19 Ιουν 2014

Εκτελέσεις

Οι αρχές στη Φλόριντα εκτέλεσαν ένα θανατοποινίτη το βράδυ της Τετάρτης, προχωρώντας στην τρίτη εκτέλεση μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, όπου καμιά δεν είχε γίνει τις τελευταίες επτά εβδομάδες μετά την αντιπαράθεση που ξέσπασε στη χώρα για τη χρήση της θανατηφόρας ένεσης, μετά την «προβληματική» εξέλιξη της εκτέλεσης στην Οκλαχόμα στο τέλος του Απρίλη.

Μετά την έγκριση του Ανώτατου Δικαστηρίου, οι σωφρονιστικές αρχές της Φλόριντα προχώρησαν στην ενέσιμη χορήγηση ενός κοκτέιλ τριών προϊόντων στον Τζον Χένρι, έναν 63χρονο μαύρο, για τη δολοφονία της συζύγου του και του πεντάχρονου γιου της.

Η δήλωση του θανάτου του βαρυποινίτη, που κρατείτο 30 χρόνια στο διάδρομο θανάτου των φυλακών, έγινε στις 19.43 τοπική ώρα (03.43 ώρα Ελλάδος σήμερα), δήλωσε η εκπρόσωπος Τζέσικα Κέρι.

Είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία της συζύγου του και του πεντάχρονου γιου της το 1985, ενώ ήταν ελεύθερος υπό όρους μετά τη δολοφονία της πρώτης συζύγου του το 1976.

Είναι η 23η εκτέλεση βαρυποινίτη φέτος στις ΗΠΑ.

υ.γ.1: Στη φωτό, φαίνεται η αίθουσα εκτελέσεων σε φυλακή της Φλόριντα (παρατηρείστε ότι υπάρχουν και ... καθίσματα λες και είναι ... θέατρο).

υ.γ.2: Φυσικά, αν αυτό γινόταν στην ... Κίνα ή (κυρίως) στην Βόρεια Κορέα, όλα τα κανάλια, θα το είχαν πρώτη είδηση, ενώ τώρα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...