11 Φεβ 2014

Γ. Γκιόκας: «Η ψήφος στο ΚΚΕ χτυπάει την αντιλαϊκή πολιτική στο κέντρο, στον πυρήνα της»

Μπορεί η μάχη των εκλογών του Μάη να δίνεται σε τρεις διαφορετικές κάλπες -αυτή των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών- όμως είναι ενιαία και στο περιεχόμενο και στο χαρακτήρα της, υπογράμμισε ο Γιάννης Γκιόκας,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας σε συγκέντρωση στη Νίκαια.

«Είναι μια μάχη στην οποία πρέπει να εκφραστεί η συμπόρευση με το ΚΚΕ. Η πρότασή μας αφορά και το σήμερα και το αύριο. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η συμπόρευση μαζί του και στις ευρωεκλογές και στις περιφέρειες και στους δήμους θα δυναμώσει τη φωνή των εργαζομένων, θα γίνει πιο ικανό να αποκαλύπτει από καλύτερες θέσεις τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, να αποτρέπουμε αντιλαϊκά μέτρα, να προωθούμε την κοινωνική Λαϊκή Συμμαχία, που θα ανοίξει το δρόμο για συνολικότερες αλλαγές και ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας», τόνισε, προσθέτοντας ότι «μπορούμε με ισχυρό ΚΚΕ να δυναμώσουμε τη λαϊκή οργάνωση, την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση για να γίνει πράξη το "Κανένας μόνος του στην κρίση", "Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα", "Κανένα παιδί φτωχού ανθρώπου, άνεργου χωρίς παιδικό σταθμό", "Καμιά λαϊκή οικογένεια στο έλεος των τραπεζών, της εφορίας, των πλειστηριασμών"».

Υπογράμμισε ακόμα ότι «στην εκλογική μάχη πρέπει να καταδικαστούν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση που βιώνει ο λαός μας, για τη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια. Και αυτές οι δυνάμεις είναι και εκείνες που βρίσκονται σήμερα στο τιμόνι της κυβερνητικής διαχείρισης».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Γκιόκας τόνισε: «Είναι όμως και εκείνες οι δυνάμεις που σήμερα αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, με τα μάτια στραμμένα στην κάλπη και την κυβερνητική καρέκλα, όμως η ουσία της πολιτικής του πρότασης κινείται στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση, είναι πλήρως ενταγμένη στους "μονόδρομους" της ΕΕ, της διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων.

Είναι και εκείνες οι δυνάμεις που χρόνια τώρα εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική σε δήμους και περιφέρειες, ως διοικήσεις, άσχετα αν κρύβονται πίσω από την ταμπέλα του ανεξάρτητου, του ακομμάτιστου, του αυτοδιοικητικού».
«Η ψήφος στο ΚΚΕ χτυπάει την αντιλαϊκή πολιτική στο κέντρο, στον πυρήνα της. Είναι το μοναδικό πραγματικό και αυθεντικό ΟΧΙ στην κυβερνητική πολιτική. Τα ΟΧΙ του ΣΥΡΙΖΑ, των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου αντιπαρατίθενται στο ίδιο γήπεδο με την κυβέρνηση. Αποτελούν επί της ουσίας ΝΑΙ, γιατί φέρνουν από την πίσω πόρτα την αντιλαϊκή πολιτική, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τους στόχους του κεφαλαίου, που είναι οι αιτίες των λαϊκών προβλημάτων.

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα αγκαλιάσει τη λαϊκή πλειοψηφία που είναι εργάτες, άνεργοι αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, που θα ανοίγει το δρόμο για την οικονομία προς όφελος του λαού, με το λαό στην εξουσία» κατέληξε ο Γιάννης Γκιόκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...