7 Αυγ 2014

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ανακοίνωση του SKP (Σουηδικου Κομμουνιστικου Κομματoς) για τη μεγάλη δασική πυρκαγιά!


Το SKP (Σουηδικο Κομμουνιστικο Κομμα) εκανε την εξης, σχετικη με τη φωτια, ανακοινωση:

''Oι δασικές πυρκαγιές στην Västmanland είναι μια τραγωδία για την οικογένεια του ανθρώπου που πέθανε ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς. Η φωτιά είναι επίσης μια τραγωδία για όλους εκείνους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σε πολλες περιπτωσεις μεσα σ ενα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η φωτιά είναι επίσης μια μεγάλη τραγωδία για ολόκληρη την κοινωνια. Το δάσος είναι ένας από τους πολυτιμότερους φυσικούς πόρους μας. Το δάσος προσφέρει, επίσης, τα βατμούρα, τα μανιτάρια, το παιχνίδι και είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για αναψυχή και υπαίθριες δραστηριότητες. Τώρα που ενα κομματι του δάσος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο μελλον εχει καταστραφει, αυτο είναι μια τραγωδία.

Εν τω μεταξύείναι ένα μεγάλο σκάνδαλο που η Σουηδία δεν διαθέτει πόρους για αυτό το είδος της καταστροφής. Η επιφάνεια της Σουηδίας καλυπτεται περίπου 80% από δάση. Στο μελλον, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για παρόμοιες καταστάσεις.  
Το SKP έχει δηλώσει από καιρό οτι η στρατιωτική άμυνα πρεπει να μετατραπεί σε μια πολιτική άμυνα. Η Σουηδία χρειάζεται αεροσκάφη με την ικανότητα να σβήσουν τις πυρκαγιές, όχι στρατιωτικά στο Gotland. Αυτο που η Σουηδία χρειάζεται είναι εξοπλισμένη πυροσβεστική. Σε τέσσερις ημέρες, κατάφερε να πάρει ένα επιπλέον 50 πυροσβέστες οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Αυτό είναι αποτέλεσμα των εκτεταμένων περικοπών στο δημόσιο, για να μη ξοδευονται χρηματα.Τώρα έχει κοστίσει μια ανθρώπινη ζωή, μια ζωή που είναι ανεκτίμητη. Το δάσος έχει καταστραφεί και ηδη κοστιζει εκατομμυρια. Απαιτούμε την άμεση παύση των περικοπών στον δημόσιο τομέα. Πρέπει να εξασφαλίζεται η προστασία του σουηδικου πληθυσμου, ακόμη και σε  καταστροφές σαν κι αυτή.

Το SKP προτείνει, επίσης στη κυβέρνηση να αρχίσει αμέσως συνομιλίες με τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, δύο χώρες με πολλα δάση, για μία συνεργασία σε φυσικές καταστροφές. Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα που πετάνε από την Ιταλία και τη Γαλλία φαίνεται οτι προφανώς δεν βοηθουν.

Αν ρωτα κανεις για το πώς θα χρηματοδοτηθουν ολα αυτα, η απάντηση είναι απλή. Από τα δάση της Σουηδίας μόνο περίπου 15
ανήκουν στο κρατος και κατά το ήμισυ σε ιδιώτες. Το υπολοιπο μέρος ανήκει σε μεγάλες εταιρείες, οι οποίες για δεκαετίες έβγαλαν τεράστια κέρδη απο τα δάση της Σουηδίας. Για να σταματήσει αυτή η κλοπή απ αυτο που επρεπε να είναι κοινή μας περιουσία, ένας καλός πρώτος τρόπος ειναι να χρηματοδοτηθει μια σωστή πολιτική άμυνα.

Το SKP καλεί τα μέλη και τους υποστηρικτές του να είναι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τις εθελοντικές οργανώσεις να ειναι σε θέση να βοηθήσουν όσους χρειαζονται βοηθεια.

Τέλος, δίνουμε ένα μεγάλο μπραβο σε όλους τους πυροσβέστες, ιατρικό προσωπικό και τις εθελοντικες δυνάμεις που κάνουν ό, τι μπορούν στις δασικές εκτάσεις''.

Το Σουηδικό  Κομμουνιστικό Κόμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...