13 Αυγ 2014

ΣΟΥΗΔΙΑ> SKP: Μιλούν για ''ελευθερία'' αλλά θέλουν να απαγορεύσουν τους κομμουνιστές!




Σ ένα κύριο άρθρο στην εφημεριδα Svenska Dagbladet  της 7ης Αυγουστου  2014 η Alice Teodorescu επιτιθεται στον κομμουνισμό και τον συγκρίνει με το ναζισμό. H εφημεριδα SVD επελεξε να μην δημοσιεύσει την απάντηση του Σουηδικου Κομμουνιστικου Κόμματος (SKP). 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Σουηδίας πιστεύει ότι αυτό αποτελεί προσβολή για όλους τους αντιφασίστες και κομμουνιστές που πολέμησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ενάντια στο φασισμό και τον ναζισμό. Η Σοβιετική Ένωση είχε τουλάχιστον 25 εκατομμύρια νεκρούς σε αυτή τη μάχη και τα εκατομμύρια των κομμουνιστών πολέμησαν με τα όπλα στο χέρι σε πολλές άλλες κατεχόμενες χώρες.

Η Alice Teodorescu πιστεύει ότι ο κομμουνισμός έχει αποτύχει σε πολλές χώρες και ότι καταπιεζε ανθρωπους. Σε όλα τα κράτη των πρώην σοσιαλιστικων χωρων, η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρει ότι η κατάσταση ήταν καλυτερη για εκείνους που ηταν στον σοσιαλισμό (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις), παρά τις ελλείψεις που υπήρχαν στο σοσιαλιστικό σύστημα.

Αλλά η συγγραφέας του αρθρου θεωρεί πιθανό ότι σε πολλές χώρες υπηρχε ελευθερία εκει δλδ όπου οι λεγόμενες δυτικές δυνάμεις είχαν τον έλεγχο, όπως στη Λατινική Αμερική, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, το Βιετνάμ, το Λάος, και πολλές χώρες στην Αφρική, όπου οι στρατιωτικοί δικτάτορες ήταν στην εξουσία με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και την υποστήριξη και άλλων δυτικών χωρών. To oτι ένα εκατομμύριο κομμουνιστές δολοφονήθηκαν στην Ινδονησία από το καθεστώς του Σουχάρτο, που ήρθε στην εξουσία με τη βοήθεια της Αμερικής,  δεν μιλούν γι αυτο, οι λεγόμενοι μαχητες της ελευθερίας.

Ο δημοσιογράφος John Pilger αποκαλύπτει πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έδωσαν υποστήριξη στον Pol Pot για πολλά χρόνια και στους «Κοκκινους Χμερ, με χρήματα,  όπλα, στρατιωτική εκπαίδευση και φαγητο. Το καθεστώς του Πολ Ποτ είχε αναγνωριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη από χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία - ακόμη και μετά τον εκδιωχγμο των κοκκινων Χμερ από την Καμπότζη. Το καθεστώς του Πολ Ποτ δεν είχε τίποτα να κάνει με τον κομμουνισμό. Από όλες τις πρώην κομμουνιστικές χώρες, ηταν μόνο η Κίνα που σε συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησε τους Κοκκινους Χμερ.

Η συγγραφέας θελει, οπως το καθεστώτος στην Ουκρανία, που υποστηρίζεται από δεξιους και φασίστες που απαγορεύσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας, να κάνουν δηλαδη το ίδιο πράγμα και στη Σουηδία για τους κομμουνιστές και αυτο δείχνει τα διπλά μέτρα και σταθμά της. Γι αυτο η ίδια υποστηρίζει ότι οι ραδιοφωνικές εκπομπές μας, πρέπει να σταματήσουν, κατι εντελώς απαράδεκτο!

Μιλάει για ελευθερία, αλλά θέλει να απαγορεύσει τους κομμουνιστές, τους μόνους πραγματικους αντιπαλους του φασισμού και του ναζισμού. Μιλάει για  καταπίεση, αλλά δεν θελει να  αφήσει τους κομμουνιστές να μιλουν και να ταράζουν τα νερα του καπιταλισμου, του σάπιου αυτου σύστηματος που βασίζεται στο οτι μερικα παράσιτα, δηλαδή οι καπιταλιστές ζουν σε βάρος της εργατικής τάξης.

Θα συνεχισουμε να αγωνιζομαστε για την επικρατηση του σοσιαλισμου, ασχετα αν η συγγραφέας αυτη και η αστική τάξη μας φοβουνται, γιατι ο σοσιαλισμος θα κερδισει. Ο στόχος των κομμουνιστων είναι η αταξική κοινωνία, της οποίας η κύρια αρχή συνοψίζεται στο απόφθεγμα «Από τον καθένα σύμφωνα με τις ικανότητές του - στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του."

Στην αταξική κοινωνία η ελευθερία του καθενός αποτελεί προϋπόθεση για την ατομική ελευθερία οπως και η προσωπική ελευθερία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ελευθερία του καθενός. Σε μια τέτοια κοινωνία δεν υπάρχoυν πλούσιοι και φτωχοί, ακτήμονες ή ιδιοκτήτες του κεφαλαίου. Μια τέτοια κοινωνία πρέπει να διαπνέεται εξ ολοκλήρου από τις σοσιαλιστικές αρχές της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Μια αταξική κοινωνία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Ο στοχος των Κομμουνιστων είναι να καταργήσουν τον καπιταλισμό και να το αντικαταστήσουν με το σοσιαλισμό που ανοίγει το δρόμο για τους μακροπρόθεσμους στόχους μας, την αταξική κομμουνιστική κοινωνία.

Håkan Jönsson
γραμματέας 
Σουηδικό Κομμουνιστικό Κόμμα (SKP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...