25 Απρ 2014

Για την 1η Μάη, την απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ!


Με συσκέψεις, περιοδείες και εκδηλώσεις τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα οργώνουν τους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας της Πρωτομαγιάς και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ με στόχο την ανάδειξη του ταξικού περιεχομένου της 1ης Μάη.


Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.



Οι προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνουν στις 9.30 το πρωί στα εξής σημεία:
- Πλατεία Κάνιγγος: Εργαζόμενοι και Σωματεία: Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού – Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών- στριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Τροφίμων, Τύπου και Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Φορείς Μεσογείων, ΠΑΣΕΒΕ.

- Ομόνοια: Εργαζόμενοι και Μαζικοί Φορείς Κεντρικού, Δυτικού, Βόρειου Τομέα, Συνταξιούχων, Δημοσίου, ΟΤΑ, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Εκπαιδευτικοί.
- Μετρό Ευαγγελισμός: Εργαζόμενοι Και Μαζικοί Φορείς Ανατολικού Τομέα.
- Στήλοι Ολυμπίου Διός: Εργαζόμενοι Και Μαζικοί Φορείς Νότιου Τομέα.
- Ταχυδρομείο Συντάγματος: ΟΓΕ.

Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις

  • Αγρίνιο: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Ελευσίνα: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Ηρώων
  • Ζάκυνθος: Στις 10.30 π.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο
  • Ηράκλειο: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
  • Θήβα: Στις 10.30 π.μ. στον πεζόδρομο (αρχή Επαμεινώνδα) και στην πλατεία Δηλεσίου στις 11πμ. 
  • Ικαρία: Στις 12 μ. στον Άγιο Κήρυκο
  • Κως: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
  • Λαμία: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Πάρκου
  • Λάρισα: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Λαύριο: Στις 10 π.μ. στο άγαλμα Μεταλλωρύχων
  • Νάουσα: Στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
  • Πάτρα: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου
  • Πτολεμαΐδα: Στις 10 π.μ. στο παλιό Πάρκο
  • Σάμος: Στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
  • Σέρρες: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
  • Χαλκίδα: Στις 10 πμ. στην Παραλία στο Στρογγυλό



Εκδηλώσεις από ταξικά συνδικάτα

Την Πέμπτη 24 Απρίλη έγινε εκδήλωση για την απεργία της Πρωτομαγιάς από τα ναυτεργατικά σωματεία «ΠΕΜΕΝ», «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», «ΠΕΕΜΑΓΕΝ», «ΠΕΠΡΝ», «ΠΕΣ/ΝΑΤ» και την Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ) και σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου με τα πρωτοβάθμια σωματεία, συλλόγους και φορείς για την οργάνωση της Πρωτομαγιάς στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεών του Εργατικού Κέντρου.

  • Σάββατο 26 Απρίλη
- Εκδήλωση από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

  • Κυριακή 27 Αρίλη
- Εκδήλωση από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Εργατικών Κατοικίες Γιάννουλης

  • Δευτέρα 28 Απρίλη
- Στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου εκδήλωση από το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας

  • Τρίτη 29 Απρίλη

- Εκδήλωση στις 8.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Παράλληλα το Εργατικό Κέντρο έχει κηρύξει 1 ώρα στάση εργασίας για το διήμερο Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Απρίλη, για να γίνουν εκδηλώσεις σε εργασιακούς χώρους με ομιλία, προβολή DVD, έκθεση φωτογραφίας. 

- Η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Αττικής καλούν τα Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρησιακών σωματείων, τις σωματειακές επιτροπές και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου της Χημικής Βιομηχανίας σε σύσκεψη στις 6 μ.μ. στο εργατικό κέντρο Πειραιά (Ομήρου Σκυλίτση 19). 

- Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής διοργανώνει εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στα γραφεία του(οδός Γλάδστωνος 3), στις 5 το απόγευμα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας από τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου τα τελευταία χρόνια, προβολή βίντεο και συζήτηση.

- Η Ένωση Λογιστών Αθήνας και το Παράρτημα Πειραιά πραγματοποιούν εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της Ένωσης,(οδός Κάνιγος 27, 5ος όροφος).

- Στις 7.30 μ.μ. εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου από τη Γραμματεία ΠΑΜΕ Ηρακλείου με θέμα: «Κόκκινη Πρωτομαγιά Πρωτοπόρα Εργατιά»

  • Τετάρτη 30 Απρίλη
- Στις 9 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας και προβολή βίντεο στην κεντρική πλατεία.
- Εκδήλωση στις Σέρρες στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας με μουσικό αφιέρωμα και ομιλία από την τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.
- Η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ οργανώνει, το βράδυ τηςΤετάρτης 30/4, στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, θεατρική βραδιά, με τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ από τη Λάρισα.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

«Ζήτω η 1η Μάη! Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη», τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του για την Πρωτομαγιά σημειώνοντας ότι η 1η Μάη μας καλεί να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι «Για να βγει αλώβητος και νικητής ο λαός, απαιτείται άμεση οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους. Χρειάζεται να δυναμώσει ο συντονισμός του αγώνα, να αναπτυχθεί ένα ορμητικό αγωνιστικό ποτάμι αντίστασης για να αναχαιτίσει την κυβερνητική επίθεση, να γκρεμίσει μνημόνια και αφεντικά». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ

«128 χρόνια μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγου, μας γυρίζουν στο μεσαίωνα για να κερδίσουν τα μονοπώλια. Δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο, για ένα πιάτο φαΐ, χωρίς δικαίωμα στην ασφάλεια και την υγεία, χωρίς την Κυριακάτικη Αργία. Καταχρεωμένοι σε τράπεζες, προμηθευτές, ασφαλιστικά ταμεία και με ένα σωρό νέους φόρους, χαράτσια και τέλη στις πλάτες μας. Ξεπουλούμε το μόχθο μιας ζωής, λίγο πριν βάλουμε λουκέτο, για να εξασφαλίσουμε την υγεία της οικογένειάς μας. Με τα παιδιά μας να δουλεύουν για 200 ευρώ ή να ξενιτεύονται. Με την τρομοκρατία να κινείται σα Δαμόκλειος Σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας, κάθε φορά που αντιστεκόμαστε» τονίζει η ΠΑΣΕΒΕ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Το κάλεσμα του ΜΑΣ

«Η 1η Μάη για μας, τους φοιτητές και τους σπουδαστές, είναι μέρα συνέχισης του αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις τους και τα κόμματά τους, που υποβαθμίζουν τη μόρφωσή μας σε εφήμερη κατάρτιση και άθροισμα σκόρπιων δεξιοτήτων για να συναντάμε την ανεργία, την περιπλάνηση, την ολιγόμηνη κακοπληρωμένη δουλειά» τονίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Το κάλεσμα της ΟΓΕ

«Η 1η Μάη, είναι μέρα τιμής της θυσίας των εργατών και εργατριών του Σικάγο το 1886 και συνολικά των αγώνων της εργατικής τάξης και του λαού ενάντια στην εκμετάλλευση. Είναι αφορμή για αναλογιστεί κάθε εργαζόμενη, άνεργη και νέα γυναίκα μέσα από πιο σκληρό και μακρύ δρόμο κατακτήθηκε κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα. Είναι μέρα εφαλτήριο για να πάρουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα χέρια τους τη σκυτάλη των αγώνων αυτών», τονίζει η ΟΓΕ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ) 

Σε μαζική συμμετοχή καλούν: Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής, η Ένωση Λογιστών Αθήνας και το Παράρτημα Πειραιά, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...