26 Νοε 2013

"Της Αγίας...Άννας!"




Τελευταια καταλαβαινε οτι βαριοταν και να μιλαει σε μερικους γνωστους και γειτονες και ο λογος ηταν οτι ειχε απηυδησει απο τη βλακεια αρκετων γνωστων γυρω του! 

Οι ιδιοι βεβαια ειχαν αλλη αποψη για τον εαυτο τους και αυτο ηταν το παραδοξο! Οι περισσοτεροι περνιοντουσαν για «εξυπνοι», αλλα με τι ...προσοντα, σκεφτοταν μερικες φορες, οταν ηταν ξεκαθαρο σ αυτον οτι πολλοι απο αυτους τους ..''ξυπνιους'' δεν ηξεραν καν να υπερασπιστουν τα συμφεροντα της ταξης τους και αγανακτουσαν μονο με ο τι προβαλλαν τα καναλια και τα μεσα μαζικης διαδικτυωσης ως ...«ενημερωση» και ως ....«κοινο καλο»! 

Δεν καταλαβαινε καποιους ανθρωπους..Συχνα σκεφτοταν ποσο χρονων ηταν ολοι αυτοι που εκαναν για παραδειγμα fav και RT στο  τι ειπε ο ταδε ..Χρυσαυγιτης και το τι σχολιασε ο ταδε  Πασοκος και ο δεινα ξεπουλημενος υπουργος  και παει λεγοντας. 
Μιλαμε για μεγαλο χασιμο χρονου βεβαια, αλλα καπως πρεπει να...περασει η μερα και να ξεχασεις την...ανεργια σου! Γιατι ετσι και κατσεις και συνειδητοποιησεις  τη πραγματικη κατασταση που οι περισσοτεροι βρισκονται, σ αυτη τη χωρα, θα πρεπει ειτε να μεταναστευσει κανεις ειτε να βγει στους δρομους και να τους παρει ο ...διαολος ολους οσους μας εστειλαν εμμεσα, ή αμεσα στην ανεργια και ολους οσους με τις πολιτικες τους πανε να μας «φανε» το σπιτι και τη ζωη!!
Ποσο λογικο φαινεται, να γελάει κανεις με τα αστεία των νεοναζί, οταν δεν εχει διεκδικησει τιποτα, ουτε καν εχει κατεβει ποτε σε μια πορεια, μη τυχον και γινουν φασαριες; Ποσο λογικο ειναι να προωθει κανεις διαφορα links απο ...«εμπνευσμενα ατομα» που εντελως τυχαια δεν κανουν ποτε απεργιες! Αυτοι ειναι ''σωστοι'', οχι σαν κατι αλλους...που απεργουν μονο και μονο για να χανουν οι φοιτητες τα εξαμηνα στις σχολες, ετσι; Αυτο δεν λενε και στις...''ειδησεις'';!!

-Ἠ εχει οικονομικα προβληματα, ή τα χει μπλεξει με καμμια, ελεγαν δυο γειτονες γι αυτον. Tον βλεπω λιγο απομακρο, τελευταια. Τον ρωτουσα τις αλλες αν θα ψηφιζε Συριζα, γιατι ξερω οτι παντα ψηφιζε ..αριστερα, κι αυτος με κοιταξε μονο, δεν μου απαντησε κι εφυγε σαν να βιαζοταν!

-Κανενα ραντεβου θα´χε, καημενε, ειπε ο αλλος και γελασε! Εγω τον πετυχα τις αλλες στην Εφορια και πριν προλαβω να του πω ενα «γεια», εκεινος εστριψε απο ενα στενο, σαν να θελε να με αποφυγει. Λες να χε ραντεβου με καμμια γκομενιτσα; Ελα μωρε τον εχεις για...περιπετειες; Eνας κατσουφης ειναι παντα που τρεχει σε διαδηλωσεις!

