20 Ιουλ 2014

Διαγωνισμός αφίσας και φωτογραφίας για τα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Με αφορμή το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ και η Συντακτική Επιτροπή του «Οδηγητή» διοργανώνουν διαγωνισμό αφίσας και φωτογραφίας με θέμα:

 «40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". "Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν. Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!"»

Καλούν, λοιπόν, καλλιτέχνες, γραφίστες, φωτογράφους, σκιτσογράφους και όποιον άλλον ενδιαφέρεται να εμπνευστούν από το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ και να συμμετάσχουν, δουλεύοντας με φαντασία και ευρηματικότητα.

 Για το διαγωνισμό αφίσας

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού που θέτουν η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ και η Συντακτική Επιτροπή του «Οδηγητή», οι δημιουργοί που θα ασχοληθούν με τη σχεδίαση της αφίσας μπορούν να εμπνευστούν από τη 40χρονη πορεία των Φεστιβάλ από το 1975 μέχρι και το φετινό Φεστιβάλ, όπως επίσης και από το κεντρικό σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ.

Δεν είναι υποχρεωτική η αναγραφή του συνθήματος στην αφίσα, όμως η αφίσα θα πρέπει να οπωσδήποτε να περιέχει τα εξής στοιχεία: 

1. ΚΝΕ 

2. Σφυροδρέπανο.

Οι αφίσες που θα σταλούν θα πρέπει να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Μέγεθος τελικής εκτύπωσης 50x70 cm
2. Resolution έως 300 dpi

3. Χρωματικό σύστημα CMYK

4. Ο τύπος αρχείου να είναι pdf.

5. Μαζί με αυτό το αρχείο να σταλεί το ίδιο και σε μορφή jpg σε Α4 ως δείγμα.

Οι αφίσες που θα σταλούν για το διαγωνισμό θα προβληθούν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ (http://efestival.kne.gr) σε ειδική ενότητα, ενώ οι αφίσες που θα σταλούν ως τις 5 Σεπτέμβρη θα προβληθούν και σε διαμορφωμένο χώρο στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. 

Οι 3 καλύτερες αφίσες θα πάρουν ως έπαθλο την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» για τον μεγάλο Λατινοαμερικανό ζωγράφο Σικέιρος, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Για το διαγωνισμό φωτογραφίας (ψηφιακής και αναλογικής)

Αντίστοιχα, για τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό της φωτογραφίας η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ και η Συντακτική Επιτροπή του «Οδηγητή» εξηγούν ότι οι φωτογράφοι μπορούν κατά τη διάρκεια των Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο τριήμερο 18 - 19 - 20 Σεπτέμβρη στο κεντρικό Φεστιβάλ της Αθήνας να απαθανατίσουν στιγμές των Φεστιβάλ με το φακό τους. 

Μπορούν επίσης να φωτογραφήσουν θέματα και να πραγματοποιήσουν συνθέσεις που σχετίζονται με το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ.

Οι φωτογραφίες που θα σταλούν μπορούν να έχουν περάσει ηλεκτρονική επεξεργασία. Οι φωτογράφοι μπορούν επίσης με βάση τις φωτογραφίες που έχουν τραβήξει να φιλοτεχνήσουν και αφίσα.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να σταλούν σε ψηφιακή μορφή (αρχείο jpg), να έχουν ελάχιστη ανάλυση 300 dpi και η μεγαλύτερη τους πλευρά να μην είναι μικρότερη από 3.000 pixels.

Οι φωτογραφίες που θα σταλούν θα προβληθούν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ (http://efestival.kne.gr) σε ειδική ενότητα, ενώ - όπως και για τις αφίσες - αυτές που θα σταλούν ως τις 5 Σεπτέμβρη θα προβληθούν σε διαμορφωμένο χώρο στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Ορισμένες από τις φωτογραφίες που θα σταλούν ως τις 31 Σεπτέμβρη θα επιλεχθούν και θα δημοσιευτούν στον «Οδηγητή», στο φύλλο του Οκτώβρη, κατόπιν συνεννόησης με το φωτογράφο.

Και σε αυτήν την περίπτωση, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό.

Γενικά για τους όρους συμμετοχής

Ο κάθε δημιουργός έχει δικαίωμα συμμετοχής με μία έως τρεις αφίσες και πέντε φωτογραφίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις δημιουργίες τους και τις φωτογραφίες τους μέχρι και τις 31 Σεπτέμβρη 2014, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις mail@odigitis.gr και festival@kne.gr. 

Επίσης και ταχυδρομικά στα γραφεία του «Οδηγητή» στη διεύθυνση: Κοτοπούλη 11 και Βερανζέρου, ΤΚ 10681, Αθήνα. Στην περίπτωση που σταλεί ταχυδρομικά θα πρέπει να εξασφαλιστεί η παραλαβή της μέσα στην παραπάνω προθεσμία.

Ολες οι δημιουργίες θα πρέπει να συνοδεύονται από τα στοιχεία του δημιουργού (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο). Σε διαφορετική περίπτωση οι συμμετοχές δε θα γίνονται δεκτές.

Δε θα εκτεθούν ή αναρτηθούν οι συμμετοχές που κατά την κρίση της επιτροπής έχουν προσβλητικό περιεχόμενο ή περιεχόμενο άσχετο με το διαγωνισμό.

Η ΚΝΕ επιφυλάσσει σ' αυτήν το δικαίωμα της αξιοποίησης του υλικού που θα της σταλεί (φωτογραφίες, αφίσες), με κάθε μέσο και τρόπο που θα κρίνει, κατόπιν συνεννόησης με το δημιουργό, χωρίς καμία δέσμευση ή άλλη διατύπωση. 

Σε κάθε δημοσίευση - αξιοποίηση των αφισών και φωτογραφιών που θα υποβληθούν θα αναφέρεται διακριτικά το όνομα του δημιουργού. 

Η ΚΝΕ εγγυάται την προστασία των προτάσεων (αφισών ή φωτογραφιών) από τυχόν παραποίηση κατά την αξιοποίησή τους.

Ο κάθε δημιουργός που θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό αυτό αναλαμβάνει την ευθύνη της αποκλειστικής δημιουργίας, της αυθεντικότητας και πρωτοτυπίας του έργου που θα στείλει.

Όποιος συμμετέχει στο διαγωνισμό συναποδέχεται και τους παραπάνω όρους.

Κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αφίσας και φωτογραφίας αποτελείται από τους: 

Μπάμπη Δαραδήμο, γλύπτη - εκπαιδευτικό, 
Αντρέα Ζαχαράτο, διευθυντή φωτογραφίας κινηματογράφου και τηλεόρασης, 
Εύα Μελά, ζωγράφο - χαράκτρια, 
Στράτο Σαραντίδη, διακοσμητή - μακετίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...