παντα! Ετσι καταφερνε λοιπον να εχει πανω απο 14.000 followers, σκεφτηκε ο τυπος των 50 followers.  

Ο Καρτεσιος μιλουσε στην αναρτηση αυτη για τη γενια του και για τις γενιες που, κατα τη γνωμη του, νοσταλγουσαν το παρελθον. Μιλουσε για την «ειλικρίνεια της αλληλοκατανόησης της υποκρισίας» μεταξυ παλιων πολιτικων και των ψηφοφορων τους. Ελεγε οτι η  δική του γενιά αναπολουσε, ισως, την παλιά υποκρισία των πολιτικών.

Τι ψηφιζε και ποσο χρονων να ηταν αραγε ο ανθρωπος αυτος που πισω απο το αβαταρ του..φιλοσοφου Ντεκάρτ (Καρτεσιου), τα ισοπεδωνε ολα και ολους της γενιας του με ενα και μονο του κειμενο; Γιατι αραγε διαλεξε τον Ντεκάρτ, τον φιλόσοφο και μαθηματικό του Διαφωτισμού τον υποτιθεμενο θεμελιωτη του ευρωπαϊκού ορθολογισμού, σαν αβαταρ;  

Cogito ergo sum, το θυμηθηκε απ το σχολειο....Τι σχεση ομως ειχε αυτο με το πιστευω του ιστολογου Καρτεσιου οτι ολοι δηθεν «νοσταλγουμε τις παλιές καλές εποχές που μας κορόιδευαν οι πολιτικοι και που υποκρίνονταν»;  

Ποιοι απο εμας αισθανονταν ετσι; Σιγουρα οχι ολοι, φιλε Καρτεσιε. Καποιοι δεν βολευομασταν και τοτε με τα ξεροκομματα που (και τοτε) μας πετουσε η εξουσια. Αλλοι παλι ειμασταν απασχολημενοι σε ...εξοριες, ειχαμε παρε δωσε με ασφαλειες και παρακρατικους, οποτε ποιοι απο εμας ηταν «δουλοπρεπείς και ευτελισμένοι» οπως γραφεις στο κειμενο σου και μας παιρνεις ολους...μπαλα; Εργοδοτες και εργαζομενους, αφεντικα και υπαλληλους, πλουσιους και φτωχους. Που βαζεις τη διαχωριστικη γραμμη, φιλε Καρτεσιε, αν την βαζεις πουθενα, δηλαδη.. 

Ποιοι ειναι αυτοι οι «μαλακες πολιτες» για τους οποιους σημερα διαρρηγνυεις τα ιματια σου εσυ, οπως και αρκετοι αλλοι  bloggers που ...αγανακτειτε διαδικτυακα, αλλα δεν δειχνετε λυσεις, που ...αγανακτειτε διαδικτυακα αλλα εμμεσα (πλην ομως ξεκαθαρα) λοιδορειτε τον αγωνα οσων αγωνιζονται οργανωμενα, που αγανακτειτε διαδικτυακα αλλα δεν υποστηριξατε ποτε τον αγωνα οσων κατω απο κομματικα πλαισια, φωναζουν για τη δουλεια που εχασαν, το σπιτι που τους παιρνουν, το σχολειο που δεν θα πανε τα παιδια τους, ή και τα χρηματα για την υγεια δικων τους που απλα δεν εχουν να τα δωσουν, επειδη εμειναν ανεργοι. 

Πανω απ ολα η ...Δημοκρατια, για σας! Μη τυχον γινει κατι που δεν ειναι ...δημοκρατικο, ετσι και ...ανοιξει μυτη πρεπει να ειναι στο ονομα της Δημοκρατιας, του Διαφωτισμου, του Ντιντερο! «Η βια στις κοινωνίες, μονο βια φερνει», εγραφε ενας αλλος blogger σε ενα αρθρο του που διαφημισε δεοντως μεσα απο τα social media. Η βια ετσι αοριστα, εξισωμενη με τη βια του κρατους, με τη ''θεωρια των ακρων'' που πολλοι απο εσας-φυσικα-αποκυρησσετε ενω εμμεσα αποδεχεστε μεσω των γραπτων σας που σταζουν αντικομμουνισμο! Σκεφτειτε αν κι εσεις δεν συντελειτε, εμμεσα ισως, σε πολλες περιπτωσεις, σε αυτο που λετε οτι μισειτε: Τη δουλοπρεπεια! 

Ποσο βαρετοι και προβλεψιμοι.. Μηπως φταιει αραγε ο...κακόβουλος δαίμων του Ντεκαρτ, αναγκάζοντας σας να ζειτε σε ένα κόσμο παραισθήσεων και ψευδαισθήσεων, όπου έχετε την εντύπωση πως μονο εσεις εχετε δικιο και αλλος κανεις;

Ο follower, ομως, ηθελε κατι αλλο τωρα..Δεν του εφτανε πια να μοιραζεται τη δυστυχια του με χιλιαδες αλλους συμπολιτες και συμπατριωτες, που το μονο που τους ενωνε ειναι οτι κανεις απο αυτους δεν ειχε ποτε απεργησει, ουτε σε καμμια περιπτωση διαδηλωσει, εχοντας ομως αποψη στα ....social media..Ποτέ στους δρομους! 
Βαρεθηκε την αρνηση που εβγαζαν σχεδον ολοι οι ...«μάχιμοι» ιστολογοι της μπλογκόσφαιρας και του Facebook, αυτοι που το ειχαν δει φιρμες, ολοι τους...αγανακτισμενοι, ολοι χρησιμοποιωντας μια καλοδουλεμενη λογια γλωσσα, παραθέτοντας σχεδον ολοι προσεκτικα διαλεγμενες φρασεις απο φιλοσοφους και συγγραφεις κατα προτιμηση του Διαφωτισμου, ή τελοσπαντων απο καποιο αγνωστο Γαλλο συγγραφεα, ωστε να δινεται η εντυπωση οτι ο αλλος ειναι ...λογιος βρε αδερφε και ξερει πιο καλα απο σενα οτι ΤΙΠΟΤΑ δεν γινεται.. 

«ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ» φιλε, μην αγωνιζεσαι, δεν βλεπεις οτι και εμεις που εχουμε σπουδασει παραπανω, δεν βλεπουμε κανενα φως, καμμια διεξοδο μπροστα μας..Δεν υπαρχει τιποτα, φιλαρακο των λιγοστων οπαδων και των μηδενικων RTs. Εισαι ...μονος σου μπροστα στη καταιγιδα που ρημαζει τον τοπο σου. 

«Φτανει η εμμεση αποδοκιμασια απ το διαδικτυο οσων αγωνιζονται οργανωμενα», σκεφτηκε ο πρωην follower. Ναι, ειχε αποφασισει να σταματησει να ακολουθει οσους εδειχναν εμμεσα το δρομο της υποταγης. 
Δεν εβγαινε πλεον πουθενα αυτο το διαδικτυακο μαζικο...μιζεριασμα και η καθημερινη γκρινια πολλων...«μαχιμων» ιστολογων, ενωπιον των χιλιαδων οπαδων τους. 
Ο Diderot και ο Nτεκαρτ μας διαφωτισαν παντως αρκετα ωστε να καταλαβουμε οτι απο δω και περα δεν μας χρειαζεται αλλος...διαφωτισμος!  

Ενοτητα και παλη, χρειαζεται, φιλε, να διωξουμε τους...«διαφωτιστές» και τους «σωτήρες»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...