-Λες να ειναι τωρα ανεργος, γι αυτο να μας αποφευγει; 

Τι να σου πω; Δεν εχω και πολλα πολλα μαζι του. Ενα καλημερα λεμε. Ποιος ξερει, βρε Δημο; Σημερα ειναι «ο σωζων εαυτον σωθειτο». Φτασαμε πια να σκεφτομαστε να ψηφισουμε μεχρι και...Συριζα, για να καταλαβεις, αρκει τα παιδια μας να εχουν δουλειες! 
Με το Πασοκ, τι καταλαβαμε; Θελουμε νεα ελπιδα τωρα, αν και ο Αλεξης δεν μας τα λεει ξεκαθαρα, μια ετσι μια αλλιως! Αλλα και ποιον αλλον να ψηφισεις βρε συ; Δε μου λες, τι γνωμη εχεις για την ...κεντροαριστερα και την Πρωτοβουλία των 58;

Για κατι τετοιες κουβεντες δεν μιλουσε πια σε πολλους γειτονες, γιατι για τους περισσοτερους που ηξερε, μεχρι εκει εξαντλούνταν η....«αριστεροσυνη» τους! Σαν καποιους γνωστους bloggers που μερικες φορες,  οταν τους διαβαζε, οικτηρε μετα τον εαυτο του ολη την ημερα, γιατι ολοι τους, (λες και ηταν βαλτοί!) ισως και επειδη εκριναν ...«εξ ιδιων», συγκλιναν σε 3 πραγματα: 

1.  «Δεν υπαρχει πουθενα ελπιδα!»
2.  «Ολοι οι Ελληνες νοιαζονται για τον εαυτο τους και μονο!»
3. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρεπει να γίνει κυβέρνηση» (ακομα κι αν οι ιδιοι ηξεραν οτι θα καεί και οτι δεν θα πραγματοποιησει εστω και μερος των οσων περιστασιακα υποσχεται). 

Και γιατι, αραγε, να γινουν ολα αυτα, αναρρωτιοταν συχνα, οταν το αποτελεσμα ειναι σχεδον προβλεψιμο απο ολους τους ...«νεροκουβαλητες» του; 

Γιατι να χρειαζομαστε αραγε αλλη μια...φτηνη δικαιολογια, ακομη ενα... εμποδιο; Μηπως επειδη το συστημα κανει ο τι μπορει ωστε να μη ψηφισουμε το μονο αυτονοητο κομμα, που θα επρεπε να ειχαμε ψηφισει με ...χερια και με ποδια μεχρι τωρα, ωστε να ειχαμε βαλει φραγμους στα σχεδια τους και να δειχναμε-αν οχι τιποτα αλλο- τουλαχιστον οτι δεν πιανομαστε ευκολα...κοροιδα, ως ταξη! Τοσο δειλοι, ομως, ειναι οι περισσοτεροι...γνωστοι και αγνωστοι γυρω μας, οταν η αληθεια ειναι οτι δεν εχουν να χασουν τιποτα, πια..Μας τα παιρνουν ολα, ενα ενα...
Θεωρουνται «τυχεροι» πια οσοι κρατησουν τα σπιτια τους και...«υπερτυχεροι» οσοι εχουν εξασφαλισει σπιτι και δουλεια! Εκει μας εφτασαν οι ...«πατριωτικες» πολιτικες τους, τοσα χρονια!

Αλλα, ας περιμενουμε να γινουν αυτα, αφου εχουμε ηδη ψηφισει και τον....ΣΥΡΙΖΑ και εχουμε ηδη χασει τουλαχιστον 4 ακομη χρονια, (ισως και περισσοτερα!), απο την ηδη…χαμενη «αριστεροσυνη» που μας προσφερεται, μεσα απο διαδοχικες εκλογικες απογοητευσεις κομματων, που άλλα ταζουν και αλλιως εμφανιζονται στη Βουλη, μεχρι να καταλαβουμε, ως εργαζομενοι, ποιοι πραγματικα ειναι με το μερος μας και με ποιους θα επρεπε ηδη να ειχαμε ταχθει αν θελαμε και αν θελουμε ακομη να ανατρεψουμε ολα τα παιχνιδια που παιζονται στη πλατη μας.  

Toυς ειδε εξω τις αλλες εξω απο το σουπερμαρκετ να μιλανε...


-Θα εννοει μαλλον τη γιορτη της ...Αγ. Αννας! Αννα, δεν λενε, καλε, τη...πεθερα του, αναρρωτηθηκαν μεταξυ τους οι γειτονες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...