5 Φεβ 2014

ΔΙΚΗ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ: Μαρτυρία για χτυπημένους στα πρόσωπα!


«Οταν μας φώναζαν να αναγνωρίσουμε άτομα, δεν τ' αναγνώρισα. Ηταν τόσο πολύ χτυπημένα που δεν αναγνωρίζονταν. Ηταν σαν να ήταν από τροχαίο ατύχημα. Εμένα έτσι μου φάνηκαν, τρομάξαμε όταν τους είδαμε. Ηταν άσχημα χτυπημένοι στα πρόσωπα». Με αυτά τα λόγια, που επανέλαβε πολλές φορές, περιέγραψε χτες στο δικαστήριο ο μάρτυρας την κλήση του από την Ασφάλεια στην Κοζάνη, για ν' αναγνωρίσει άτομα που τυχόν εμπλέκονταν με τη διπλή ληστεία σε Τράπεζα και στα ΕΛΤΑ την 1η Φλεβάρη του 2013 στο Βελβεντό Κοζάνης. 

Ο μάρτυρας είχε προποτζίδικο κοντά στην Αγροτική Τράπεζα και είπε στο δικαστήριο ότι ο ένας από τους τρεις ληστές ήταν έξω από την τράπεζα και έλεγε στον κόσμο που βρισκόταν εκεί ότι «δεν έχουμε πρόβλημα μαζί σας, αλλά με την τράπεζα», και ότι όλα έγιναν ήρεμα, χωρίς οι ληστές να πειράξουν κανένα. Δεν μπόρεσε, όπως είπε, να αναγνωρίσει κανέναν, γιατί είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Υπενθυμίζεται ότι στη δίκη για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και για συμμετοχή στην ΣΠΦ κατηγορούνται οι Α. Μπουρζούκος, Α. Ντάλιος, Φ. Χαρίσης, Δ. Πολίτης, Γ. Μιχαηλίδης και Ν. Ρωμανός. Στη δίκη, παρόντες ήταν οι τρεις πρώτοι.

Ριζοσπαστης
---------------------------------------------------------------------------------

Τη διερεύνηση των καταγγελιών ζητά και το ΚΚΕ
 
«Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσουν τις καταγγελίες των οικογενειών των τεσσάρων νεαρών συλληφθέντων για τις συνθήκες κράτησής τους», σημειώνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.Και προσθέτει: «Η κακοποίηση κατά τη διάρκεια της κράτησης συλληφθέντων είναι φαινόμενο απαράδεκτο, με το οποίο ο λαός δεν πρέπει να εξοικειωθεί, όποια και αν είναι η βαρύτητα και η καταδίκη των διαπραχθέντων εγκλημάτων».

1 σχόλιο:

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...